به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، غلام رضا بان پروری در نشست تخصصی « چالش ها و راهکارهای مقابله با بحران آب های زیرزمینی در ایلام» که روز گذشته در دانشگاه ایلام برگزار شد با تاکید بر اینکه منابع زیرزمینی در این استان کمتر از سایر استان ها می باشد اذعان داشت: عدم پراکنش آب های زیرزمینی در ایلام به چالش تبدیل شده است، ۹۰ درصد از آب های زیرزمینی ایلام در شهرستان های جنوبی که درجه تبخیر و دمای هوا بالا است قرار دارد و ده درصد دیگر در مناطق شمالی هستند.
وی با بیان اینکه افزایش ریزگردها در ایلام شرایط حادی در این استان به وجود آورده است افزود: با افزایش ریزگردها علاوه برا اینکه میزان مصرف آب افزایش یافته، تغییرات اکولوژی سیکل خشکسالی در ایلام از چهار سال به هشت سال ارتقا داده است.
مدیر مطالعات آب منطقه ای ایلام پراکنش بارش در ایلام را نامناسب با فصل رویش دانست و تصریح کرد: روان آب ایلام تا ۸۰ درصد کاهش یافته ضمن اینکه تنها ۲۰ درصد از روان آب ها مهار می شود و ۸۰ درصد دیگر به سوی عراق سرازیر می گردد، کشورهای پیشرفته ۵۶ درصد از اراضی خود را به بخش صنعت تخصیص می دهند اما در ایلام این رقم به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
بان پروری با تاکید بر کنار گذاشتن طرح طوبی و کشت های نامناسب در ایلام، ادامه داد: وقتی هر لیتر آب در بخش صنعت ۲۰ هزار تومان بهره وری دارد چرا با اختصاص هر لیتر آب در بخش کشاورزی ۱۰۰ تومان کسب کنیم؟
وی با اشاره به اینکه آب برخی از چاه های استان از دوره های مختلف زمین شناسی به جای مانده است، گفت: باید یراساس آب تجدید پذیر از چاه های مذکور بهره برداری شود؛ ضمن اینکه طرح های نیمه کاره وزارت نیرو تعطیل شوند تا به پردازش در بخش طرح های کلان همت گماشته شود.