کد خبر:۴۲۱۷۸۲
نشریات دانشجویی دانشگاه‌های مشهد-۱؛

تنها ۴ نشریه دانشجویی در دانشگاه پیام‌نور مشهد مجوز انتشار دارند/ حمایت مسئولان دانشگاه از نشریات دانشجویی بیشتر شود

نشریات دانشجویی برای هر تشکل، گروه و کانون دانشجویی نمادی از معرفی نوع نگاه آن تشکل به مسائل و مشکلات دانشگاه و موضوعات روز کشور است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، نشریات دانشجویی در سال‌های اخیر توانسته‌اند در میان دانشجویان جایگاه بسیار مهمی یافته و تقریبا هر تشکلی که حرفی برای گفتن دارد نشریه و یا نشریاتی در معرفی تفکر تشکل خود در میان دانشجویان توزیع می‌کند.

 

جشنواره نشریات دانشجویی که همه ساله در تهران برگزار و بر اساس محتوا به برترین‌های این حوزه جوایزی را اهدا کرده و از برگزیدگان خود تقدیر به عمل می‌آورد نیز راهی برای بهتر دیده شدن این توان ادبیاتی دانشجویی در کشور است.

 

در این راستا مانند بسیاری از نشریات، روزنامه‌ها، گاه‌نامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و موارد دیگر در کشور که گاهی با تخلفات و یا محتوایی متغایر با قوانین حاکم بر نشریات به چاپ می‌رسند، در دانشگاه نیز تعمدا گاه نشریاتی چاپ می‌شوند که فراتر از جایگاه یک نشریه رفتار و القا کننده مواردی است که قانوناً در نشریات دانشجویی نباید گنجانده شود.

 

در این راستا گفت‌وگویی با تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ پیام نور مشهد در معرفی نشریات خود و جایگاه این نشریات در میان مسئولان دانشگاه انجام داده‌ایم.

 

انجمن علمی علوم سیاسی مجوز انتشار نشریه را ندارد

 

مصطفی اکبری، دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد بیان داشت: متاسفانه انجمن علمی علوم سیاسی به دلیل سیاسی بودن مجوز انتشار نشریه را ندارد.

 

وی با اشاره به قانون دانشگاه پیام نور مشهد در عدم ارائه مجوز برای نشریات دارای محتوای سیاسی افزود: انجمن علمی علوم سیاسی بر اساس قانون نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد نخواهد توانست صاحب امتیاز چاپ نشریه شود.

 

اکبری نشریات دانشجویی را تاثیر ذار بر افکار دانشجویان دانست و این عامل را دلیل اصلی قوانین دانشگاه در چگونگی ارائه مجوز نشریات دانشجویی دانست و یادآور شد: نشریات دانشجویی در میان دانشجویان دارای جایگاه هستند و بر این اساس باید دارای محتوایی دانشجویی و متناسب با شرایط دانشگاه باشد.

 

این فعال دانشجویی با انتقاد از برخی جانبداری‌ها از سوی مسئولان نسبت به برخی نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد تاکید کرد: برخی نشریات دانشجویی مانند باران با وجود آن‌که خود را نشریه فرهنگی و اجتماعی معرفی می‌کنند، اما محتوایی کاملا سیاسی را نشر می‌دهند.

 

باران باید لغو مجوز می‌شد

 

وی تخلفات این نشریه را موجب لغو مجوز شدن آن دانست و گفت: نشریه باران که دارای محتوایی سیاسی و حامی جریان خاصی از احزاب سیاسی خارج دانشگاه است پس از برخی کارشکنی‌ها از جمله جمع کردن امضا با هدفی خاص و تغییر محتوای امضاهای جمع شده، متوقف و به مسولان آن اخطار داده شده است.

 

اکبری با توجه به حساسیت بالای تخلف صورت گرفته، این رفتار را مجوزی برای لغو امتیاز شدن این نشریه دانست و افزود: اگر به جای این نشریه هر نشریه دیگری در دانشگاه پیام نور مشهد این تخلف را انجام می‌داد به طور حتم لغو مجوز شده و برخوردهای تندی با آن صورت می‌گرفت.

 

دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد ادامه داد: متاسفانه به دلیل ارتباط این نشریه با جریان خاصی در خارج دانشگاه تنها به تذکری به مدیر مسئول این نشریه اکتفا شد و باران کار خود را دنبال خواهد کرد.

 

وی در پایان به تعداد نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور را اشاره و بیان داشت: سور اسرافیل نشریه دانشجویی بسیج دانشجویی، باران نشریه دانشجویی انجمن‌های علمی دانشگاه و چند نشریه دیگر از کانون‌های دانشجویی جزء مهمترین نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور هستند که در کل تعداد این نشریات کمتر از ۲۰ نشریه می‌شود.

 

۱۶ نشریه دانشجویی در دانشگاه پیام نور مشهد فعال است

 

در ادامه حسابی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این نکته که بیش از ۱۶ نشریه دانشجویی در دانشگاه پیام نور مشهد فعال هستن،د گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد دارای دو نشریه با نام‌های سوراسرافیل و پیام نور است.

 

این فعال بسیج دانشجویی شناخته شده ترین نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد را باران، سوراسرافیل، دیدار، فانوس و پیام نور دانست و در خصوص تخلف نشریه باران یادآور شد: نشریه باران به دلیل توهین‌هایی که به برخی مسئولان نظام و نمایندگان مجلس داشته اخطار دریافت کرد و اکنون در حال چاپ و انتشار است.

 

این فعال بسیج دانشجویی تخلف نشریه باران در جمع امضای تقلبی را نادرست دانست و با ابراز بی‌خبری از این موضوع گفت: نشریه باران در حال چاپ است و تنها اخطارهایی به مدیر مسئول و مسئولان این نشریه داده شده است.

 

وی با بیان اینکه حمایت مسئولان دانشگاه از نشریات دانشجویی به نسبت تعداد نشریات و دانشجویان دانشگاه باید بیشتر باشد، متذکر شد: باید حمایت مالی و معنوی صورت گرفته از نشریات دانشجویی بیش از این باشد تا نشریات موفق و دارای سخن توان رشد کردن داشته باشند.

 

تنها چهار نشریه دانشجویی مجوز انتشار دارند

 

در ادامه جلالی، سرپرست فرهنگی دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این نکته که تنها چهار نشریه دانشجویی در دانشگاه پیام نور مشهد دارای مجوز انتشار هستند، گفت: از این پس تنها نشریاتی در دانشگاه پیام نور مشهد دارای مجوز هستند که ثبت سیستم سامانه نشریات دانشجوبی دانشگاه‌های پیام نور استان شده باشند.

 

وی سوراسرافیل، دیدار، باران و فانوس را تنها نشریات ثبت سیستم شده در سامانه نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد دانست و متذکر شد: نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد به دلیل قانون جدید سامانه نشریات دانشجویی محدود شده‌اند و باید صاحبان دیگر نشریات دانشجویی جهت ثبت سیستم شدن نشریان خود در این سامانه هر چه سریعتر اقدام کنند.

 

جلالی در خصوص تخلف صورت گرفته از سوی نشریه باران یادآور شد: این نشریه خالی از اشکال نیست و به دلیل محتوای ارائه شده در باران شکایاتی مطرح شده است که در حال رسیدگی به آن‌ها می‌باشیم.

 

سرپرست فرهنگی دانشگاه پیام نور مشهد با تکذیب خبر لغو مجوز شدن باران بیان داشت: این نشریه به کار خود ادامه می‌دهد؛ اما مدیر مسئول آن در حال حاضر اجازه فعالیت در این نشریه را ندارد و بر اساس اعتراض وی نسبت به رای صادره مراتب در حال بررسی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار