به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مسعود سلطانیفر امروز در نشست فصلی مدیران تشکلهای گردشگری کشور که در محل هتل هما برگزار شد، اظهار داشت: ما در شرایط ویژهای در کشور قرار داریم، فرصتهای تاریخی بهوجود آمده است و باید قدر این شرایط ویژه را بدانیم و بتوانیم شرایط جدید را مدیریت کنیم.
سلطانیفر ادامه داد: تا به الآن بین مسئولان عالیرتبه کشور مثل مقطع کنونی حمایت از گردشگری و تأکید بر رونق آن وجود نداشته است. درحال حاضر مقام معظم رهبری نیز بر افزایش تعداد گردشگران تأکید دارند، از سوی دیگر رئیس جمهور همواره بر رونق گردشگری تأکید میکنند، مجلس حمایتهای خوبی از این صنعت دارد، قوه قضائیه حامی خوبی است، مسائل و مشکلات مرتبط با گردشگری است که باید از تمام این حمایتها و فرصتها نهایت استفاده را برد.
معاون رئیس جمهور به موضوع تصویب آییننامه ارتقای امنیت گردشگران خارجی اشاره کرد و گفت: بهطور نمونه این آییننامه زمانی که به شورای امنیت کشور رفت، حمایتهای بسیار خوبی در اندک زمان از سوی وزیر کشور برای تصویب این آییننامه انجام شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از برگزاری جلسهای تا قبل از پایان شهریور با وزیر اقتصاد به منظور بررسی موضوعات گردشگری خبر داد.
سلطانیفر با اشاره به اینکه پس از 22 ماه مذاکرات سرنوشتساز و تاریخی، حقانیت خودمان را به جهان غرب اثبات کردهایم و فضای جدیدی را در کشور ایجاد کردهایم، گفت: با این فضای جدید با حجم زیادی از استقبال سرمایهگذاران خارجی برای ورود به ایران مواجه شدهایم، بهطوریکه هر هفته حداقل دو، سه گروه سرمایهگذار خارجی به ایران سفر میکنند که کم کم حساب این سرمایهگذاران خارجی در ایران از دستمان درمیرود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در شرایط جدید پس از تحریم یکی از بخشهایی که تأثیرات مثبت قطعاً میپذیرد، گردشگری است که در این زمینه با افزایش میزان ورودی مواجه خواهیم بود. از سوی دیگر ناامنی در کشورهای اطراف نیز به افزایش حجم متقاضیان سفر به ایران اضافه میکند.
سلطانیفر درخصوص زیرساختهای گردشگری نیز تصریح کرد: در گذشته به هر دلیلی با جدیتی که امروز به رشد زیرساختهای گردشگری نگاه میشود، توجه نمیشده است. درحال حاضر ما در صدد بهروز کردن آییننامهها و قوانینی هستیم که مربوط به 40-30 سال گذشته است و دستنخورده باقی مانده است. بهطور نمونه بعدازظهر امروز آییننامه راهنمایی گردشگری را بعد از 40 سال در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی میکنیم تا اصلاحات لازم روی آن انجام شود و به تصویب برسد.
وی درخصوص اینکه آیا گردشگری در ایران صنعت محسوب میشود نیز گفت: این موضوع را از سعید تقدسیان، قائممقام معاون حقوقی رئیس جمهور پیگیری کردهام که ایشان نیز کاملاً تأکید دارند که گردشگری در ایران یک صنعت است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرد: تعدد اتحادیهها و انجمنها در گردشگری به نفع این صنعت در کشورمان نیست و باید آنها را تجمیع کنیم.
سلطانیفر درباره برنامه ششم توسعه نیز گفت: تا این لحظه بخش خصوصی حتی یک خط نظر درباره برنامه ششم نداشته است که در این باره از فعالان بخش خصوصی میخواهیم پیش از نهایی شدن برنامه، نظرات خود را به ما منتقل کنند.