به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه شریف نامه ای به نمایندگان مجلس در خصوص بررسی توافق وین نوشتند که متن نامه به شرح زیر است:
متن نامه بدین شرح است:
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی(حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر)
خانمها و آقایان؛
غلامعلی حدادعادل، سیدعلیرضا مرندی، سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، مرتضی آقاتهرانی، سیدمسعود میرکاظمی، بیژن نوباوهوطن، اسماعیل کوثری، احمد توکلی، علی مطهری، سیدمحمود نبویان، سیدمهدی هاشمی، محمدرضا باهنر، علیاصغر زارعی، فاطمه رهبر، علیرضا زاکانی، زهره طبیبزاده نوری، روحالله حسینیان، حسین مظفر، فاطمه آلیا، مهدی کوچکزاده، غلامرضا مصباحیمقدم، لاله افتخاری، محمد سلیمانی، حمید رسایی، مجتبی رحماندوست، مهرداد بذرپاش، حسین طلا، الیاس نادران، علیرضا محجوب، حسین نجابت؛
سلام علیکم
مذاکرات نفسگیر هستهای با تمام فراز و نشیبهایش به انتها رسید و اینک در گام نهایی، برای اجرایی شدن مفاد متن مذاکرات نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی می باشد. تصویب شما نمایندگان ملت را میتوان به معنای عدم وجود خلل قانونی در متن توافقنامه بینالمللی هستهای انگاشت و عدم تصویب این متن را میتوان به منزله وجود مشکلات حقوقی، امنیتی و غیره تلقی کرد. همواره همکاری دولت و مجلس و همراستایی این دو قوه موجب صلابت و اعتلای ایران اسلامی بوده است، همچنین جدلهای حقوقی و قانونی برای ادامهی حیات قانون اساسی ایران اسلامی با رعایت همدلی اثربخش خواهد بود. این جدلها و اختلافنظرها به ضمانت اجرایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یاری خواهد رساند. البته به شرطی که با زبان قانون در مقابل با بیقانونیها ایستاد و صد البته کلام قانون و التزام عملی به قانون مورد توجه عامه ملت شریف ایران خواهد بود. در ادامه متذکر میشویم که رفتارهای احتمالی افسارگسیخه و موضعی، از طرف عدهای که منافعشان با التزام به قانون اساسی به خطر می افتد، در کنار انبوه رسانههای زنجیرهای، شاید این وهم را ایجاد کندکه مشت نمونه خروار است و خروار همان ملت ایران میباشد. باید یادآوری کنیم که جمعیت ایران محدود به تعدادی پورشه سوار نمی باشد. از شما خواهشمندیم که در ابتدا التزام به قانون اساسی را در دستور کار خود قرار داده و سپس دیدی جامع نگرانهتر نسبت به مردم ایران و آرا و عقاید ایشان داشته باشید.
طبق اصل دوم از اصول ۱۷۷ گانه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، یادآور می شویم که جمهوری اسلامی ایران، نظامی است بر پایه نفی هرگونه ستمگری، ستمکشی، سلطهگری، سلطه پذیری، برقراری قسط و عدل، استقلال سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همبستگی ملی. لازم به ذکر است از مدتها پیش بحث استقلال جمهوری اسلامی ایران توسط تئورسینهای دولت یازدهم مورد بی مهریهای فراوانی قرار گرفت، تا جایی که متن زیر از کتاب "ایران و جهانیشدن" نظر تئورسین دولتی را در مورد استقلال به صورت رسمی اعلام میدارد: "ما به طور طبیعی یک غرور تاریخی داریم که باید آن غرور را با تحولات جهانی روز تطبیق دهیم و ترجمه کنیم. تعریف ما از حاکمیت و استقلال بر پایه آن غرور تاریخی است. در حالی که امروز در دنیا حاکمیت بر مبانی فکری و مفهومی دیگری استوار شده است، ما در دنیا لفظ به مفهوم و تعبیری به نام استقلال اصلا نداریم." این تئوریسین دولتی استقلال را در مقابل توسعهی غربی ذبح می کند و اصولا عدم التزام به اصول قانون اساسی برای وی محلی از تردید نمیباشد. باید توجه داشت بسیاری از اقدامات دولت را نباید از سر لجاجت و یا حتی خیانت برداشت کرد، بلکه وجود تئوریسینهای دولتی است که با قرار دادن قانون اساسی مقابل توسعه غربی، این اقدامات دولت دکترحسن روحانی را تئوریزه میکنند.
با توجه به سخنان چند روز پیش وزیر امور خارجه آمریکا در کنگره، رسما اعلام کردند که آمریکا نتوانست نظر همپیمانان خود را برای حمله نظامی به ایران جلب کند. این جمله نشان میدهد که حمله نظامی به ایران عملا امری نشدنی یا اینکه در سطح بسیار نازلی امکان تحقق داشت، تا جایی که این گزینه قبل از پذیرش توافقنامه به سخنان ویترینی طرف مقابل تبدیل شده بود ولی بعد از اجرای توافق شرایط تغییر پیدا کرده است و با قرار گرفتن پرونده جمهوری اسلامی ایران در وضعیت فوق العاده برای سالیان متمادی در شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران به یکی از ناامنترین کشورهای دنیا مبدل خواهد شد، تا جایی که با بهانه جویی یکی از اعضای ثابت شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران در معرض تهدید و حمله نظامی با اجماع جهانی قرار می گیرد. دراین باره وزیر امورخارجه آمریکا صراحتا اعلام می دارد که حالا [بعد از تصویب توافقنامه] می توانیم منطقه را علیه ایران متحد کنیم.
مورد بعدی موضوع نظارتها و نظام ویژهی بازرسیها از جمهوری اسلامی ایران می باشد. عملا بحث نظارتهای جامع از جمهوری اسلامی ایران به حدی خطرآفرین است که رئیس سابق موساد از وضع شدن رژیم سختی از بازرسیها و نظارتها ابراز رضایت و خرسندی کرده است.
مبحث نظارتها از کشور جمهوری اسلامی ایران و پذیرش قطنامه ۲۲۳۱ توسط جمهوری اسلامی ایران، به مثابه دو لبه یک قیچی امنیت ملی و در نهایت استقلال ملی را به استهزا خواهد گرفت. البته با توجه به وفور متنها و تحلیلها پیرامون توافقنامه مذکور، سعی در تکرار مواضع گفته شده را نداریم و فقط به چند مورد برای ثبت در نامه اشاراتی داشتیم و خواستیم صدای جمعی از نمایندگان دانشجویان کشور را به گوش نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام بداریم.
در انتها لازم می دانیم، اقدامات محافظهکارانه نمایندگان مجلس در دو سال اخیر و به موازات مذاکرات هستهای را به شما نمایندگان ملت یادآور شویم و اعلام کنیم که نزدیکی زمانی انتخابات دوره آتی مجلس، این توهم را در ذهن دانشجویان انقلابی تقویت میکند که گویی نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی خودشان را برای بقا در دور بعدی مجلس آماده میکنند. اگر این حرف صادق باشد، اعلام میکنیم که شما در روز ابتدایی شروع به کار مجلس نهم، برای صیانت از قانون اساسی و صیانت از واژههایی همچون استقلال و امنیت ملی سوگند یاد کردید، نه برای صیانت از کرسیهای مجلس برای ادوار آتی. با توجه به انفعال مجلس فعلی در بزنگاههای تاریخی، سوالی در ذهن دانشجویان انقلابی شکل گرفته است. اگر مجلس شورای اسلامی نتواند در مقابل انحراف از اصول قانون اساسی بایستد، علت ماهوی تکرار نمایندگی چهرههای ناتوان و آزمونپسداده در دورهای بعدی چیست؟
در نهایت خواهشمندیم به جای مصوباتی همچون مصوبه الزام دولت به حفظ حقوق هستهای که صرفا با این مصوبات خودتان را پشت اسم شورای عالی امنیت ملی و مقام معظم رهبری پنهان کنید، از صفتی که مقام معظم رهبری برای خود به کار برده است تمسک بجویید، و با اقدامی انقلابی به صیانت از اصول ملت بپردازید و شیوه محافظهکارانه را برای ایامی فراموش کنید. لازم به ذکر است، مشی محافظهکارانه امروز شما میتواند به تغییر ذائقه جوانان امروز و فردای ایران منجر شود و این تغییر ذائقه می تواند برای سالیان متمادی افراد با مشی انقلابی را از صدر امور در جمهوری اسلامی ایران دور نگه دارد.
والعاقبه للمتقین
شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل
دانشگاه صنعتی شریف