به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، مهدی صرامی در نشست «تهدیدات نرم در فضای مجازی» که در سومین کارگاه جنگ نرم اساتید کشور که در مجمع رفاهی لاله ایلام برگزاری می شود، نتیجه یک کلیک در فضای مجازی را جابجا شدن ارزش ها یا ضدارزش ها در جامعه عنوان کرد و ابراز داشت: آیا قوانین و ارزش های کشور ما در فضای مجازی رعایت می شود؟ آیا باید فضای مجازی را کنار بگذاریم؟ هنگامی که در هواپیمای مسافربری فرانسه نشسته اید اگر به شما مشروب و گوشت خوک تعارف شود آیا می پذیرید؟ اینترنت دومین خاک و سرزمین مجازی کشور آمریکا است، با این فضا چه کنیم؟
وی با تاکید بر این مطلب که کاپیتالاسیون بر فضای سایبر و در محیط اینترنت حاکم است، افزود: اگر ایمیل شما که بیش از ۱۰ سال از آن استفاده می کنید مسدود شود، جز اینکه به آمریکا سفر کنید و شکایت خود را به دادگاه این کشور ابلاغ نمایید، چاره ای نخواهید داشت. نمی توان آنقدر خوشبین بود که این خدمت آمریکا و سهولت دسترسی به اینترنت را برای رفاه حال خودمان تعبیر کنیم. این فضا به گونه ای طراحی شده است که مضرات آن شامل حال اقشار جامعه در تمام ممالک دنیا می شود. تنها کسی که در این میان منافعش تامین می گردد صرفا آمریکا می باشد.
مدیر عامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی با بیان اینکه فرهنگ سازی یا عدم استفاده از اینترنت تنها راه مصون بودن از مضرات آن نیست، گفت: ما باید نظام جدیدی در فضای مجازی به وجود آوریم، برخی ها پیش از انقلاب می گفتند حوزه های علمیه با دست داشتن همین کتاب هایی که دارند فرهنگ جامعه را به سوی مطلوب تغییر دهند، اما امام فرمودند: شاه باید کاملا از ایران خارج شود زیرا ایشان به ایجاد انقلابی نو می اندیشیدند. بنابراین اگر بتوانیم به تشکیل شبکه اطلاعات ملی همت گماریم حاکمیت ملی جمهوری اسلامی در فضای مجازی و اینترنت را ایجاد کرده ایم؛ اگر این مطلوب محقق نشود تا ابد مستعمره سایر ممالک خواهیم ماند.
صرامی خاطرنشان کرد: کشورهای چین، روسیه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا با تشکیل شبکه ملی اطلاعات نام خود را در باشگاه ستارگان فضای مجازی ثبت کرده اند. یک عده برای به انحراف کشیدن شبکه ملی اطلاعات ایران تعاریف غلطی را ارائه می کنند تا با مخدوش کردن این طرح واکنش مردم در عدم تحقق اینترانت را برانگیزند. متاسفانه وزارت ارتباطات ایران نیز با این جریان هم سو شده است و برای بسته شدن پرونده اینترانت ملی، سنگ اندازی می کند.
وی به ماده ۴۶ برنامه توسعه در شورای عالی فرهنگی مبنی بر تشکیل شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: بیش از یک سال است که جلسه شورای عالی فضای مجازی تشکیل نشده است. رئیس جمهور کشورمان رئیس این شورا می باشند، اهمیت این موضوع رو به فراموشی است. برای تشکیل این شبکه نیازی به بودجه های عظیم و صرف سال های متمادی نیست. ما می توانیم با چند میلیارد ریال و در اصرع وقت صاحب شبکه ملی اطلاعات باشیم که سرعت آن ۱۰ برابر سرعت اینترنت کنونی است. پهنای باند اینترنتی که هم اینک استفاده می کنیم یک هشتم می باشد .
دلال ها و برخی جناح های سیاسی داخلی تمایلی به مطرح شدن استقلال شبکه ملی اینترنت ندارند
مدیر سابق مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد به تشریح مزیت های اینترنت ملی پرداخت و ابراز داشت: درآمدزایی برای دولت، تولید پهنای باند داخلی، ایجاد ۱۵۰ هزار شغل در سال اول، افزایش امنیت، استقلال و بهتر شدن ارتباط با دنیا از امتیازات این طرح است. براساس قانون پنجم توسعه دولت است تا سال ۱۳۹۲ به تصویب و اجرای آن بپردازد. این تاخیرهای روزانه در ایجاد شبکه مذکور ماه ها و سال ها برای ما تبعات دارد.
صرامی با تاکید بر این مطلب که نگرانی در حیطه ایجاد نشدن شبکه ملی به قدری عظیم است که ما را به مصداق قورباغه آرام پز بیشتر شبیه می کند، افزود: راه فرار از این آشی که آمریکا برای ما پخته، این است که آینده را ببینیم. آن موقع که محاصره شدیم دست و پا زدن هیچ فایده ای ندارد.
وی خاطرنشان کرد: دلال ها و برخی جناح های سیاسی داخلی تمایلی به مطرح شدن استقلال شبکه ملی اینترانت ندارند و با تکرار موضوع فیلترینگ به اذهان مردم اطلاعات غلط تزریق می کنند. اگر اینترنت ملی در ایران راه اندازی شود کشورمان به نقطه اتصال شبکه اطلاعات در غرب و شرق جهان تبدیل می شود.
مرگ اینترنت جهانی