به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، رضا احمدی در نشست تخصصی « چالش ها و راهکارهای مقابله با بحران آب های زیرزمینی در ایلام» که روز گذشته در دانشگاه ایلام برگزار شد خشکیدگی منابع بلوط را به عنوان مسئله حاد در این استان بیان کرد و گفت: موضوع مذکور باعث شده است که توده های همگن جنگل به جزایر جنگلی با توان مقاومت پایین تبدیل شوند، ایلام به دلیل نزدیکی به عراق و خوزستان در بحث خشکیدگی جنگل ها و منابع طبیعی رتبه نخست کشور را کسب کرده است، این استان کاملا مستعد بیابان شدن است بنابراین باید با مدیریت حفظ وضع موجود، مانع بحرانی تر شدن شرایط مذکور باشیم.
وی به مطرح شدن موضوع کنترل و پیشگیری از خشکیدگی بلوط در هیئت دولت اشاره کرد و افزود: در این راستا ۲۵ میلیارد اعتبار از سوی دولت به هفت استان درگیر با موضوع خشکیدگی جنگل های بلوط اعطا شد.
سرپرست اداره منابع طبیعی ایلام با بیان اینکه در بحث جنگل کاری در سطح کشور به عنوان پیشرو بوده ایم خاطرنشان کرد: با استفاده از تیم کاری بسیار توانمند به سمت کاشت گونه های مقاوم، کم نیاز و استفاده از روش های نوین مانند بهره گیری از گونه های کنفی، کود پوسیده دامی، کاه و کلشت، سنگ اندازی و غیره متبادر شده ایم؛ به گونه ای که آب مصرفی در این زمینه به پنج درصد کاهش یافته است.
احمدی ابراز کرد: با توجه به وجود سدهای زیرزمینی، شیب زمین، وجود چاله، کمبود باران، عدم تناسب فصل بارش با رویش و غیره تلاشمان را بر روی حفظ منابع زیرزمینی آب متمرکز می کنیم.
وی جنگل ها را سنسورهای زمین عنوان کرد و گفت: علت تبخیر شدید در ایلام را می توان به کاهش فضای سبز و جنگل نسبت داد؛ این موضوع با مدیریت صحیح قابل پیشگیری است.