به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، محققان دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اثر ضد التهابی عصاره سبزی گشنیز برکولیت القا شده ناشی از اسید استیک در موش آزمایشگاهی (رات) را مورد بررسی قرار دادند.
مینائیان، رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این باره گفت: این طرح که بهاره حیدری دکترای عمومی این دانشکده بررسی کرد، به شماره 392527 ثبت شد.
وی افزود: در این تحقیق پژوهشی، دوزهای خوراکی اسانس، عصاره هیدرو الکلی در گروه ۶ تایی رات نر به شیوه راه خوراکی از دو ساعت قبل از القای کولیت به مدت پنج روز پیوسته تجویز شد و بافت مخاط به روش ماکروسکوپی و پاتولوژی بررسی شد.
رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: نتایج حاصل از تحقیق بیانگر آن است که عصاره هیدوالکلی گیاه گشنیز از راه خوراکی و اسانس خواص ضد اسپاسم، آنتی اکسیدان، ضد التهاب و تعدیل کننده دستگاه ایمنی، سودمندی این گیاه را در درمان بیماری های التهابی روده ممکن میکند.
مینائیان ادامه داد: رات موش آزمایشگاهی بزرگ است که بیشتر در تحقیقات پزشکی و دامپزشکی ازجمله سرطان شناسی و ارزیابی داروها، تحقیقات مربوط به تغذیه، رفتارشناسی و مسمومیت بکار برده میشود و کولیت بیماری التهابی روده است.