به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام محسن قرائتی امروز در نهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در هتل جم مشهد با اشاره به اینکه دنیا مانند بازار است، گفت: در بازار میتوانید کالایی را نفروشید؛ اما نمی توانید عمرتان را صرف نکنید البته باید توجه کنید که در مقابل عمری که معامله میکنید چه چیزی به دست می آورید.
وی با بیان این مطلب که قرآن به روش سپری شدن عمر توجه بسیار دارد، افزود: مشکل امروز ما در کشور نه دانشمند است و نه دکتر؛ مشکل این است که این افراد خود را با چه چیزی معامله می کنند؟
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: برخی در دنیا میبازند و برخی پیروز میشوند افرادی که پیروز دنیا میشوند عمر خود را چند برابر فروخته اند؛ بنابراین مهم نیست چه داریم؛ بلکه مهم این است که چه فروخته ایم.
قرائتی با بیان این نکته که برخی عنوان میکنند ولایت فقیه عین استبداد است زیرا زمان قدیم به شاه میگفتیم بله قربان و امروز به ولایت فقیه میگوییم بله، تصریح کرد: فرق این دو مانند فرق یوسف و زلیخاست زمانی که زلیخا از یوسف تقاضای خلاف کرد، یوسف دوید تا گناه نکند و زلیخا به دنبال یوسف دوید تا گناه کند در رابطه با ولایت فقیه نیز همین گونه است شاه به دنبال هوس های خود میرفت؛ اما ولی فقیه به دنبال خداست، بنابراین باید به دنبال شخصی بود که حجت باشد.
وی با اشاره به اینکه دنیا یا پول است یا شهرت، خاطرنشان کرد: انسان باید بداند تخصصش صرف چه چیز میشود، پول و شهرت گذراست؛ بنابراین باید توجه کرد که تمام عمر خود را به این دو اختصاص ندهیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور خطاب به دانشجویان و اساتید بیان داشت: وظیفه شما بسیار سنگین است، علامت علم مفید ادب و تواضع است که هرچه علم بالاتر میرود تواضع نیز باید بالاتر از آن باشد.
قرائتی با بیان این نکته که قرآن عنوان میکند تمام باسوادها مقدار زیادی سواد ندارند، گفت: متاسفانه برخی هر چه علم شان بیشتر می شود چراهایشان نسبت به دین نیز افزایش مییابد و مدام عنوان می کنند فلسفه نماز و روزه و دیگر مسائل دینی چیست؟؛ اما همین افراد زمانی که به پزشک مراجعه میکنند در مقابل سخنان پزشک هیچ گاه نمیگویند چرا.
وی در ادامه با اشاره به اینکه خاک دانشگاه های کشور باید عوض شود، تصریح کرد: متاسفانه دانشگاه های ما لیسانسه فلج بیرون میدهند به این معنا که اطلاعاتی به دانشجو می دهند کارایی ندارد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با یادآوری این مطلب که علم دانشجو باید مفید باشد، بیان داشت: بسیاری از اطلاعاتی که به دانشجویان و دانش آموزان می آموزند مفید نیست، نه نیاز شخصی را برطرف می کند و نه نیاز اجتماعی را به همین دلیل وقتی افراد از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند بیکارند.
حجت الاسلام قرائتی ضمن اشاره به اینکه هر دیپلم و لیسانسه باید یک هنر بیاموزد، تصریح کرد: دانشگاه های ما و همچنین سیستم آموزش و پرورش ما بیمار هستند.
این کارشناس مذهبی با طرح این پرسش که جوان امروز چه میزان با قرآن مانوس است؟ خطاب به اساتید و دانشجویان، خاطرنشان کرد: در ابتدای امر ارتباط خودتان را با قرآن اصلاح کنید و بعد خواندن آن را نزد دیگران ترویج دهید.
وی با بیان این نکته متاسفانه ما در کشور دچار خودباختگی شده ایم، گفت: مشکل ما در کشور نداشتن جوهر است به طوری که تصور میکنیم کالای خارجی بهتر از کالای ایرانی است بنابراین داشته های خود را کسر شأن میدانیم.
حجت الاسلام قرائتی در بخش دیگر سخنان خود گفت: انسان ها با مخلوق سخن میگویند و خجالت نمیکشند؛ اما همین افراد زمانی که با خالق سخن می گویند خجالت می کشند به طور مثال هنگامی که برخی مسلمانان میخواهند نماز بخوانند این کار را در خفا انجام میدهند این افراد جگر خواندن نماز در ملا عام را ندارند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در پایان تاکید کرد: شما نمایندگان امام زمان (عج)در کشورهای محل تحصیل خود هستید باید مجهز باشید و بتوانید به شبهات و سوالات دیگران پاسخ گویید.