کد خبر:۴۲۲۲۱۴
باشگاه دانشجویان/

جمکران؛ قبله عشاق/ انگار درونت گرم می‌شود و دلت محکم

آقا جان من که می‌دانم عشق به شما بهانه‌ای برای عشق به خداست. ولی کو رهروِ عاشق و عالم و دل به یقین رسیده؟ روزگارم سخت است؛ نادانی ما، بی‌توجهی ما، شایدم سست ایمانی ما؛ شده دردهای زندگی ما! به دنبال مرهم سراغ شما نیاییم کجا برویم؟

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی؛ از بعدازظهر که می­‌خواهی راهی شوی، دلت زودتر راهی شده...

 

چیزی درونت می­جوشد از طرفی دلت شور می­زند؛ از طرفی شوق رسیدن آرامت نمی­‌گذارد.

 

کوله‌­بار می‌­بندی: جانماز، تسبیح، آب و لقمه‌­ای نان و پنیر! تمام لباس‌هایت را شسته و تمیز و پاک تا لحظه آخر که می­‌خواهی بروی اتو می­کنی و عجله داری که به موقع به کاروان برسی. کفش‌هایت هم همینطور.

 

ظاهرت پاک شده و باطنت هنوز می­جوشد برای قبله‌­گاه عشّاق: جمکران.

 

همان حس غریب، لحظه­ای راحت نمی‌­گذاردت.

 

دوستت هم از راه می‌­رسد. نذر دارد: نان، پنیر، سبزی. تقریبا نیم ساعت وقت داریم. هنوز لقمه­‌هایش را آماده نکرده! اتو که تمام می‌­شود، به کمکش می­‌روی. حدود 50 لقمه را در عرض 20 دقیقه می­‌پیچیم، وارد ماشین که می­‌شویم، از سرعت عمل خودمان خنده‌­مان می‌­گیرد!

 

سوار می‌­شوی. همسفران جمع می­‌شوند و آماده حرکت: صلوات، یا مهدی.

 

براه می­‌افتیم. هنوز توی شهریم. به میدانی که معماری تندیس وسط آن، با نام محل آنجا (دهکده المپیک) همخوانی دارد، می­‌رسیم. چشمت به مسجد زیبایی دقیقا روبروی میدان می‌­افتد! ریسه­‌ها را آنقدر قشنگ جلوی سر در آن، نصب کرده‌­اند که یاد حرم می‌­افتی.

 

و روی پارچه سفیدی که بر دیوار آن است نوشته شده:

کاروان قم- جمکران

سه شنبه هر هفته

ساعت 6 بعدظهر

 

مسجد باصفایی است. دلت می­‌خواهد یک بار آنجا بروی. میدان را دور می‌­زنیم و...

 

هرکس در حال خودش است. یکی ذکر می­‌گوید، دیگری دعا و مناجات تا ... به حرم امام خمینی (ره) می­‌رسیم. عطر سلام و صلوات بلند می­‌شود.

کمی جلوتر نوبت نیایش دسته ­جمعی است... اول زمزمه‌­ی مناجات با خداوند مهربان است. مدّاح می‌خواند. آنقدر آهسته و آرام که با هر کلمه دلت آرام آرام در آستان دوست گام برمی­‌دارد.

بعد دعای فرج را همه با هم می‌­خوانیم. آنقدر صفا و اخلاص بین همسفران زیاد است که از خود بی­خود می­‌شوی. یاد یار همه را بی­تاب کرده.

حالا دیگر نوبت زیارت عاشوراست.

 

تا بر ارباب غریب سلام می­‌دهی؛ دلت می­لرزد و حالا دیگر جای این دل، پشت پنجره استخوانی، خیلی تنگ شده است. با هر سلام، نامش را آرام صدا می‌­زنی در حالیکه دلت آتش گرفته!

السلام علیک یا اباعبدالله ... حسین

السلام علیک یابن رسول الله ...حسین

السلام علیک یابن امیرالمؤمنین... حسین

حسین، حسین می­‌گویی تا عاشورا تمام شود. کل زیارت نام حسین را برده­ای و لذتی را چشیده‌­ای که با هیچ چیزی در دنیا قابل قیاس نیست.

 

حال و هوایت خدایی است. امام زمانی است. حسینی است. دل تو دل نداری. پس چرا نمی‌­رسیم؟

غروب خورشید را تا حالا در کویر دیده­‌ای؟ چنان عظمتی دارد، چنان غم­انگیز است که نمی­توانی از آن دل بکنی. سیّد مداح می­گوید: هر وقت غروب کویر را می­بینم، یاد غربت زهرا (س) توی کوچه می­‌ا‌فتم. غروب آفتاب مرا به یاد مظلومیت مادرم زهرا (س) می­اندازد. آنچنان روضه­‌ای می­خواند که اشک همراه فریاد همسفران درمی­‌آید.

حال و هوای خوبی داری و در همان حال مشغول عهد بستن با امام زمانی که دیگر فلان کار را انجام نمی­‌دهم، آقا متشکرم که یک بار دیگر راهم دادی... و شوق فرج... انتظار فرج داری...

انگار درونت گرم می­شود و دلت محکم

دیگر از دغدغه­‌های همیشگی­‌ات خبری نیست، هنوز وارد نشده! مرام و معرفت صاحبخانه را می­‌بینی! هنوز وارد نشده، طوری به مهمان خوش­‌آمد می­‌گوید که مهمان روسیاه از همان ابتدا، احساس می­‌کند امشب به چه بزم باصفایی دعوت شده و چقدر به او خوش می­‌گذرد. (خوشی معنوی) و به دنیایی فرای دنیای همیشگی پا گذاشته است.

آقا جان من که می­‌دانم عشق به شما بهانه­‌ای برای عشق به خداست. ولی کو رهروِ عاشق و عالم و دل به یقین رسیده؟ روزگارم سخت است.

آقا جان؛ نادانی ما، بی‌­توجهی ما، شایدم سست ایمانی ما؛ شده دردهای زندگی ما! به دنبال مرهم سراغ شما نیاییم کجا برویم؟

به شما پناه ­آورده­ایم..

اللهم عجل لولیک الفرج

زهره سایری- دانشجوی فناوری اطلاعات

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار