به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، اعتصامی دوشنبه 12 خرداد در کارگاه آموزشی گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با تاکید بر بیمه و تامین اجتماعی که با حضور کارکنان دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: بودجه 59 هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی معادل 30 درص بودجه دولت است.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی 51.8 جمعیت کشور را تحت پوشش قرار دارد افزود: تامین اجتماعی از مصادیق اقتصاد مقاومتی و اتکای به توان داخل است؛ چرا که تمام بودجه این سازمان طی فرآیندی توسط خود سازمان تامین می شود.
معاون فرهنگی تامین اجتماعی با اشاره به اینکه 85 درصد از 40 میلیون نفر جمعیت مخاطب تامین اجتماعی کف درآمدی جامعه را دارند گفت: بدنبال ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب قرار نیست که در کنار برنامه های پیش بینی شده از واژه اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم؛ چون که با لفاظی و بازی با کلمات تحولی در اقتصاد مردم روی نمی دهد.
اعتصامی ادامه داد: یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی لفاظی و نمودارهایی است که سر به فلک می کشند اما در اقتصاد مردم تحولی صورت نمی گیرد.
وی با اشاره به اینکه دو بحران اقتصادی روی داده در کشورهای جنوب شرقی آسیا و آمریکا با نسخه اقتصاد مقاومتی رفع شده اند اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی خوداتکایی به جریان درونی یک اقتصاد است و مفهوم آن کاملا مغایر با اقتصاد ریاضتی است و در واقع این نوع اقتصاد مبتی بر برنامه ریزی منطقه ای است به گونه ای که بر این اساس اتفاقی که در اصفهان افتاده است قرار نیست در لرستان بیفتد.
معاون فرهنگی تامین اجتماعی گفت: اصلی ترین مشکل این است که خودباوری در نظام در خصوص استان های پرتوانی مانند لرستان به وجود نیامده است.
اعتصامی با بیان اینکه یکی از نظام هایی که باید به موازات اقتصاد مقاومتی تقویت شود نظام تامین اجتماعی است افزود: بستر توسعه و تکمیل این نظام باید همسو و در کنار سایر بخش های اقتصادی فراهم شود.
وی اظهار کرد: هر چقدر نظام حمایتی در تامین اجتماعی تقویت شود هزینه های درمان کاهش نیز می یابد.
معاون فرهنگی تامین اجتماعی یکی از راههای تحقق اقتصاد مقاومتی را قوانین دانست و گفت: اعتراف می کنیم که قوانین تامین اجتماعی منافع شرکای اجتماعی را نادیده گرفته است.
اعتصامی تصریح کرد: این چه تامین اجتماعی است که نه شرکای آن می توانند تصمیم گیری کنند و نه اینکه در بنگاههای بزرگ کشور سرمایه گذاری می کند.