فاطمه آلیا عضو فراکسیون زنان مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در تشریح جزییات لایحه کاهش ساعت کاری بانوان شاغل با شرایط خاص گفت: این لایحه توسط دولت به مجلس ارائه شده و در کمیسیون های تخصصی بهداشت درمان و اجتماعی با اکثریت آراء به تصویب رسانده اند و در حال حاضر با توجه به ماده 104 آئین نامه در نوبت چهارم دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته است.
وی در ادامه به بیان عنوان صحیح و کامل لایحه اشاره کرد و اذعان داشت: عنوان صحیح لایحه کاهش ساعت کاری بانوان شاغل با شرایط خاص است و معنای صحیح این عنوان این است که این لایحه همه بانوان را تحت پوشش خود قرار نمی دهد و شامل بانوانی می شود که شرایط خاص مواجه هستند.
آلیا در ادامه در خصوص شرایط خاص بانوان شاغل نیز گفت: بانوانی می توانند از این لایحه استفاده کنند که فرزند زیر شش سال تمام، و یا فرزند یا همسر مبتلا به بیماری صعب العلاج یا فرزند معلول داشته باشند.
به گفته نماینده مردم تهران در خانه ملت بانوانی می توانند از مفاد این لایحه بهره مند شوند که در هفته 44 ساعت فعالیت می کنند و با قانونی شدن این لایحه بانوان دارای این خصوصیت یک روز در هفته کار نمی کنند و ساعت کاری آنها به 36 ساعت کاعش پیدا می کند ولی حقوق و بیمه این بانوان طبق قبل از قانونی شدن لایحه کاهش ساعت بانوان شاغل با شرایط خاص پرداخت می شود.
آلیا در خصوص عدم بررسی دو فوریت لایحه کاهش ساعت کاری زنان در جلسات هفته گذشته مجلس اظهار داشت: علت اصلی در دستور کار قرار نگرفتن این لایحه در بررسی نمایندگان در صحن علنی وجود طرح ها و لوایح الویت دار بوده است اما با پیگیریهای زنان شاغلی که مشمول مفاد این لایحه هستند و بهره گیری از ظریفت های آییننامه این لایحه در دستور هفته جاری نمایندگان قرار دارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: اجرای این قانون اجباری نیست و افراد می توانند از این قانون به دلخواه استفاده کنند و هدف دولت از ارائه این قانون به مجلس این بوده که بانوان شاغل بتوانند از تسهیلات قانون بهره مند شوند.
عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: از آنجایی که دولت این لایحه را به مجلس ارائه کرده لذا بانوان کارمند دولت می توانند از این قانون استفاده کنند چراکه دولت بار مالی این قانون را تقبل کرده است.
وی همچنین درخصوص بهره مند شدن دیگر بانوان شاغل در دیگر نهادها و بخش خصوصی نیز بیان کرد: دولت برای اجرای این قانون تسهیلات لازم برای تأمین اجتماعی و بانوانی که طبق قانون کار فعالیت می کنند و بخش خصوصی و دیگر نهادهای نیز مشوق هایی را برای کارفرامایانی که این فرصت را در اختیار بانوان قرار می دهند پیش بینی کرده است.
آلیا در ادامه بیان کرد: دادن مشوق های مالیاتی و پرداخت پلکانی بیمه بانوان شاغل از جمله مشوق های دولت برای کارفرمایانی است که بانوان شاغل این نهاد ها بخواهد ازاین قانون بهره مند شوند.
این نماینده مجلس در خاتمه بیان کرد: انتظار داریم این لایحه با اکثریت آراء در صحن علنی به تصویب برسد.