آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۵۰۴۵

تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی

دو دولتِ رقیب در لیبی برای به دست گرفتن حکومت این کشور تلاش می‌کنند؛ یکی از این احزاب طرابلس را در اختیار دارد و دیگری که جامعه بین‌الملل نیز آن را به رسمیت می‌شناسد، بر شهرهای بیضا و طبرق حکومت می‌کند.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، تعدادی از گروه‌های سیاسی لیبی بدون مشارکت حزبی که طرابلس، پایتخت این کشور را در دست دارد، در مورد چارچوب تشکیل دولت وحدت ملی توافق کردند.

 

هیات‌های تعدادی از احزاب سیاسی و پارلمانِ منتخب لیبی در طبرق، که از حمایت بین‌المللی برخوردار است، شنبه توافق تشکیل دولت وحدت ملی را در شهر صخیراتِ مراکش امضا کردند.

 

در پیش نویس این توافق که به میانجی‌گری سازمان ملل حاصل شد از همه احزاب سیاسی درخواست شده برای دوره موقت یک ساله با یکدیگر همکاری و زمینه را برای انتخابات سراسری فراهم کنند.

 

با وجود این، هیچ یک از نمایندگان کنگره ملی عمومی لیبی (GNC)، مستقر در طرابلس، در جلسه امضای این توافق حضور نداشتند.

 

دو دولتِ رقیب در لیبی برای به دست گرفتن حکومت این کشور تلاش می‌کنند؛ یکی از این احزاب طرابلس را در اختیار دارد و دیگری که جامعه بین‌الملل نیز آن را به رسمیت می‌شناسد، بر شهرهای بیضا و طبرق حکومت می‌کند.

 

برناردینو لئون، نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی این توافق را «گامی مهم در مسیر برقراری صلح» در این کشور خواند و گفت راه برای پیوستن دولت طرابلس به دولت وحدت ملی باز است.

 

لئون گفت: «آنها نیز در متن این توافق نقشی مهم ایفا کرده‌اند، همانگونه که بارها گفته‌ایم هیچ متنی وجود ندارد که همه طرف‌ها را راضی و خواسته‌هایشان را برآورده کند...مطمئنم در هفته‌های آینده تصمیمی صریح اتخاذ شده و به همه طرف‌ها و مسائل رسیدگی می‌شود.»

 

با وجود این، از آنجا که یکی از احزاب اصلی لیبی این توافق را امضا نکرده مشخص نیست این اقدام چه پیامدی برای این کشور آفریقایی به همراه خواهد داشت.

 

گفته می‌شود این توافق تنها راه پایان خشونت‌ و نزاع مسلحانه‌یِ چهار ساله در لیبی است. این کشور پس از برکناری معمر قذافی، دیکتاتور سابق، در سال 2011 دچار بحران شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار