کد خبر:۴۲۱۲۰۲
نشست راهکارهای مقاله با بحران آب ایلام- ۱۰

پاکدل: دستگاه‌های اجرایی در ایلام جزیره‌ای عمل می‌کنند

معاون آبخیزداری منابع طبیعی ایلام گفت: دستگاه‌های اجرایی و مراکز آموزشی- پژوهشی در ایلام به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند.

به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، محمد پاکدل در نشست تخصصی « چالش ها و راهکارهای مقابله با بحران آب های زیرزمینی در ایلام» که روز گذشته در دانشگاه ایلام برگزار شد یکی از نواقص عمده در مدیریت بحران آب را عدم تعریف یک استراتژی مدون در استفاده از آب عنوان کرد و ابراز داشت: ۹۰ درصد از آب های سطحی و زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف می شود.


وی تاکید کرد: از سوی دیگر دستگاه های اجرایی و مراکز آموزشی- پژوهشی در ایلام به صورت جزیره ای عمل می کنند.


معاون آبخیزداری منابع طبیعی ایلام با بیان اینکه باید مدیریت آب به دو بخش نگه داری و مصرف تفکیک شود افزود: مصرف در سطوح کوچک یکی از راهکارهای نگه داری و نظارت بر آب می باشد، این رویکرد در کشورهای پیشرفته مورد عنایت قرار گرفته است، در بخش مصرف آب باید فرهنگ سازی شود؛ صدا و سیما و آموزش و پرورش در درونی سازی فرهنگ بهره وری از آب بسیار موثر هستند.


 پاکدل حاکمیت دولت در بخش مصرف آب را ضعیف دانست و خاطرنشان کرد: اجرای طرح مدیریت حوزه آبخیز می تواند با بحران کمبود آب مقابله کند، دانشگاه گرگان به عنوان مشاور و مجری طرح مذکور در حال برنامه ریزی برای کل کشور است، این موضوع به تمام ادارات در ایلام مرتبط باشد؛ بنابراین باید تمام ارگان ها در این زمینه ایفاگر نقش قاطع و موثر باشند زیرا نتیجه آن افزایش سطح پوشش گیاهی و حفظ جنگل های موجود است این موضوع در تغذیه سفره های آب زیرزمینی نقش عمده دارد.


وی ادامه داد: ۲۵ درصد از اراضی استان ایلام از نظر آبخیزداری مورد مطالعه واقع شده است اما کمتر از ۱۲ درصد آن به اجرا درآمده است، تاکید می کنیم که این عملکرد بسیار ناچیز است و به اعتبارات دولت نیاز دارد.


معاون آبخیزداری منابع طبیعی ایلام تعداد سدهای ایلام را بیش از ۱۰ واحد اعلام کرد و گفت: لازم است عملیات های مکانیکی و بیولوژیکی در بالا دست سدها انجام شود تا عمر سدها افزایش یابد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار