فاطمه آلیا، عضو فراکسیون زنان در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص بازگشایی سفارت انگلیس در ایران گفت: به لحاظ کلی در بحث سیاست خارجی ما بغیر از رژیم صهیونیستی که آن را جعلی می دانیم و به رسمیت نمی شناسیم طبق قانون اساسی با دیگر کشورها بر اساس احترام متقابل و سه اصل عزت، مصلحت و حکمت می توانیم رابطه داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: نوع اعتماد ما کشورهای خاص همچون انگلیس و آمریکا با جنایت های شفافی که عیله مردم ایران داشته اند و ظلم هایی که به ملت ایران قبل و بعد از انقلاب کرده اند از دیگر کشورها متفاوت است.
نماینده مردم تهران در خانه ملت بیان کرد: ملت ایران کلا معتقد هستند که پشت صحنه جنایاتی که آمریکا در خصوص ایران انجام داده است جاسوسان انگلیسی حضور داشتند و نگاه ملت ما به این کشور به گونه ای است که امروز ملت ایران به این کشور لقب "روباه پیر" را می دهند.
این نماینده مجلس در ادامه به مقاطع تاریخی بزرگی که بر کشور وارد شده اشاره و تصریح کرد: ملت ایران زمان قحطی که به دلیل جنگ جهانی دوم که انگلستان آن را برای ایران ایجاد کرده بود را هرگز فراموش نخواهند کرد چرا که در آن زمان انگلیسی ها گندم ها را درون دریا ریختند و به ملت ایران ذره ای گندم تحویل ندادند و به این دلیل عده بسیاری جان خود را از دست دادند و حتی حمایت انگلستان از فتنه گران که در سال 88 و از مناقین کرده اند از جمله مواردی است که ملت ایران هیچ گاه فراموش نخواهند کرد.
آلیا بیان کرد: اگر قرار است بعد از این همه نقاط تاریک میان ایران و انگلستان سفارتخانه ای باز شود، باز شدن نیازمند اجرای یک سری مقدمات را باید اجرا کنند که عذر خواهی از ملت ایران یکی از آن مقدمات بشمار می رود.
نماینده مردم تهران در ادامه اظهار داشت: بسیاری از مقامات انگلستان نیز بر عذر خواهی مقامات این کشور از ملت ایران به جهت جنایاتی که علیه ایران وارد کرده اند اذعان دارند و این را می دانند که ملت ایران نظر مثبتی بر کشور انگلستان ندارند.
عضوفراکسیون زنان مجلس در ادامه تصریح کرد: دخالت انگلستان در حمایت از منافقین، فتنه گران و تحریم هایی که علیه ایران از سوی آمریکا وضع شده است باید قبل از بازگشایی سفارت شفاف سازی شود و چراکه در مجلس هفتم و هشتم اتفاقات و طرح هایی مطرح شده است که یکی از این طرح ها کاهش رابطه با انگلستان و حتی در مقطعی در مجلس قبل به قطع روابط ایران با انگلستان نیز مطرح شده بود بنابراین بدون مقدمه بگویند اگر سفارت خانه می خواهد بازگشایی شود برای ملت ایران جای تأمل دارد و اصل عزت ملت ایران برای هر یک از مردم مهم است.
آلیا با تأکید بر این مطلب که مقاماتی که به ملت ایران در سالهای اخیر توهین کرده اند هنوز از ملت ایران عذر خواهی نکرده اند، گفت: اگر در کشور ما عده ای از مسئولین باشند بدون مقدمات بخواهند سفارت انگلستان را در ایران بازگشایی کند به معنایی ملت ایران را تحقیر و نادیده گرفتن عزت ملی محسوب می شود.
وی بیان کرد: بازگشایی سفارت انگلستان در رسانه ها گاهی پررنگ و گاهی کمرنگ مطرح و بیان شده که هفته جاری قرار است بازگشایی شود و این موضوع را بطور جدی مقامات ایرانی مطرح نکرده اند و شاید رسانه ای کردن این موضوع به معنای تست کردن و حساسیت شناسی جامعه باشد که اگر منظور این باشد قبل از بازگشایی سفارت و برقراری مناسبات حساسیت سنجی کنند ملت هنوز این بازگشایی را جدی نگرفته اند و اگر جدی بگیرند و یا مقامات رسمی این بازگشایی را تأیید کنند بدانند که ملت ایران مطالبات خود را شفاف بیان و واکنش نشان خواهند داد.
وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قطعا این موضوع را با حضور مسئولین وزارت خارجه و ذی ربط بررسی خواهند کرد و قطعا این موضوع در دستور کار اعضای کمیسیون قرارخواهد گرفت و اگر تحت شرایطی می بایست سفارت انگلستان بازگشایی شود به مسئولان وزارت خارجه تذکر خواهد داد که این بازگشایی ضرورت دارد تا تحت حفظ عزت، حکمت و مصلحت صورت گیرد.
آلیا در ادامه خطاب به مسئولان گفت: هوشیاری مقامات ایرانی باید همچون هوشیاری ملت باشد به هر حال بعید نیست باردیگر سرویس های جاسوسی انگلیس بخواهد بعد از بازگشایی در ایران فعالت کنند لذا مسئولین باید همچون ملت هوشیار باشد و شرایط تبادل سفیر ضرورت دارد در کمیسیون امنیت بررسی شود چرا که مشکل این کشورها با اسلام است و از ماهیت استکبار ستیزی و مقاومت انقلاب اسلامی وحشت دراند و در این خصوص تفسیر های مختلفی را انجام می دهند.
وی افزود: غربی ها پایداری ملت های منطقه، سقوط دیکتاتور ها را الگو گیری از رفتار ملت جمهوری اسلامی می دانند و بعید نیست که رفتار های سخیف گذشته خود را ادامه دهند و نباید هوشیاری مسئولین کمتر از هوشیاری ملت باشند.