به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، وزارت بهداشت پاکستان ساعات پایانی دوشنبه با اعلام این آمار، اظهار داشت کراچی که دمای آن در روزهای اخیر به 45 درجهی سانتیگراد رسیده، بیشترین شمار قربانیان را داشته است. پیشتر رکورد گرمترین روز در کراچی در ماه ژوئن سال 1979، 47 درجه سانتیگراد ثبت شده است.
به گفته مقامات، این تلفات از عصر شنبه آغاز شده است.دکتر سیمین جمالی، رئیس بخش اورژانس بیمارستان دولتی جناح با بیان اینکه بیش از 100 نفر، اکثراً کهنسال، جان خود را در این بیمارستان از دست دادهاند، گفت: «همه آنها بر اثر گرمازدگی مردند.»
قطع مکرر برق در پاکستان نیز افزون بر مختل کردن سیستم آبرسانی، اوضاع را پیچیدهتر کرده و اعتراض بسیاری از مردم کراچی را که بیش از 20 میلیون نفر جمعیت دارد، برانگیخته است.
در عین حال گفته میشود نواز شریف، نخست وزیر پاکستان ضمن هشدار به شرکتهای تامینکننده برق، اعلام کرده است که قطع برق را در ماه مبارک رمضان تحمل نخواهد کرد.
این در حالی است که به گزارش خبرگزاری فرانسه، استانداری سند ضمن اعلام وضعیت اضطراری در بیمارستانها، خروج پزشکان و کارمندان را از محل کارشان ممنوع کرده و میزان اقلام پزشکی را افزایش داده است.
به گزارش ادارهی هواشناسی پاکستان، احتمال دارد دمای هوا در روزهای آینده کاهش یابد، با این وجود پزشکان به مردم توصیه کردهاند در معرض آفتاب نباشند و لباسهای نخی و روشن بپوشند.
ماه گذشته موج شدید گرما در ایالات آندار پرداش و تلانگانایِ هند، کشور همسایهی پاکستان نیز جان دست کم 2005 نفر را گرفت.
هر ساله صدها فرد فقیر و بیخانمان در هند جان خود را به خاطر گرمای شدید هوا از دست میدهند اما تلفات ماه گذشته دومین آمار بالای ثبت شده در تاریخ این کشور بوده است.