به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز کارگاه اشتغال و حرفهآموزی زندانیان خورین ورامین با حضور مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور، رئیس دادگستری ورامین، دادستان ورامین و جمعی از مسئولان زندان ورامین افتتاح شد.
رحیم مطهرنژاد در مراسم افتتاح این کارگاهها با اشاره به اینکه بنیاد تعاون زندانیان با بیش از 60 سال سابقه بدون هیچ کمک بلاعوضی فعالیت میکند، گفت: پس از انقلاب ورودی زندانیان 23 برابر شد.
وی افزود: در حال حاضر 150 هزار زندانی متأهل داریم که با احتساب خانواده آنها یک جامعه یک میلیونی را در بر میگیرد.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به اینکه با کمک سازمان فنی و حرفهای 100 هزار مددجو تحت آموزش فنی و حرفهای قرار گرفتند، گفت: 50 هزار نفر از زندانیان تحت مدیریت بنیاد تعاون در مشاغل گوناگون مشغول به کار شده است.
مطهرنژاد تصریح کرد: با کمک قوه قضاییه برای 25 هزار زندانی پس از آزادیشان شغل ایجاد کردیم و با این کار 10 برابر آمار بازگشت زندانیان به زندان کاهش یافت.
وی افزود: از زمانی که من در بنیاد تعاون زندانیان مشغول به کار شدم 16 هزار شغل ایجاد کردم.
وی ادامه داد: هر ساله 500 هزار میلیارد تومان برای زندانیان در مراسم مختلف و جشنهای گلریزان جمع میشود اما تاکنون برای اشتغال زندانیان یک ریال هزینه نکردهایم در حالی که اشتغال زندانیان پیش از آزادی هم مهم است و این مددجویان بدون داشتن شغل پس از آزادی امکان بازگشت به زندان را دارند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به اینکه برای ایجاد 30 هزار شغل جدید برنامهریزی کردهایم گفت: این برنامهریزیها با همکاری دستگاههای دیگر انجامپذیر است.
وی با اشاره به اینکه چند سال است مجلس برای اشتغال زندانیان وام تصویب می کند،گفت: این در حالی است که در چند سال گذشته حتی یک تسهیل از سوی بانکها به بنیاد اختصاص داده نشده است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به اینکه در حال حاضر 420 هزار فرزند زندانی داریم،گفت: این بچهها که پدر و مادرشان در زندان هستند نیاز به مراقبت دارند و باید در مورد آنها تصمیمگیری شود به همین جهت نباید نسبت به سرنوشت آنها بیتفاوت بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم آسیب کشور کم شود همه باید کمک کنیم چرا که اشتغال زندانیان در کشور یک فرصت است که اگر به آن توجه نشود به یک آسیب تبدیل خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه همه زندانیان خطرناک نیستند، گفت: با غربالگری شاید 10 درصد از آنها جزو زندانیان خطرناک باشند چرا که زندانی که تحمل کیفر کرده دیگر همان آدم قبلی نیست و با آزادی او باید نگاهمان نسبت به وی تغییر کند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با تأکید بر اینکه متأسفانه برای خانواده زندانیان تدابیر اساسی صورت نگرفته است گفت: بنیاد تعاون در سالهای گذشته 7 میلیارد و 600 میلیون تومان به انجمنهای حمایت از زندانیان کمک کرده اما این مقدار به 10 درصد جامعه آماری ما نرسیده است.