به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از خبرگزاری فرانسه، سربازان بوسنیایی و کسانی که از این فاجعه نجات یافته اند روز جمعه به همراه شهروندان عادی، اجساد این قربانیان را که در کفن های سبز پیچیده شده بودند، پس از طی چند صد متر به محل یاد بود که 20 سال پیش اردوگاه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد بود، منتقل کردند.
به گفته مرکز آمار مفقودین در بوسنی، با آزمایش دی ان ای (DNA) مشخص شد که در میان اجساد کشف شده افراد خانواده هایی دیده می شوند که تمام مردانشان در این جنایت به قتل رسیده اند.
تاکنون 6هزار و 241 قربانی که بقایای اجسادشان کشف و شناسایی شده است در محل یادبود و 230 نفر دیگر در گورستانهای دیگر به خاک سپرده شده اند.
حدود 8 هزار نفر از مسلمانان سربرنیتسا در حمله صربستان به این شهر در ژوئیه 1995 کشته شدند.
این کشتار که از فجیع ترین حوادث رخ داده در اروپا از جنگ جهانی دوم به بعد است، در دادگاههای بین المللی از آن به عنوان نسل کشی یاد شد و برخی از عاملان آن نیز به اتهام نسل کشی محاکمه شدند.
بیستمین سالگرد فاجعه نسل کشی مسلمانان بوسنی به دست صرب ها دیروز (جمعه 19 تیرماه) با خاکسپاری بقایای اجساد تازه کشف شده حادثه شهر سربرنیتسا که در گورستانهای دسته جمعی یا جنگلها کشف شده اند، برگزار شد.
اجساد 136 مسلمان از قربانیان این حادثه (سال 1995 میلادی) که هویت آنها با آزمایش های تخصصی مشخص شده با حضور بازماندگان قربانیان و ده ها شهروند سربرنیتسا و دیگر مناطق بوسنی و هرزگوین در قبرستان پوتوچتری با اجرای آیین مذهبی به خاک سپرده شد.