آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۰۰۳۵

رئیس سابق سازمان سیا: آمریکا نباید نظامیانش را از افغانستان خارج کند

رئیس سابق سازمان اطلاعاتی آمریکا افزود: اوباما باید به منظور حفظ دستاوردهای و هزینه‌های ایالات متحده تعدادی از نیروهای نظامی کشورش را تا آخر سال ۲۰۱۷ یا بعد از آن در افغانستان حفظ نماید.

«دیوید پتراووس» فرمانده پیشین نیروهای ناتو در افغانستان در مصاحبه با روزنامه واشنگتن‌پست با اشاره به تصمیم اخیر «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا پس از نشست اعضای ناتو در سال 2014 مبنی بر نگه‌داشتن حدود 10 هزار نیروی نظامی این کشور برای انجام عملیات‌های خطرناک مانند مبارزه با تروریسم و حمایت از نیروهای افغانستان، گفت: اکنون وی تلاش دارد تا در پایان سال 2016 میلادی تمام سربازان آمریکایی را از افغانستان خارج کند و تنها تعداد اندکی را جهت حفاظت از سفارت آمریکا، در این کشور نگه دارد.

 

رئیس سابق سازمان اطلاعاتی آمریکا افزود: اوباما باید به منظور حفظ دستاوردهای و هزینه‌های ایالات متحده تعدادی از نیروهای نظامی کشورش را تا آخر سال 2017 یا بعد از آن در افغانستان حفظ نماید.

 

وی با تاکید بر این که دلیل اعزام نیروهای نیروهای آمریکایی به افغانستان این بود که این کشور دیگر پناهگاهی برای گروه القاعده نباشد، گفت: اگر چه تعداد رهبران ارشد القاعده طی سال‌های اخیر کاهش یافته است اما مابقی رهبران این گروه و سازمان‌های وابسته به آن در مناطق پشتون‌نشین پاکستان و برخی مناطق افغانستان پناه گرفته‌اند.

 

پتراووس گفت: ایالات متحده به منظور مقابله با خطراتی که این مناطق را تهدید می‌کند، هیچ راه واقع‌بینانه‌ای دیگری جز داشتن پناهگاه‌هایی در شرق افغانستان ندارد.

 

وی تاکید کرد: ممکن است اقدامات ایالات متحده علیه افراط‌گرایان در افغانستان تا حدودی کاهش یابد اما نمی‌توان نظارت‌های نزدیک و عملیات‌های پراکنده این کشور را نادیده گرفت.

 

فرمانده پیشین نیروهای ناتو در افغانستان در ادامه اظهارات خود عنوان کرد: اگر افراط‌گرایان متوجه کاهش نیروهای نظامی ایالات متحده در افغانستان شوند، احتمالاً تمایل بیشتری برای یافتن پناهگاه‌ در این منطقه استراتژیک خواهند داشت.

 

وی با اشاره به این که فراتر از ضرورت مبارزه با تروریسم جهانی، افغانستان نیاز به کمک دارد و اوضاع این کشور ناامید کننده است، افزود: ولایت «هلمند» در جنوب و «قندوز» در شمال افغانستان در معرض خطرات جدی قرار دارند.

 

پتراووس خاطرنشان کرد: شرق افغانستان همواره توسط شبکه حقانی که پایگاه آن مناطق قبیله‌ای پاکستان است، تهدید می‌شود و کابل نیز از حملات متناوب به پارلمان این کشور رنج می‌برد.

 

این فرمانده آمریکایی در ادامه اظهارات خود ضمن تقدیر از عملکرد نیروهای افغانستانی به منظور مقابله با تهدیداتی که این کشور را تهدید می‌کند، افزود: نیروهای افغانستانی برای حفاظت از پارلمان این کشور تلاش زیادی کرده‌ و عده کثیری از شبه‌نظامیان را در این راه از بین برده‌اند.

 

وی افزود: قندهار پایگاه اصلی طالبان تحت کنترل نیروهای امنیتی افغانستان است، وضعیت امنیتی ولایت‌های مزارشریف و هرات و نیز جاده کمربندی کشور و دیگر بزرگراه‌های اصلی نیز مثبت ارزیابی شده است.

 

پتراووس با اشاره به گزارش اخیر پنتاگون در خصوص افزایش امنیت و ثبات در افغانستان، گفت: با وجود این که حملات شبه‌نظامیان به رهبری طالبان همچنان تهدیدی برای افغانستان است و رد پای آن در سراسر این کشور دیده می‌شود، این گروه متحمل تلفات زیادی شده‌ و نتوانسته‌اند به اهداف خود در این کشور دست یابند.

 

فرمانده پیشین نیروهای ناتو در افغانستان افزود: با وجود عقب‌نشینی نیروهای ناتو از افغانستان، سربازان و نیروهای امنیتی این کشور طی سال‌های اخیر دستاوردهای چشمگیری را کسب کرده‌اند.

 

وی با اشاره به این که دستگاه امنیتی افغانستان در یک سال گذشته با از دست دادن 1000 نیروی خود بهای سنگینی را پرداخته کرده‌ و تلفات آنها نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: در این شرایط ما باید با کمک‌های نظامی، اطلاعاتی و عملیاتی ویژه خود به این کشور کمک کنیم.

 

پتراووس گفت: تصمیم ایالات متحده برای کاهش سربازان خود در افغانستان رویکرد صحیحی نیست و این کشور باید چندین پایگاه و  هزاران نیروی آمریکایی را برای آینده پیش‌بینی کند که نشست ناتو در سال 2016 در لهستان فرصت خوبی برای توافق به منظور بسط و گسترش بیشتر دامنه این ماموریت است.

 

فرمانده سابق ناتو در افغانستان در پایان اظهارات خود خاطرنشان کرد: شاید هزینه‌ عملیات نظامی آمریکا در افغانستان به 5 تا 10 میلیارد دلار در سال برسد اما در مقایسه با دیگر هزینه‌هایی که تاکنون این کشور به منظور مقابله با گروه‌های تروریستی داشته، قابل قبول است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار