به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، پژوهش های پیشین نشان داده بود که مصرف قهوه به کاهش خطر بیماری های پارکیسنون و آلزایمر می انجامد. این بار پژوهشگران به سراغ نقش قهوه در کاهش خطر بروز ام.اس رفته و به نتایج جالبی دست یافتند.
پژوهشگران به بررسی مجدد مطالعه ای که بر روی ۱۶۲۹ فرد مبتلا به ام.اس و ۲۸۰۷ فرد سالم در سوئد و نیز مطالعه ای دیگر بر روی ۱۱۵۹ فرد مبتلا به این بیماری و ۱۱۷۲ فرد سالم در ایالات متحده پرداختند. در این مطالعات، میزان مصرف قهوه در میان افراد مبتلا به ام.اس یک و پنج سال پیش از بروز نشانگان این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. البته در پژوهش مربوط به سوئد، ۱۰ سال پیش از بیماری نیز این مورد بررسی قرار گرفت.
این میزان با مصرف قهوه توسط افرادی که به ام.اس دچار نمی شدند مقایسه شد. البته در هر دو مطالعه، عوامل دیگری نظیر سن، جنسیت، مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی و میزان قرارگیری در معرض آفتاب نیز بررسی شد.
مطالعه انجام شده در سوئد نشان داد که احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که قهوه نمی خوردند از احتمال بروز این بیماری در افرادی که حداقل شش فنجان قهوه در روز مصرف می کردند بیشتر بود. همچنین مصرف قهوه بین ۵ تا ۱۰ سال پیش از بروز نشانگان بیماری نیز اثرات مثبتی داشت.
در مطالعه نمونه های آمریکایی نیز مشخص شد احتمال ابتلا به ام.اس در افرادی که قهوه نمی نوشیدند، یک و نیم برابر بیشتر از کسانی که از یک سال پیش از پدیدار شدن نشانگان، چهار فنجان (یا بیشتر) قهوه می نوشیدند بود.