کشمیرشکن در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص مشکلات صنفی دانشجویان این دانشگاه گفت: اگر بخواهیم از مشکلات دانشجویان این دانشگاه حرف بزنیم باید برایش یک کتاب نوشت. امیر کبیر یک دانشگاه با فیزیک خیلی کوچک اما با انتظارات خیلی بزرگ است، متاسفانه به دلیل اینکه در سالهای اخیر مسائل صنفی با مسائل سیاسی در دانشگاه قاطی شده است دانشجویان نتوانستند از وضعیت صنفی خوبی بهره مند شوند معمولا این انگ به شورای صنفی زده میشد که سیاسی کاری میکند.
وی افزود: البته در حوزه صنفی همه تقصیرات را نباید گردن مسئولان انداخت و دانشجو به این خاطر که انتظار دارد نتیجههای پربازده کوتاه مدت را دریافت کند و این امر دیر محقق میشود به ناچار وارد بازیهای سیاسی در دانشگاه میشود همچنین مسئول شورای صنفی از دید دانشجویان کسی است که میتواند حرف قابل قبولی بزند و به نمایندگی از آنها صحبت کند که اینجا مسئولیت این مسئول نیز برای ورود پیدا نکردن به سیاست بازیها سخت میشود.
کشمیرشکن در ادامه توضیحات به مشکلات اینترنت امیرکبیر اشاره کرد و گفت: با توجه به زیرساختهایی که دانشگاه برای بحث اینترنت فراهم کرده ما الان نباید مشکلی در این خصوص داشته باشیم اما متاسفانه مشکل اینترنت در خوابگاهها و بعضا دانشکدهها به یکی از معضلات روزانه دانشجویان تبدیل شده است. ما در دانشگاه به طور اختصاصی آنتن برای اینترنت داریم یعنی حتی می پتوانیم اینترنت خودمان را به مردم عادی نیز بفروشیم. همچنین مسئولان با صرف هزینه هنگفتی حتی کابل کشی به داخل هر یک از خوابگاه پها را انجام دادند اما چون دانشگاه با پیمانکاران ضعیف قرارداد میبندد با این مشکلات مواجه میشویم ما هر کجا پیمان کاری عمل کردیم دانشگاه ضعف خودش را نشان داده است.
وی در ادامه افزود: امسال در امیرکبیر 40 عدد مودم وایرلس وارد کردیم که قیمت هر کدام آنها حدود 700 هزار تومان تا یک میلیون تومان شد دانشگاه واقعا تلاش خودش را میکند و ما مشکلی در زیرساخت نداریم اما همچنان مشکلات قطعی و کند بودن اینترنت در دانشگاه حل نشده است.
مسئول شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر ضمن تاکید بر این موضوع که بحث امنیت در خوابگاه به یکی از معضلات اساسی دانشجویان تبدیل شده است گفت: به دلیل نامتراکم بودن خوابگاههای امیر کبیر چند سالی میشود که دانشجویان ما قربانی زورگیران در خیابان حافظ میشوند زیرا اکثر خوابگاههای کارشناسی ما در خیابان حافظ قرار گرفتهاند و به خاطر موقعیت منطقهای و بافت آنجا و ساختمانهای اداری بسیار زیادی که در آن خیابان واقع شدهاند پس از اتمام ساعت اداری و خصوصا شبها آن خیابان و محله بسیار خلوت میشود.
وی در ادامه توضیحات خود در خصوص بحث ناامنی خوابگاههای امیرکبیر افزود: اکثر دانشجویان با قمه تهدید جانی شدند و همه وسایل آنها دزدیده شده است که در ماههای اخیر نیز چندین مورد جدید رخ داده است. خصوصا در موقع امتحانات ما بیشترین آمار زورگیری را شاهد هستیم؛ چرا که بعضی دانشجویان تا دیروقت برای درس خواندن در کتابخانه دانشگاه میمانند.
مسئول شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر درباره اقدامات نیروی انتظامی برای تامین امنیت خاطرنشان کرد: گاهی شاهد رد شدن گشتهای پلیس هستیم اما واقعا چاره ساز نیستند چیزی که ما به آن نیاز داریم گذاشتن یک نگهبان واقعی برای خوابگاهها است که دانشگاه باید برای آن بودجه اختصاص دهد.
کشمیر شکن معضل سیگار کشیدن دانشجویان را از مشکلات حاد این دانشگاه دانست و افزود: با آمار سرسام آوری در این زمینه مواجه بودیم و دانشگاه نیز با همکاری شورای صنفی نهایت تلاش خود را برای انجام اقدامات مفید و موثر در این زمینه انجام داد. از طراحی و نصب بنر و پوسترهایی در این زمینه و مسابقات نشریاتی دانشگاه و چاپ مطالبی در خصوص اعتیاد و سیگار از زاویه و دیدگاههای مختلف همچنین شورای صنفی سعی کرد با اهمیت دادن به برنامههای ورزشی بخش عمدهای از اوقات فراغت دانشجویان را به این امر اختصاص دهد.
وی با تاکید بر اینکه آمار سیگار کشیدن دانشجویان امیرکبیر کاهش قابل توجهی داشته است گفت:برای کاهش این آمار اقداماتی نظیر افزایش ساعت کاری ورزشگاههای امیرکبیر را در دستور کار قرار دادیم و الان دانشجویان میتوانند یک سانس بیشتر از امکانات ورزشی دانشگاه بهره مند شوند مثلا استخر دانشگاه در ایام رمضان یک سانس اضافه تر از ساعت 11 تا یک شب برای دانشجویان باز بود برنامه شورای صنفی در دانشگاه جذب دانشجویان به تفریحات ورزشی به جای چیزی مثل سیگار است.
مسئول شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر در ادامه افزود: 5 کمیته در ارتباط با شورای صنفی در دانشگاه داریم، کمیته صنفی رفاهی، مالی، آموزش، ورزش و ارتباط با صنعت که کمیته ارتباط با صنعت از ابتدا مربوط به کمیته فرهنگی بود اما الان به این کمیته تغییر پیدا کرده است و دقیقا کارها مشخص نیست، به همین دلیل ما به ناچار یکی از اعضای کمیته را مسئول این قسمت قرار دادیم ولی حوزه فعالیت آن هنوز هم مشخص نیست. این قسمت جزو همان مواردی است که بین دانشگاه و کمیته اختلاف نظر وجود دارد ما درخواست دادیم که مجددا کمیته فرهنگی به شورای صنفی بازگردد.
وی ادامه داد: کمیته ارتباط با صنعت در حوزه علمی تعریف میشود و از آنجا که انجمنهای علمی و کمیته علمی خیلی قوی و فعالی داریم علنا فعالیت کمیته ارتباط با صنعت موازی کاری در دانشگاه است.
کشمیرشکن ادامه داد: متاسفانه در چند سال اخیر حق برگزاری اردوهای دانشجویی از شورای صنفی گرفته شده است ولی شورای صنفی با همکاری کانون ایران گردی دانشگاه امیرکبیر اقدام به برگزاری اردوهای متعددی کرده است.
وی در ارتباط با مشکلات آموزشی دانشگاه نیز عنوان کرد: دانشگاه امیرکبیر در ارتباط با هر آئین نامه و یا ابلاغیهای که از طرف وزارتخانه صادر میشود اقدامی خود مختار دارد و پاسخگوی دانشجویان هم در این زمینه نیست. به طور مثال پرتال انتخاب واحد هم مثل سایر دانشگاهها گلستان نیست و پرتال مخصوص به خودش را دارد اما با وجود مشکلات فنی و اساسی بسیار زیادی که به این پرتال وارد است و علی رغم اعتراضات دانشجویان تاکنون هیچ تغییری پیدا نکرده است.
مسئول شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر در خصوص معضلات پردیس بین الملل گفت: با مدیریت پردیس بین الملل به شدت مخالف هستیم و پیگیریهای زیادی نیز در این خصوص انجام دادهایم اما جواب رئیس دانشگاه به این بود که مهمترین هدف تشکیل پردیس بین الملل تامین بودجه دانشگاه است.
کشمیرشکن به نقل از رئیس دانشگاه امیرکبیر افزود: دانشگاه امیرکبیر اکنون 30 میلیارد کسری بودجه دارد که مسئولان آن درصدد آن هستند که به جای جبران کردن این کسری با عقد قراردادهای علمی و کاری دانشجویان با مراکز تحقیقات و سازمانهای علمی کشور با خصوصی سازی آموزش این کسری را تامین کنند البته براساس قانون کلاسهای پردیس بین الملل باید جایی جدا از دانشجویان سراسری برگزار بشود اما متاسفانه در دانشگاه امیرکبیر به دلیل کمبود فضای کافی این دانشجویان هم بین دانشجویان سراسری مشغول به تحصیل هستند.
وی در پایان گفت: الان دو سال است که دانشجویان پردیس بین الملل وارد دانشکدهها شده اما کسی از آن مطلع نیست به این دلیل که گاهی یک درس خاص و پایه را به عنوان واحد بین الملل معرفی میکنند در حالی که از قوانین دانشگاه بین الملل تبعیت نمیشود و طبق اصول درسی مخصوص به آنها تدریس صورت نمیگیرد تا جایی که کلاسهایی که باید برای این دانشجویان انگلیسی برگزار شود به موجب حضور آنها در کلاسهای عادی دانشکدهها هیچ گاه برگزار نشده است. به اعتقاد من این شیوه ظلم در حق این دانشجویان است. دانشگاه امیرکبیر قانون واضحی برای دانشجویان پردیس بین الملل ندارد و هر رقمی بخواهد به عنوان شهریه میگیرد و هر کلاسی که بخواهد میگذارد در واقع پردیس بین الملل حکم قلک را برای دانشگاه امیرکبیر پیدا کرده است.