به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا با دارا بودن بدنه گسترده دانشجویی که عموما در سطح تحصیلات تکمیلی در رشتههای مختلف و در دانشگاههای معتبر اروپایی مشغول به تحصیل هستند، ظرفیت ویژهای برای بسط همکاریهای فناوارنه بین مجموعه های داخل کشور با مجموعههای دانشگاهی و صنعتی اروپا محسوب میشود. در همین راستا و در جلسه اخیر بین دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا و رئیس مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مقرر شد تا زمینه بهره گیری موثر از این ظرفیت در راستای رفع نیازهای کشور فراهم شود.
استفاده از ظرفیت دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور برای شناسایی و ارزیابی فناوریهای جدید، بسترسازی برای انتقال دانش فنی به داخل و ایجاد زمینه درون زا شدن فناوریهای نو در کشور از مهم ترین سرفصلهای این همکاری خواهد بود. این امر زمینه دسترسی آسان حوزه صنعت و دانشگاه را به مرزهای فناوری در اروپا فراهم کرده و امکان رشد مجموعههای دانش بنیان را با استفاده از توان داخلی و همکاری های فناورانه مشترک مهیا میسازد. این همکاری همچنین مانع از انتقال تکنولوژیهای منسوخ از اروپا به داخل کشور شده و دسترسی به اطلاعات در زمینه روند رشد و پیشرفت فناوری در حوزه های مختلف صنعت را برای تصمیم گیران داخل کشور تسهیل مینماید.
در این جلسه اکرمی فر، رییس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ضمن استقبال از ایده همکاری، فعالیت های این مرکز را در دو محور اساسی درون زا کردن فناوری های حیاتی و وارد کردن فناوری های روز دنیا براساس نیازمندی های کشور برشمرد و افزود: ما در بسیاری از فناوری ها به چرخه بسته درون زایی رسیده ایم که لازم است این موفقیت ها به اطلاع دانشجویان و نخبگان خارج از کشور نیز برسد.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی نیز در این دیداد ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی مشخص و جلسات مشترک منظم بتوان جای خالی رایزنی فناوری در اروپا را برای مرکز بنوعی پر کرد. وی همچنین خواستار اعلام نظام مند نیازمندی های اولویت دار کشور براساس برنامه جامع علمی به دانشجویان و محققان خارج از کشور شد چرا که این سند به ایشان اجازه می دهد تحقیقات خود را متناسب با آن اولویتها جهت دهی نمایند.