به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» سازمان کشورهای تولید و صادرکننده نفت اوپک، در آخرین به روز رسانی سایت خود اعلام کرد: هر بشکه سبد نفتی این سازمان، روز پنجشنبه هشتم مرداد ماه با افزایش 63 سنتی به 51.45 دلار در هر بشکه رسید.
از پنجشنبه اول مرداد ماه که قیمت سبد نفتی اوپک پس از حدود 6 ماه بار دیگر 53 دلاری شده بود، قیمت نفت روند کاهشی به خود گرفت. هرچند این روند در پنج شنبه گذشته متوقف شده است و قیمت نفت اوپک 63 سنت افزایش یافت اما قیمتها همچنان پایین است. قیمت نفت اوپک در هفته گذشته تا 50 دلار هم پایین آمد.
روند کاهشی قیمت نفت اوپک تحت تاثیر کاهش قیمت در بازارهای جهانی رخ داده است. عواملی چون سقوط بازارهای بورس چین و تولید بیسابقه برخی از کشورهای غرب آسیا بر قیمت نفت جهانی فشار آورده بود.
بدتر شدن وضعیت اقتصادی چین به معنای تقاضای کمتر در بزرگترین مصرف کننده سوخت در جهان است و تولید بیشتر کشورهای غرب آسیا نیز به معنای بدتر شدن فزونی عرضه، که این عوامل موجب فشار بیشتر بر قیمتها میشود.
البته افزایش قیمت نفت اوپک در روز پنجشنبه (8 مرداد) ناشی از انتشار آمارهایی مبنی بر کاهش ذخایر نفت آمریکا و نیز کاهش تولید نفت در این کشور بود.
اما روند افزایشی قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز جمعه ادامه نیافت؛ درحالیکه تضعیف ارزش دلار باید به طور معمول قیمت نفت را افزایش دهد اما افزایش تعداد چاههای فعال آمریکا برای دومین هفته متوالی اثر کاهشی بر بازار گذاشت و قیمت نفت برای پنجمین هفته متوالی کاهش یافت.
قیمت نفت خام آمریکا در روز جمعه بیشترین کاهش ماهانه از بحران مالی سال 2008 تاکنون را ثبت کرد. نفت برنت 18 درصد و نفت خام آمریکا 21 درصد ارزش خود را از دست دادند.
بر اساس جدول قیمتی ارائه شده از سوی اوپک، بیشترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی روز چهارشنبه 16 اردیبهشت ماه (6 می) به قیمت 64.96 دلار رقم خورد و کمترین آن در 12 ژانویه برابر با 41.50 دلار ثبت شد.
قیمت نفت برنت نیز در فاصله ژوئن 2014 تا ژانویه 2015 (خرداد 93 تا دی 93) نزدیک به 60 درصد ارزش خود را از دست داد اما در ماههای ژانویه و فوریه 2015 (دی و بهمن 93) در اثر نگرانی از اختلال در عرضه نفت در خاورمیانه، افزایش تقاضا در زمستان تقریبا یک سوم ارزش خود را دوباره به دست آورد.
این روند افزایشی با تهاجم نظامی عربستان به یمن در 5 فروردین ماه (25 مارس) شدت گرفت و از ابتدای آوریل قیمت نفت حدود 10 دلار بالا رفت و به بیش از 63 دلار در هر بشکه رسید.
اما پس از آن تحت تاثیر افزایش عرضه در بازار و به دنبال آن اعلام جمعبندی هستهای ایران و نگرانی از ورود نفت ایران به بازار اشباع نفت روند کاهشی به خود گرفت اما در حال حاضر نگرانی بازار از وضعیت اقتصادی جهان و انتشار آمارهای ضعیف از اقتصاد چین سبب شده است تا قیمت به شدت کاهش یابد.
سبد نفتی اوپک متشکل از نفت صحرای الجزایر، نفت گیراسول آنگولا، نفت اورینت اکوادور، نفت سنگین ایران، نفت سبک بصره عراق، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت مارین قطر، نفت سبک عربستان، نفت موربان امارات و مِرِی ونزوئلا است.