به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه خبری «دانشجویان بیدار»، تعداد 120 نفر از فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی بجنورد و 100 نفر از فارغ التحصیلان این رشته در دانشگاه های استان برای اولین بار حرکتی خود جوش صورت دادند.
آنها در جریان سفر هیات دولت به خراسان شمالی درخواستی به ستاد ارتباطات مردمی ریاست جمهوری ارسال کردند و طی آن موضوع تشکیل دوره کارشناسی ارشد پروژه محور فناوری اطلاعات را مطرح کردند.
گویا محل راه اندازی این رشته را نیز با توجه به ساختار کاربردی آن مرکز جهاد دانشگاهی بجنورد پیشنهاد کرده اند که در این رابطه مصاحبه ای با خانم یزدان پناه رئیس این مجموعه صورت گرفته است.
این اقدام کاملا خودجوش صورت گرفته است
وی در پاسخ به این سئوال که آیا این اقدام به اطلاع شما رسیده است، گفت: بله در جریان این درخواست هستم و از آن حمایت نیز می کنیم؛ اما این اقدام کاملا خود جوش صورت گرفته است.
یزدان پناه علت طرح نشدن آن از سوی دانشگاه را چنین عنوان کرد: این یک دغدغه دانشجویی بوده است و تا آنجا که مطلع شدیم درخواست های دانشجویان در سفر هیات دولت دارای اولویت بیشتری بوده است.
ساختار رشته های پروژه محور باعث اشتغالزایی می شود
وی در پاسخ به این سئوال که آیا مرکز جهادانشگاهی بجنورد ظرفیت امکانات برای راه اندازی این رشته را دارد، گفت: رشته فناوری اطلاعات در مرکز ما از رشته های فعال به شمار می رود.
یزدان پناه تصریح کرد: تامین امکانات نیز بستگی به نیازهای بومی استان دارد؛ چرا که این رشته پروژه محور است یعنی اساس آن بر توامند سازی و مهارت افزایی افراد برای انجام پروژه های موجود در صنایع، کارخانجات و نهادها استوار است.
وی ادامه داد: این مقطع کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات به خاطر ساختار پروژه محوری که دارد در بسیاری از موارد موجب جذب و استخدام افراد به نهادهایی که پروژ های آنها را انجام داده اند می شود.
بخشی از امکانات توسط مرکز دانشگاهی و برخی توسط صنایع تامین می شود
وی با اشاره به اینکه این طور نیست که تمام تعهد تامین امکانات به عهده مرکز دانشگاهی باشد، گفت: با تفاهم نامه هایی که بین مرکز آموزش عالی و آن مرکز صنعتی بسته می شود، هر طرف در خصوص تامین بخشی از امکانات تعهد می دهد.
یزدان پناه با اشاره به اینکه تاکنون ارشد پروژه محور در استان نداشته ایم، گفت: فرق پروژه محور بودن و نبودن در این است که در حالت اول افراد دقیقا بر اساس نیازهای بومی استان مهارت های سطح بالا را می آموزند.
وی تصریح کرد: یعنی ممکن است کلا 20 واحد تئوری بگذرانند و بقیه آن صرفا بر آموختن مهارت های لازم تمرکز کنند.
رئیس این مجموعه آخرین وضعیت رسیدگی به این درخواست را چنین عنوان کرد: پس از چند روز از تحویل این درخواست از سوی دفتر ریاست جمهوری با مرکز تماس هایی گرفته شده و مذاکراتی جریان یافته است.
یزدان پناه گفت: با این حال از آنجا که هنوز هیچ اعلام رسمی مبنی بر به تصویب رسیدن مقطع ارشد فناوری اطلاعات پروژه محور در این مرکز وجود ندارد نمی توانیم با قطعیت اظهار نظر کنیم اما منتظر اعلام مصوبات سفر هستیم.
لازم به ذکر است، مهندس اسماعیل کفاشی از اساتید فناوری اطلاعات و شبکه چند مرکز دانشگاهی بجنورد نیز همراه با دانشجویان مراحل پیگیری این درخواست را صورت داده است.