گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بداشتی- درمانی کاشان، پس از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دومین دانشگاه وابسته به وزارت بهداشت در استان اصفهان است.
بنیانهای اولیه تاسیس این دانشگاه در سال ۶۵ و با تاسیس دانشکده پزشکی در شهر کاشان پایه ریزی شد. این دانشکده پس از هفت سال و در سال ۷۲ به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان تبدیل شد.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان در حال حاضر دارای ۹ مرکز تحقیقات تروما، علوم فیزیولوژی، علوم تشریحی، بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک و مرکز پرستاری تروما، عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، تولید سلولهای جنسی (گامتوژنزیس)، اتوایمیون و مدیریت اطلاعات سلامت میباشد.
وجود سه مجله علمی- پژوهشی فارسی و انگلیسی، حدود ۴۷ رشته تحصیلی شامل ۱۰ رشته دکتری تخصصی بالینی، چهار رشته تخصصی- پژوهشی، دو رشته دکتری تخصصی، ۱۰ رشته کارشناسی ارشد، ۱۷ رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و رشته پزشکی است از دیگر ویژگیهای این دانشگاه است.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال ۹۲ به دانشگاه تیپ ۱ در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارتقاء یافت و در این سال نیز با تاسیس شعبه بین الملل در این دانشگاه موافقت به عمل آمد.
در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی کاشان پذیرای بیش از ۲۴۰۰ دانشجو است و این دانشجویان از حضور ۱۶۶ عضو هیات علمی بهره میبرند.
همچنین از تعداد ۲۴۰۰ دانشجو، ۳۰۰ دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی و بیش از ۶۰۰ دانشجو در مقطع دکتری حرفه ای زیر نظر هفت عضو هیات علمی با مرتبه علمی استاد، ۳۸ دانشیار، ۷۷ استادیار و ۴۴ مربی مشغول به تحصیل هستند.
دانشکده ها
این دانشگاه دارای پنج دانشکده پزشکی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی، بهداشت و دندانپزشکی، و پردیس خودگردان، شش مرکز آموزشی، پزشکی و درمانی بـا ۴۷ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای عمومی و رشتههای تخصصی است.
دانشکده دندانپزشکی: در سال ۹۱ با تاسیس دانشکده دندانپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان موافقت قطعی بعمل آمد.
بدین ترتیب نخستین گروه دانشجویان رشته دندانپزشکی مهرماه سال ۹۲ در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان پذیرفته و ۳۵ دانشجو در مقطع دکترای عمومی در بهمنماه در این رشته مشغول به تحصیل شدند.
دانشکده پزشکی: دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان در سال ۶۵ تاسیس شده است. این دانشکده با پذیرش ۱۵۰ نفر دانشجو در رشته پزشکی و ۱۰۰ نفر دانشجو در رشته پرستاری رسماً شروع بکار کرده و در سال ۱۳۷۲ نیز اولین دوره گروه پزشکی این دانشکده فارغ التحصیل شد.
دورههای تحصیلات تکمیلی دایر در دانشکده پزشکی شامل دستیار تخصصی کودکان، زنان و زایمان، بیماریهای داخلی و جراحی عمومی، دستیار اطفال، روانپزشکی، و بیهوشی، عفونی، رادیولوژی، نورولوژی و پاتولوژی و کارشناسی ارشد انگل شناسی و میکروب شناسی، آناتومی، فیزیولوژی، دکترای تخصصی سلولی و ملکولی و مطالعات اعتیاد میباشد.
دانشکده پیراپزشکی: عملاً هسته اولیه دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تحت عنوان اداره آموزش پیراپزشکـی در سال ۷۱ شکل گرفت.
این دانشکده در سال ۱۳۸۴ موفق به کسب رتبه دوم در بین دانشکدههای پیراپزشکی دانشگاههای علوم پزشکی کشور شد.
دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان دارای رشتههای فیزیک پزشکی، رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، مدیریت و فن آوری اطلاعات سلامت و هوشبری است.
دانشکده بهداشت: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در راستای سیاستها و استراتژیهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال ۱۳۷۵ با هدف توسعه دانش بهداشتی به منظور تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامتی جامعه تاسیس شد تا از طریق آموزشی و پژوهشی به خصوص در مورد بهداشت بالینی مناطق کویری کشور به این هدف نائل گردد.
این دانشکده دارای رشتههای بهداشت عمومی، مهندسی بهداشت حرفه ای، مهندسی بهداشت محیط و مهندسی بهداشت محیط است.
دانشکده پرستاری و مامائی: در سال ۶۵ با جذب دانشجو در رشته های پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان موافقت شد و در ۱۳۷۰ نیز مجوز تشکیل دانشکده پرستاری و مامایی به صورت مجزا در این دانشگاه صادر شد.
این دانشکده دارای گروه پرستاری داخلی – جراحی، گروه مامایی، گروه پرستاری مدیریت بهداشت و گروه اتاق عمل است.
رشتههای پرستاری در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، مامایی، پرستاری سالمندی، پرستاری مراقبتهای ویژه، رادیولوژی، فوریتهای پزشکی از رشتههای مورد پذیرش در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان میباشد.
دانشگاه علوم پزشکی و خدامت بهداشتی درمانی کاشان دارای دو مجتمع خوابگاهی جهت اسکان دانشجویان دختر و دو مجتمع خوابگاهی برای اسکان دانشجویان پسر خوابگاهی میباشد.
خوابگاه اندیشه پسران: این خوابگاه شامل ۵۴ اطاق در سه طبقه است و ظرفیت استاندارد آن ۱۰۸ نفر میباشد.
خوابگاه امام علی (ع) دختران: این خوابگاه در بهمن ماه سال ۷۵ مورد بهره برداری قرار گرفته و دارای سه طبقه سکونی است و در حال حاضر ۴۴۰ دانشجو در آن اسکان دارند.
خوابگاه الزهرا(س) دختران: این خوابگاه شامل ۷۴ اطاق هر کدام به مساحت ۲۵ تا ۳۰ متر مربع است. مساحت کل خوابگاه ۵۴۰۰ متر مربع و شامل سه طبقه می باشد. در سال ۱۳۶۵ مورد بهره بهره برداری قرار گرفته و در حال حاضر ۶۰۰ نفر در آن اسکان دارند.
خوابگاه الغدیر پسران: خوابگاه الغدیر شامل ۱۲ اطاق است و در سال ۷۹ در اختیار دانشگاه قرار گرفته است. افراد ساکن در آن ۶۴ نفر و کل مساحت آن ۷۰۰ متر مربع می باشد.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان دارای دو تشکل دانشجویی فعال و کانونهای فرهنگی متعدد است. این دانشگاه در آستانه هشت ساله شدن میزبانی اش از شهدای گمنام قرار دارد.
شما میتوانید سایر موارد مورد نیاز را از تارنمای اینترنتی دانشگاه به آدرس www.kaums.ac.ir دریافت کنید.
لازم به ذکر است، اصفهان دومین استان دانشگاهی کشور با ۱۷۶ مرکز آموزش عالی و ۳۳۰ هزار دانشجوی در حال تحصیل است.