کد خبر:۴۳۱۵۷۲
تحلیلگر سرشناس عرب

سیاست های آمریکا در خاورمیانه شکست خورده است

چهار سال است که سرویس جاسوسی آمریکا برای سرنگون کردن دولت سوریه تلاش می‌کند و متحدانش میلیاردها دلار برای تجهیز تسلیحاتی و تأمین مالی هزینه می‌کنند. اما این مسئله چه نتیجه‌ای به دنبال داشت؟

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، دولت آمریکا و هم‌پیمانان این کشور در خاور میانه دائما در وضعیت «انکار» به سر‌می‌برند؛ انکار شکست‌های پیاپی در راهبردها و جنگ‌های خود.

 

«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه «رأی الیوم» و تحلیگر برجسته جهان عرب با اشاره به شکست آمریکا و محور غرب در منطقه خاورمیانه نوشت: دولت آمریکا ارتش عراق را آموزش داد و بیش از 26 میلیارد دلار هزینه کرد ولی پیش از آنکه با گروه تروریستی داعش وارد درگیری شود شکست خورد. این کشور در لیبی وارد مداخله نظامی شد و به جز هرج‌ و مرج خونبار چیزی در پی نداشت. این دولت ایران را 30 سال تحریم کرد ولی در پایان به خواسته‌های این کشور تن داد و با امضای قراردادی آن را به عنوان یک قدرت هسته‌ای به رسمیت شناخت.

 

عطوان در ادامه مقاله خود می‌افزاید: تنها پیروزی که می‌توان برای سیاست آمریکا متصور شد فراهم‌سازی همه ابزارهای قدرت و برتری و حمایت از رژیم صهیونیستی است. البته این پیروزی در درجه نخست مربوط به این کشور نیست بلکه به سستی، ضعف، فقدان عوامل دینی، ملی، اخلاقی در بیشتر رژیم‌های عربی باز می‌گردد.

 

به گفته این تحلیل‌گر سیاسی، این پیروزی آمریکا همچنان موقتی است و با سرعت شگرفی رو به نابودی است؛ زیرا هرج و مرج خونباری که آمریکا از رهگذر مداخلات نظامی خود در منطقه ایجاد کرده بهترین بستر برای گروه‌های تندرو افراطی اسلامگراست که بی گمان به عمق رژیم صهیونیستی خواهند رسید.

 

وی درباره شکست برنامه واشنگتن برای آموزش تروریست های موسوم به «معارضان میانه‌رو» نوشت، سخنگوی رسمی دولت آمریکا روز گذشته اعلام کرد که برنامه وزارت دفاع آمریکا برای آموزش «معارضان میانه‌رو» که قرار بود با گروه‌های تندرو از جمله داعش مبارزه کنند «شکست خورده است». شبکه «سی.بی.اس» آمریکا نیز به نقل از این مقام آمریکایی گزارش داد «که نیمی از گروه پیکارجویان پیش از مبارزه با دولت اسلامی (داعش) یا کشته یا ناپدید شده‌اند. این در حالی است که پنتاگون طی دو ماه گذشته بیش از 42 میلیون دلار برای آموزش این افراد هزینه کرده بود.

 

عطوان با طرح این پرسش که معیارهای آمریکا چیست، تأکید کرد، پاسخ بسیار روشن و ساده است. این افراد فقط به خاطر پول می‌جنگند و هیچ گونه اخلاق و کرامتی ندارند. فقط از آنها خواسته شده است که مزدورانی باشند که فقط و فقط به خاطر پول بجنگند. به دیگر بیان، اعتقاد جنگی این افراد «حب مال» است و لا غیر و اینکه جان خود را به خاطر یک مشت پول به خطر بیاندازند؛ زیرا این افراد بیکارند و آمریکا و هم‌پیمانانش کشورشان را تخریب کرده‌اند.

 

سردبیر روزنامه «رأی الیوم» در ادامه مقاله خود می‌افزاید،  شکست هر یک از گروه‌های تروریستی مانند داعش، «النصره» و «احرار الشام» توسط این جوانان فریفته تحت عنوان «میانه‌رو» اگر نگوییم غیر ممکن تقریبا شبه غیر ممکن است؛ زیرا این افراد به محض خروج از اردوگاه‌های آمریکا در صورتی که وجودشان به خطر بیفتد پرچم تسلیم را بالا می‌برند یا از میدان فرار می‌کنند. از این روی بسیار دشوار است که بگوییم آمریکا خواهد توانست گروه تروریستی داعش را شکست دهد.

 

وی درباره راهبردهای واشنگتن همچنین نوشت، آمریکا در ترسیم راهبردهای خود به هم‌پیمانان فاسد و بانک‌های اطلاعاتی تکیه می‌کند که برای ارائه اطلاعات غیر واقعی میلیون‌ها دلار برایشان هزینه می‌کند. چهار سال است که سرویس جاسوسی آمریکا ناظر بر تجهیز تسلیحاتی پیکارجویان برای سرنگون کردن دولت سوریه است و هم‌پیمانان عرب و تُرک این کشور در ایجاد ساختارهای سیاسی مشغولند و میلیاردها دلار برای تجهیز تسلیحاتی و تأمین مالی هزینه می‌کنند. اما این مسئله چه نتیجه‌ای به دنبال داشت؟ آنها اکنون در پی راهکارهای سیاسی هستند تا «آبروی» خود را حفظ کنند؛ راهکاری که باقی ماندن بشار اسد رئیس جمهور سوریه در رأس قدرت پس از یک مرحله انتقالی بارزترین عنوان آن است؛ مرحله‌ای که احتمال دارد طولانی باشد یا کوتاه و پس از آن نیز مقدمات انتخابات عمومی فراهم خواهد شد که با مشروعیت صندوق‌های رأی به حکومت باز خواهد گشت.

 

عطوان در پایان تصریح کرد: کوتاه سخن اینکه آمریکا ما را فریب می‌دهد، اموالمان را می‌گیرد، کشورهایمان را از هم می‌پاشد و در جنگ‌هایش هزاران فرزند ما را می‌کشد، ولی در میان ما کسانی هستند که برایش دست می‌زنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار