آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۶۸۳۹
یک استاد دانشگاه:

دانشگاه‌های ما در ایجاد تمدن اسلامی موفق نبودند/ امروز شاهد سیاست زدگی علمی در دانشگاه‌ها هستیم

یک استاد دانشگاه با ابراز تاسف از اینکه ما امروز بحث سیاست زدگی علمی را هم در دانشگاه‌ها داریم، گفت: متاسفانه امروز علومی در دنیا تدریس می‌شوند که با سیاست‌ هماهنگ باشد که اسلام هدفی غیر از این را دنبال می‌کند.

سید عذرا هاشمی نژاد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در پاسخ به این سوال که دانشگاه‌ها در تحقق جامعه سیاسی و احیای تفکر اسلامی چه نقشی دارند، گفت: متاسفانه در دانشگاه‌ها آن‌گونه که مقام معظم رهبری نیز بر سیاسی شدن آن تاکید می‌کنند، شاهد فضای سیاسی در دانشگاه‌ها نیستیم.

 

وی با بیان این‌که امروز دانشجو در دانشگاه نمی‌تواند نظرات خودش را آزادانه بیان کند، افزود: متاسفانه زدن برچسب بر دانشجو باعث شد که این نگرانی را داشته باشد و راحت نتواند نظر خودش را بیان کند.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: به نظر من بهترین فضا برای یک دانشگاه سیاسی این است که دانشجو بتواند تفکرات و نظرات خود را آزادانه مطرح و حتی از آن دفاع کند، گاهی ممکن است دانشجو نظری نداشته باشد و تنها یک سوال مطرح کند، ولی فورا برچسبی تحت عنوان خط سیاسی، یا دیدگاه‌های سکولار یا امثال این‌ می‌خورد.

 

هاشمی‌نژاد بیان داشت: برای آماده کردن این فضا حراست، نهاد و بخش‌فرهنگی دانشگاه‌ها در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی اهتمام ورزند و این اطمینان را به دانشجو بدهد که در بیان نظراتش آزاد است، البته دانشجو باید حد و مرزها را در نظر بگیرد و نقدی بدون توهین، عالمانه و کاملا علمی ارائه دهد.

 

وی افزود: وقتی نقدی در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد دانشجو نباید نگران آینده‌اش باشد؛ بلکه باید بتواند بدون واهمه نقد یا سخنان خود را در دانشگاه بیان کند.

 

نقش دانشگاه در تمدن سازی اسلامی

 

این استاد دانشگاه در خصوص این‌که آیا دانشگاه‌های کشور در ایجاد تمدن اسلامی موفق بوده‌اند یاخیر؟ گفت: دانشگاه‌ها برای تحقق این مهم تا امروز موفق نبودند، برای ایجاد این تمدن ما فقط نیاز به ظاهرسازی اسلامی در دانشگاه‌ها نداریم؛ بلکه باید در کنار ظاهر اسلامی، هدف اسلام را هم در نظر داشته باشیم.

 

هاشمی‌نژاد تاکید کرد: برای رسیدن به هدف اسلام در دانشگاه‌ها باید علوم وارداتی از غرب را که بر دیدگاه پوزیتیویسمی(اثبات گرایی) است را از دانشگاه حذف کنیم و معنویت را در دانشگاه‌ها گسترش دهیم.

 

وی با اشاره بر این مطلب که امروز  علمی که در دانشگاه‌ها مطرح می‌شود، علم وارداتی از غرب است و این علم، گمراهی از مسیر اصلی تمدن اسلامی را در بردارد، تصریح کرد: چیزی که در علم الهی مطرح می‌شود و دانشگاه‌های اسلامی باید بر آن دست پیدا کنند، شناخت آفریده‌های خداوند است.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: علومی که امروز در دانشگاه‌ها مطرح می‌شوند درحقیقت در صدد حکومت بر پدیده‌ها و آفریده‌های خداوند هستند، این روح تسلط بر آفریده‌های خداوند یا همان دیدگاه سکولاری که از غرب وارد جوامعی مانند ایران شده باعث شده آرامش و معنویت از دانشگاه‌ها و علوم ما در همه زمینه‌ها، گرفته شود.

 

وی با ابراز تاسف از این‌که علاوه بر این مسئله ما امروز بحث سیاست زدگی علمی را هم در دانشگاه‌ها داریم، گفت: متاسفانه امروز علومی در دنیا تدریس می‌شوند که با سیاست‌ هماهنگ باشد که اسلام هدفی غیر از این را دنبال می‌کند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر بومی سازی علوم انسانی تاکید کرد: اگر قرار است دانشگاه‌های ما اسلامی شود باید جدی‌تر به این مسئله نگاه کنیم. ایران برای خیزش در این مهم باید به مدد سایر کشورهای اسلامی این مهم را انجام دهد، کشورهای اسلامی باید بتوانند در مقابل علوم سکولار غرب بایستند، البته تلاش‌هایی در این راستا صورت گرفته؛ اما متاسفانه آن‌طور که باید انجام نشده به خصوص در زمینه‌ علوم انسانی.

 

هاشمی‌نژاد همچنین در پاسخ به این سوال که چرا مقام معظم رهبری بر اسلامی شدن دانشگاه‌ها تاکید دارند؟ بیان داشت: وقتی فرد غیر اسلامی به دانشگاه اسلامی وارد می‌شود باید حداقل در ظواهر دانشگاه اسلامی را ببیند، مهمترین مسئله حفظ شعائر اسلامی است.

 

وی در خصوص ارتباط دانشجویان در دانشگاه‌ها، گفت: امروز به بهانه‌ تعامل بین زن و مرد دانشجویان ما با هم ارتباط دارند و متاسفانه چیزی که باید در حریم زن و مرد رعایت شود، رعایت آن را در حریم دانشجویان نمی‌بینیم.

 

هاشمی‌نژاد با اشاره به مطرح شدن بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها گفت: اگر تعامل دختر و پسر دانشجو بر اساس حرام نباشد و براساس دانش، آموزی و تبادل علمی باشد نیازی به تفکیک جنسیتی نیست؛ اما آنچه امروز در دانشگاه‌ها شاهد آن هستیم بحث اختلاط دختر و پسر است.

 

وی با تاکید بر گسترش معنویت در مراکز علمی و آکادمیک، تصریح کرد: مهمترین مسئله همان بعد معنوی است که اگر در دانشگاه‌ها و علم حاکم شود نیازی به تفکیک جنسیتی نیست.

 

این استاد دانشگاه با بیان این مطلب که امروز ما به نام دانشجو و دانشگاه سر کلاس‌هایمان اختلاط به دور از احکام شرعی اسلامی را شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: علاوه بر ظواهر دانشگاه لازم است که روح معنوی در علوم و دانشگاه‌ها حاکم باشد. اگر در دانشگاه دو نامحرم در حدود شرعی با یکدیگر صحبت کنند و بتوانند تبادل اطلاعات و علم آموزی کنند، این امر بسیار مطلوب است.

 

اساتید رشته‌های مختلف آشنا به مسائل اسلامی باشند

 

هاشمی نژاد با ابراز نگرانی از اختلاط دختر و پسر در محیط دانشگاه، بدون رعایت حیا و عفت و مسائل شرعی بین دختر و پسر دانشجو، در پاسخ به این سوال که دانشگاه‌های مشهد باید چه ویژگی‌هایی برای گسترش علوم اسلامی داشته باشند؟گفت: مهمترین مسئله این است که استاد و دانشگاه ما، اسلامی باشد و فقط به ظواهر پرداخته نشود، اگر چه شعائر دینی باید رعایت شود.

 

وی با اشاره بر این مطلب که یک استاد و دانشگاه اسلامی باید هدفش این باشد که دانشجو را با اصل اسلام آشنا کند، بیان داشت: دانشگاه‌ها در انتخاب اعضای هیات علمی جدید در هر رشته‌ای باید توجه داشته باشند که اساتید در همه علوم آشنا به مسائل اسلامی و دغدغه اسلام را داشته باشند و این گونه می‌شود مسائل علمی و اسلامی را با یکدیگر در کلاس درس به دانشجو آموزش داد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار