بیگلری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اجرای طرح پایش در دانشگاه امیرکبیر گفت:طبق پرسش نامههایی که از سوی وزارت علوم تحت عنوان سنجش سلامت روان دانشجویان به همه دانشگاهها ابلاغ شد این طرح را در دانشگاه امیرکبیر اجرا کردهایم به صورتی که این پرسش نامهها میان ورودیهای جدید پخش و پس از تکمیل به ما تحویل داده میشود و براساس اطلاعاتی که از این پرسش نامهها استخراج میکنیم غربالگری انجام میشود و طبق آن دانشجویانی که در معرض خطر هستند و مشکلات خاصی را دارند شناسایی و به مرکز مشاوره برای مشاوره فردی دعوت میکنیم.
وی در خصوص برنامههای کلی مرکز مشاوره دانشگاه امیرکبیر در طول سال تحصیلی گفت: ما بنا به درخواست نیاز دانشجویان کارگاهها و سمینارهای متعددی از قبیل خودشناسی کارگاه آموزشی پیش از ازدواج و بهبود روابط عاطفی که معمولا هر ساله مصادف با سالگرد ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه (س) در برنامه خود میگنجانیم را داریم.
بیگلری در ادامه افزود: مرکز مشاوره دانشگاه امیرکبیر در حوزه اعتیاد و راهکارهای پیشگیری از بیماریهایی مثل ایدز نیز آموزشهای ویژهای را انجام میدهد همچنین طرح مشاوره گروهی را نیز همیشه در کنار مشاوره فردی خود دارد به گونهای که موضوع مورد بحث را با روان شناس و مشاور آن بحث در دانشگاه اعلام میکنیم و طبق ضوابطی مثلا بیست دانشجو را ثبت نام و برای مشارکت در مشاوره گروهی میپذیریم و این موجب اعتمادسازی برای دانشجویی میشود که به هر دلیلی رغبتی به پا گذاشتن در دفتر مشاور را ندارد.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه امیرکبیر مددکاری این مرکز را در سطح رضایت بالایی ارزیابی کرد و افزود: کسانی که کم توانی جسمی یا بضاعت کم مالی و یا مشکلات حاد خانوادگی دارند توسط مددکاران ما به جد پیگیری میشوند و ما حتی برای خوابگاههای دختران و پسران نیز مشاورین را اختصاص دادهایم.
وی همچنین از اجرای طرح «همتا» مشاور در این دانشگاه خبر داد و گفت: این طرح سعی میکند تا دانشجویانی که سلامت روحی و روانی و سطح درسی مطلوبی دارند را با برگزاری دورههای آموزشی ویژه مشاوره تبدیل به بازوی اجرایی مرکز مشاوره کنند تا اگر دانشجویی نمیتوانند مشکلات خود را به مشاورین مرکز بازگو کند به موجب دانشجو بودن آن مشاور احساس نزدیکی و اعتماد بیشتری به آن کرده و برای مشاوره پیش او برود.
بیگلری در پاسخ به این سوال که بیشتر دانشجویانی که برای مشاوره به این مرکز مراجعه میکنند حول چه مسائلی مشکل دارند، گفت: ابتدا برای مشاوره درسی پیش ما میآیند اما بعد از صحبت با آنها میفهمیم زیر پوسته این مشکلات تحصیلی مشکلات دیگری مثل مشکلات ارتباطی وجود دارد یعنی توانایی ارتباط برقرار کردن با همکلاسی، استاد و یا حتی خانواده خود را ندارند. همچنین در خصوص مسئله ازدواج نیز بیشتر دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برای مشاوره به ما مراجعه میکنند.
وی در ادامه گفت: علی رغم اینکه حالا اکثر پدر و مادرها تحصیل کرده هستند و متاسفانه یک یا دو فرزند دارند و طوری مثل پروانه دور بچه خود چرخیدهاند و به او گفتند که تو فقط درس بخوان تا وارد دانشگاه بشوی که به اعتقاد من از آموزش مهارتهای ارتباطی او باز ماندهاند تا جایی که فرصت چالش کردن در زندگی را از فرزند خود گرفتهاند و ما شاهد هستیم وقتی چنین شخصی وارد دانشگاه می شود و در پاسخ به درخواستش از سوی جنس مخالف نه میشنود سری فرو میریزد و میشکند یا اگر برخورد جدی از استاد خود مشاهده کند سریع جبهه گیری میکند و همه اینها به خاطر عدم آموزش مهارتهای صحیح ارتباطی است.
بیگلری در پایان گفت: خدا را شکر جایگاه مرکز مشاوره در دانشگاه امیرکبیر که یک دانشگاه فنی مهندسی است سال به سال بالاتر میرود و افتخار ما این است که چهار سال پیاپی مرکز مشاوره برتر کشوری شدهایم.