به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سید تقی نوربخش در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی در خصوص بحث جدایی این سازمان از دولت اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی به دلیل مکانیزم تأمین منابع مالی از نسلی به نسل دیگر با سازمانهای دیگر متفاوت است و در اینجا دولت نقش مشارکت تضامنی دارد که به هیچ وجه قابل حذف نیست.
وی در خصوص پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: بدهی تجمیعی دولت به تأمین اجتماعی در سال 84، چهار هزار و 200 میلیارد تومان بوده است اما از سال 84 تا 92 به 60 هزار میلیارد تومان رسیده است و این بدهی ناشی از افزایش تعهدات از سه مورد به21 مورد بوده که در بیشتر موارد منابع مالی آن درنظر گرفته نشده است. پیش بینی میشود این بدهی در سال 94، 15 هزار و 900 میلیارد تومان اضافه شود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین در خصوص سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان بر نظام چندلایه تأمین اجتماعی گفت: با تشکیل دبیرخانهای نسبت به برنامه پنجم و امور پژوهشی برای برنامه ششم اقدام شده است و سیاستهای ابلاغی ایشان راهگشای بسیاری از چالشهای تأمین اجتماعی است. راهبردهایی همانند نظام چند لایه تأمین اجتماعی، راهبردهای بخش درمان و تعادل مالی سازمان و عدم تکالیفی که منابع آن دیده نشده است از راهبردهای رهبر معظم انقلاب در این زمینه است ما از یک سال پیش اسناد پشیتبان برای برنامه ششم را تهیه کردیم و در تعامل کامل با سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستیم.
نوربخش افزود: فقط در ماه خرداد سال جاری حدود 4 هزار و 200 میلیارد تومان مصارف سازمان بوده است و از ابتدای سال تاکنون نیز 11 هزار و 500 میلیارد تومان پرداختی داشتیم. 84 درصد از منابع سازمان از محل حق بیمه تأمین میشود و ما تلاش کردیم با اتخاذ تدابیری پرداخت به مستمری بگیران حتی یک روز هم به تعویق نیفتد و معتقدیم سازمان تامین اجتماعی در خاکریز جنگ تمام عیار اقتصادی به خصوص در یک سال اخیر بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طرح بیمه بیکاری که زمانی از سوی وزیر رفاه ابلاغ شده بود، گفت: این طرح بعد از ابلاغ با اشکالایت از سوی دستگاههای نظارتی روبرو و به وزارتخانه برگشت داده شد. لذا در حال حاضر بررسی میشود اما ما از مکانیزم سرکار رفتن بیکاران استقبال میکنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص سوالی در مورد افزایش مرخصی زایمان و انجام آن در مورد بیمه شدگان تدمین اجتماعی گفت: افزایش مرخصی سازمان از 6ماه به 9 ماه حدود 340 میلیارد تومان بار مالی دارد که باید ز سوی دولت تأمین شود تا به حال این موضوع صورت نگرفته اما اگر قرار بر اجرایی شدن باشد باید در بودجه سال آینده پیش بینی شود.
نوربخش در پاسخ به سوال دیگری درباره بحث کارگران ساختمانی، گفت: در قانون 15 درصد عوارض شهرداری به آنها اختصاص داده شده است کل منابع بابت عوارض 650 میلیارد تومان در نظرگرفته شده در حالیکه هزینه برای 800 هزار کارگر ساختمانی حدود 1400 میلیارد تومان است و ما ناچاریم بخشی از این هزینه را از منابع دیگر تأمین کنیم.
وی ادامه داد: در هر ماه 100 هزار نفر به بیمه شدگان کارگران ساختمانی اضافه کردیم و امیدواریم با بخشنامه جدید وزارت کار و ارتقای 15 درصدی سهم عوارض به 20 درصد و همکاری برای شناسایی کارگران ساختمانی شاهد افزایش پوشش بیمهای برای کارگران ساختمانی باشیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در مورد حادثه کارخانه ذوب آهن اصفهان، گفت: بعد از این حادثه بلافاصله وزیر رفاه دستور دادند که علت آن ظرف 72 ساعت مشخص شود و سازمان تأمین اجتماعی نیز طی دو روز گذشته نسبت به پرداخت مستمری و کمک مالی به بازماندگان حادثه اقدام کرد ضمن اینکه بحث درمانی مجروحین برای شفای کامل در حال پیگیری است.
نوربخش در پاسخ به سوالی در مورد اقداماتی که برای بیماران پروانهای از سوی تأمین اجتماعی انجام شده است، تصریح کرد: خدمات درمانی آنها در مراکز ملکی سازمان رایگان است اما به دلیل اینکه جزو بیماران خاص قرار نگرفتند هنوز تحت پوشش بیمه خاصی نیستند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد بدهی شهرداری به سازمان تأمین اجتماعی و بالعکس، تصریح کرد: بدهی ما به شهرداری 10 درصد بدهی آنها به ما نیست همچنین ما 6 هزار میلیارد تومان از افراد حقیقی و حقوقی طلبکاریم. شهرداری تهران نیز 500 میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است. ما نیز در حال پرداخت بدهیهایمان به شهرداری هستیم. چرا که هم اکنون سه مرکز درمانی در تهران در حال ساخت و ساز است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: همچنین کارفرمایان سه هزار و 500 میلیاردتومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکاراند اما ما تلاش میکنیم در این زمینه محتاطانه عمل کنیم چرا که وارد کردن فشار زیاد بر کارگاههای تولیدی ممکن است منجر به بیکاری کارگران شود.