کد خبر:۴۲۶۸۳۰
کدام شهر؟کدام دانشگاه؟-۷

۳ دانشکده جوان دانشگاه تهران

دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران یکی از دانشکده‌های دانشگاه تهران است که در سال ۱۳۵۱ با ادغام دو مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی و تحقیقات تعاون (مؤسسهٔ مطالعات و تحقیقات اجتماعی در سال ۱۳۳۷ و مؤسسهٔ تحقیقات تعاون در سال ۱۳۴۶ تأسیس شده‌اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، دانشکده علوم اجتماعی و دانشکده کار آفرینی و دانشکده علوم وفنون نوین از جمله دانشکده های دانشگاه نهران است.در ادامه به معرفی این سه دانشکده می پردازیم:

 

دانشکده علوم اجتماعی

 

دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه تهران یکی از دانشکده‌های دانشگاه تهران است که در سال ۱۳۵۱ با ادغام دو مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی و تحقیقات تعاون (مؤسسهٔ مطالعات و تحقیقات اجتماعی در سال ۱۳۳۷ و مؤسسهٔ تحقیقات تعاون در سال ۱۳۴۶ تأسیس شده‌اند) تحت عنوان دانشکدهٔ علوم اجتماعی و تعاون به عنوان اولین دانشکدهٔ مستقل آموزش عالی علوم اجتماعی در ایران، در محل دانشسرای عالی سابق واقع در میدان بهارستان رسماً آغاز به کار کرد و از این پس در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پذیرفت. قبل از این تاریخ، رشته علوم اجتماعی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران  و تنها در مقطع کارشناسی تدریس می‌شد. پس از تأسیس دانشکده مستقل، گروه آموزشی علوم اجتماعی به گروه آموزشی جامعه‌شناسی تبدیل شد و سپس گروههای آموزشی انسان‌شناسی، جمعیت‌شناسی و تعاون به آن اضافه شد.

 

دانشکده علوم اجتماعی با نزدیک به ۵ دهه فعالیت آموزشی و پژوهشی، در طی این سالها تغییر و تحولات بسیاری را در سطوح صوری و کمی و همچنین ساختاری پذیرفته‌است. عمده این تحولات از نیمه دوم دهه ۱۳۷۰ رخ داده‌است. از جمله این تغییرات ساختاری، پذیرش دانشجو برای اولین بار در ایران در مقطع دکتری تخصصی رشته جامعه‌شناسی از سال ۱۳۶۸ می‌باشد.

 

این دانشکده در رشته های علوم  اجتماعی، ارتباطات اجتماعی، جامعه شناسی ومردم شناسی ،تعاون و جمعیت شناسی پذیرش دانشجو می کند.

 

رشته علوم اجتماعی به گروهی از رشته‌های دانشگاهی گفته می‌شود که به مطالعهٔ جنبه‌های اجتماعی می‌پردازند. علوم اجتماعی بخشی از  علوم انسانی است که به بعد اجتماعی انسان می پردازد بر خلاف دیگر علوم انسانی که ممکن است اصلاً بعد اجتماعی انسان برایش مهم نباشد مثل دانش روان شناسی  .

 

یکی از مهمترین رشته های علوم اجتماعی، رشته جامعه شناسی است. جامعه شناسی یعنی علم مطالعه جامعه و فعالیت های انسانی. دامنه بررسی موضوعات در این رشته از فرد تا جامعه یا به قولی از سطح خرد تا سطح کلان را شامل می شود. تاکیدات سنتی این حوزه مطالعاتی بر اموری اجتماعی همچون، اقشار اجتماعی، طبقات جامعه، فرهنگ، جنبش ها و تحرکات اجتماعی، مذهب، قانون، خانواده واست.

 

دانشکده علوم اجتماعی در رشته های زیر هم دانشجو می پذیرد:

 

 

دانشکده علوم و فنون

 

تأسيس دانشكده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران در تاريخ 5 بهمن 1388 به تصويب هيات امناي دانشگاه تهران رسيد. اين دانشكده با هدف اصلي تربيت نيروي متخصص مورد نياز كشور در مقاطع تحصيلات تكميلي و در زمينه‌هاي علوم و فناوري‌هاي نوين ميان‌رشته‌اي، جذب نخبگان و پژوهشگران و انجام پژوهش‌هاي كاربردي به منظور خلق و ارائه دانش مورد نياز جامعه به مراكز صنعتي و ملي در جهت چشم‌انداز و اهداف بلند كشور تأسيس گرديد. اين دانشكده در تاريخ 30 فروردين 1390 نيز به دست رياست محترم جمهور افتتاح شد. دانشكده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران همگام با دانشگاه‌هاي برتر و حتي پيشرو جهان و مبدع علوم بين‌رشته‌اي نوين دنيا در پاسخ به نيازهاي علمي نخبگان، پژوهشگران و كارآفرينان پيشرو و خلاق ملي و بين‌المللي فعال خواهد بود.

 

 

 

دانشکده کارآفرینی

 

تأسیس این دانشکده با اهداف متعددی همراه بوده است؛ از جمله این اهداف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • — تربیت هیأت علمی و کادر مربی کارآفرینی برای تدریس در دانشگاه ها و آموزشگاه های کشور تربیت سیاستگذاران و کارشناسان کارآفرینی مورد نیاز دولت و بخش عمومی؛
  • — تربیت پژوهشگر کارآفرینی
  • —تربیت کارافرینی حرفه ای
  • —تربیت مشاور و مربی کارآفرینی
  • — ایجاد الگوی دانشگاه کار آفرین در کشور به منظور انطباق فعالیت های دانشگاه ها با نیازهای جامعه
  • — انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعه ای در زمینه کارآفرینی؛
  • — ارائه مشاوره تخصصی کارآفرینی به کارآفرینان بالقوه و بالفعل؛
  • — تولید و انتشار دانش بومی کارآفرینی؛
  • — کمک به توسعه پایدار و دستیابی به چشم انداز مصوب کشور؛
  • — نهادینه سازی مشارکت های مردمی در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور از طریق انجام مطالعات شناسایی و بهبود محیط کسب و کار در بخش های اقتصادی و اجتماعی؛
  • — برنامه ریزی توسعه کارآفرینی در بخش ها و استان ها؛
  • — نهادینه سازی فرهنگ کارآفرینی؛
  • — شناسایی و پرورش کارآفرینان بالقوه؛
  • — ترویج الگوهای موفق کاری در جامعه و تشخیص فرصت های کارآفرینی در بخش های اقتصادی – اجتماعی به همراه برنامه ریزی برای بهره برداری از آنها؛
  • — پژوهش و برنامه ریزی و سازماندهی کارآفرینی دولتی و سازمانی برای ارتقای عملکرد دستگاه های دولتی و انجام سایر پژوهش های مرتبط با کارآفرینی؛

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
من این گتاب های کار افرینی رو خوندم فقط روش های سرکیسه کردن مردم و مصرف گرایی و تولیدات کاذب مثل چیپس پفک رو رقم میزنه توشم همش از نظریات ادمای غربی که تونستن چول خوب به جیب بزنن بوده
1
1
نوری
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۹
من دانشجوی دانشکده علوم فنون دانشگاه تهرانم. این دانشکده فقط در تحصیلات تکمیلی دانشجو داره. ارشد و دکترا... ربطی به کنکور سراسری نداره....
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار