به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از هاآرتص ، رژیم صهیونیستی به منظور اندازهگیری اثرات حمله فرضی به روی شهرکنشینها و محیط، دهها بمب رادیولوژیک، موسوم به «بمب کثیف» آزمایش کرده است.
چایم لویسنون در تحلیلی برای این روزنامه اسرائیلی نوشت: اسرائیل اخیرا چندین آزمایش در رابطه با پروژه ای چهار ساله در رآکتور هسته ای دیمونا انجام داده است تا میزان خسارت و پیامدهای احتمالی انفجاری بمب های رادیولوژیکی موسوم به بمب کثیف را بر نیروهای متخاصم بررسی کند.
استفاده از چنین بمب هایی علاوه بر انفجارهای متعارف آن مشکلات رادیواکتیوی نیز به همراه دارد.
بیشتر آزمایش بمب کثیف در بیابان انجام شد و یکی از آن ها نیز در یک تاسیسات سر پوشیده منفجر شده است .
در این تحقیق این نتیجه به دست آمد که در مرکز انفجار رادیو اکتیو بسیار بالایی منتشر شده بود و رادیواکتیوهایی که باد آن ها را جابجا شد ، مواد رادیو اکتیوی پایینی داشت.
منابع آگاه در نیروگاه دیمونا گفته اند که این بمب ها بیشتر از تاثیر روانی آن ، خطر قابل ملاحظه و آنچنانی ندارد.
یک نگرانی دیگر ناشی از انفجار رادیولوژیکی (بمب کثیف) در یک فضای سربسته است که نیازمند این است که این مکان برای مدت طولانی بسته باشد تا زمانی که تاثیر مواد رادیواکتیو کاملا از بین ببرد.
در سال 2010 ، کارکنان رآکتور هسته ای دیمونا، چندین آزمایش را شروع کرده اند که به میدان سبز موسوم شد.
این آزمایش ها برای اندازه گیری پیامدهای انفجار یک بمب کثیف در اسرائیل طراحی شده بود.
این پروژه در سال 2014 به نتیجه رسید و یافته های این تحقیق در یک جمع بندی علمی و با جزئیات علمی هسته ای ارائه شد.
محققان تشریح کردند این آزمایش ها با اهداف دفاعی انجام شده است و آنها جنبه های تهاجمی این آزمایش ها را در نظر نگرفته اند.
این روزنامه نوشت : نگرانی عمومی درباره تروریسم رادیولوژیک، بعد از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر 2001 و تهدیدات نمایندگان القاعده برای استفاده از چنین تسلیحاتی علیه آمریکا مطرح شد.
مواد رادیواکتیوی در بخش های صنعتی و پزشکی در دسترس است و کسانی که تهدید می کنند از این مواد به عنوان اسلحه استفاده می کنند، هدفشان آسیب رساندن و ایجاد نگرانی ناشی از انفجار مواد رادیواکتیو است.
تروریست ها تاکنون از هیچ یک از این ادوات استفاده نکرده اند ولی مقامات اسرائیل برای پاسخ به هر نوع حمله ای آماده شده اند.
در سال 2006 ، وزیر بهداشت اسرائیل یک بروشور منتشر کرد که در آن دستورالعمل چگونگی مواجه شدن با این مسئله را مطرح کرده بود.
در وب سایت دفتر فرماندهی نیروهای دفاعی اسرائیل ، توضیحاتی داده شده است که اگر چنین اتفاقی رخ دهد، باید چه کرد.
این روزنامه اسرائیلی نوشت در سال 2013 ، موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیل در نشستی در کانادا هشدار داد ایرانی ها در پیشبرد این قبیل فعالیت های تروریستی از جمله استفاده از بمب کثیف علاقه مند هستند.
یعلون مدعی شد : ایرانی ها می خواهند از این بمب ها در سایه فعالیت های هسته ای خود و برای هدف قراردادن مواضعی در غرب استفاده کنند و ایرانی ها به شدت درصدد دستیابی به این نوع بمب هستند.!
یعلون افزود جهان نباید در قبال چشم انداز یک ایران هسته ای اغماض نشان دهد.
بر اساس این گزارش ، در آزمایش نیروگاه دیمونا اسرائیل ، بیست انفجار با مواد انفجاری 250 گرمی تا 25 کیلویی به همراه موادی از رادیو اکتیوهای رایج 99 ام تی سی انجام شد که در حالت عادی برای مصرف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
این آزمایش ها با استفاده از جدیدترین فناوری ها از جمله پهپادهای کوچک به منظور اندازه گیری میزان رادیو اکتیو و حسگرهایی برای اندازه گیری قدرت انفجار انجام شد.
در زمان اجرای این پروژه، آزمایش های دیگری با عنوان «خانه سرخ»هم انجام شد که برای بررسی نوع دیگری از سناریوی رادیولوژیکی طراحی شده بود.
آن سناریو این است که این مواد در یک جای شلوغ و پرجمعیت رها شود ، ولی منفجر نشود.
در این آزمایش که پایگاه فرماندهی جبهه وطنی اسرائیل (Home Front Command)انجام داد ، یک مرکز خرید بازسازی شد.
نتیجه این تحقیق این بود که چنین راهکاری برای تروریست ها کارآمد نخواهد بود.
گفتنی است بمب کثیف نوعی سلاح انفجاری است که در آن از یک انفجار غیرهستهای برای پراکندن مواد پرتوزا و آلوده کردن محیط استفاده میشود.
اگر چه در بمب کثیف از انفجار هستهای استفاده نمیشود اما به دلیل آلوده شدن محیط به مواد رادیواکتیو ، این بمب جزو سلاحهای هستهای به شمار میرود.