به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از ایرنا شورای حقوق بشر سازمان ملل دوازدهم تیرماه با تصویب قطعنامه ای محاکمه عاملان جنایت جنگی در حمله تابستان سال 2014 رژیم صهیونیستی به غزه را خواستار شد.
این طرح چند روز پیش ازسوی پاکستان پیشنهاد شد و به تایید 45 کشور از جمله فرانسه ، آلمان و انگلیس رسید و امریکا به آن رای مخالف و پنج کشور از جمله هند و کنیا به آن رای ممتنع دادند.
کمیته تحقیق وابسته به سازمان ملل ماه گذشته با ارایه گزارشی درباره درگیری های غزه خاطرنشان کرد که احتمال وقوع جنایت جنگی در غزه وجود داشته است.
این قطعنامه درعین حال اعلام نکرده که چه کسی مرتکب جنایت جنگی شده است اما بر لزوم محاکمه عاملان نقض حقوق بشر از طریق مکانیزم های مناسب، منصف و مستقل محلی و بین المللی وابسته به دادگاه کیفری بین المللی، تاکید کرده است.
هند نخستین بار است که در رای گیری سازمان ملل موضع خود را از حمایت کامل از فلسطین به ممتنع تغییر داده است.
چندی پیش احتمال تغییر موضع هند از آرمان فلسطین در برخی از جراید هندوستان مطرح شد که این مساله باعث واکنش تند مسلمانان و احزاب شد و بلافاصله مقامات هندی اقدام به تکذیب این خبر کردند و اعلام کردند: چنین برنامه ای در دستور کار دولت قرار ندارد.
مسلمانان هند در بیانیه هایی با ابراز نارضایتی از رای دولت هند خواستار ادامه روند سیاست خارجی در حمایت کامل از آرمان فلسطین شدند.
'شاراد پاوار' یکی از رهبران حزب کنگره در دیدار با تعدادی از علمای هند با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: باید این جنایات محکوم شود.
وی اظهار کرد: هند همواره باید از موضع مردم فلسطین حمایت کند و شایسته نیست موضع هند در این زمینه تغییر کند.
گفته می شود که تماس تلفنی 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی شب قبل از رای گیری در تصمیم هند تاثیرگذار بوده است.
وزارت امور خارجه هند، این موضوع را رد و اعلام کرده که هند هیچ تضمینی درباره اینکه به نفع اسراییل یا فلسطین رأی می دهد نداده است.
واکنش سفارت فلسطین در دهلی نو
'عدنان ابوالاحلاجیا' سفیر فسطین در دهلی نو، در گفت وگویی این تصمیم هند را به دلیل گسترش روابط نظامی هند و اسرائیل دانست و اظهار کرد : این اقدام هند خوشحالی فلسطینیان را در خصوص رای شورای حقوق بشر تلخ کرد.
'آنیل وادهاوا' معاون وزارت امور خارجه هند در امور شرق که قرار است سفر یک هفته ای را از سرزمین های اشغالی و کرانه باختری انجام دهد با پرسش های دشواری در خصوص این رای هند مواجه خواهد شد.
پاسخ مقام های هند
وزارت امور خارجه هند در بیانیه ای با تلاش برای توجیه رای هند اعلام کرد هیچ تغییری در موضع هند در حمایت از فلسطین که از مدت ها پیش وجود داشته ؛ اتخاذ نشده است.
این درحالیست که سفیر فلسطین در هند، توجیه وزارت امور خارجه درباره این رأی هند را غیرقابل قبول دانست و گفت: کشورهای دیگری همچون روسیه و چین که امضاءکننده دادگاه جرایم بین المللی نبودند نیز از این مصوبه حمایت کردند.
وی افزود: درحالی که اعضای اتحادیه اروپا که زمانی حامی محکم اسراییل محسوب می شدند، به این مصوبه رأی دادند، رأی ممتنع هند برای فلسطین دردناک بود.