به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از مشهد منصوره شریفی صدر دقایقی پیش در جمع دانش پژوهان دوره تشکیلاتی خط امام در اردوگاه امام رضا در مشهد با بیان اینکه حوزه زنان در جامعه بین الملل با چالش هایی روبرو است گفت: باید این سوال را پرسید که چه شد که مقوله زن تبدیل به یک مسئله مهم در عرصه بین الملل گردیده است و بحث حقوق زنان در حد بسیار وسیعی مطرح می باشد.
مدیر کل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه متذکر شد: پس از انقلاب صنعتی بحث اشتغال زن در مراکز صنعتی پیش آمد و زن به عنوان یک نیروی کار ارزان مورد استفاده سرمایه داری غرب قرار گرفت.
شریفی صدر ضمن یادآوری نسبت به اهمیت حضور زنان در اجتماع و دریافت حقوق اساسی خود بیان داشت: تاکنون 4 اجلاس جهانی با موضوع زن برگزار شد است که آخرین آن در سال 1995 در پکن کار خود را دنبال کرد و خروجی این اجلاس یک اعلامیه و یک برنامه اقدام با نام پکن بود که اکنون دستور کار جوامع بین الملل است.
وی در ادامه به سالگرد توافق پکن اشاره کرد و افزود: امسال در بیستمین سالگرد توافق پکن با نگاه ویژه ای مسائل مخصوص به امور زنان را پیگیری می کنیم و در پی دفاع از حقوق زنان می باشیم.
مدیر کل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه با تاکید بر این نکته که علاوه بر این کمیسیون مقام زن با 45 عضو امور زنان در جامعه بین الملل را دنبال می کند گفت: کمیسیون مقام زن در جامعه بین الملل با 45 عضو رسمی مسائل مربوط به زنان را دنبال می کند که اعضای آن نیز هر چهار سال یک بار قابل تغییر هستند.
شریفی صدر به کمیسیون مقام زن و دستاوردهای آن اشاره کرد و افزود: کمیسیون مقام زن هر ساله نشست تخصصی خود را دنبال می کند که در آن اعضا خواسته های خود را به اشتراک می گذارند و در نتیجه به توافقی نیز دست پیدا می کنند.
وی تصریح کرد: سند به دست آمده از این کمیسیون برای اعضا الزام آور نیست اما به این دلیل که یک سند بین الملل به حساب می آید ما بسیار مراقبت می کنیم تا نرم های نا به هنجار در این سند ورود پیدا نکرده و حقوق زنان با برخی خواسته های نابه هنجار روبرو نشود.
مدیر کل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه بحث حقوق بشر را یکی از چالش های بین المللی دانست و متذکر شد: چالش های حقوق بشر در خصوص حقوق زنان بسیار نرم است و همکاران ما تلاش دارند مواضع جمهوری اسلامی ایران را در این خصوص در فضای بین الملل پیش ببرند.
شریفی صدر با بیان اینکه علاوه بر کمیسیون مقام زن از سال 2006 نهاد زنان سازمان ملل نیز تاسیس شده است ابراز داشت: مدیر اجرایی نهاد زنان سازمان ملل معاون رئیس سازمان ملل است که در این نهاد نیز مسائل مربوط به زنان مورد بررسی و نقد قرار می گیرد.
شریفی صدر وضعیت زنان ایران در عرصه بین الملل را قابل توجه دانست و بیان داشت: مقوله حقوق بشر و مسئله زن در عرصه بین الملل بسیار پررنگ است و ما تلاش داریم در این عرصه از حقوق زنان دفاع کنیم.
مدیر کل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه با اشاره به جایگاه زنان ایران در سازمان ها و نهادهای بین الملل خاطرنشان کرد: کاهش آمار مرگ و میر زنان در حال زایمان در ایران و از طرفی کاهش نرخ مرگ و میر کودکان موجبات تشویق ایران در جامعه بین الملل را در بر داشته است و این در حالی است که افزایش آمار زنان با سواد در ایران از 48 درصد درابتدای انقلاب به 96 درصد در حال حاضر باعث شده است که ایران به عنوان یک الگو در جهان مطرح باشد.
وی در پایان با بیان اینکه 57 کشور عضو سازمان همکاری های اسلامی می باشند که در خصوص مسائل زنان نیز به بررسی و تبیین می پردازند یادآور شد: متاسفانه در چنین جلساتی بسیاری از زنان کشورهای مسلمان امور مربوط به زنان را به ایران واگذار می کنند که با افتخار باشد گفت ایران به عنوان نماینده زنان مسلمان در سازمان همکاری های اسلامی اجازه نمی دهد تا در اسناد مصوب درجامعه بین الملل عبارات و خواسته هایی به کار رود که حقوق زن را پایمال و زیر پا می گذارد.