به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد، چندی پیش گزارشی از سوی سرویس دانشگاهی یکی از خبرگزاری ها منتشر شد و به بررسی وضعیت تشکل های دانشجویی در دانشگاه های دولتی کشور پرداخت.
در این گزارش مقابل نام «دانشگاه کوثر» بجنورد قید شده بود که هیچ تشکل دانشجویی در آن فعالیت ندارد و همین موضوع باعث شد خبرنگار ما سراغ این دانشگاه تک جنسیتی برود و علت را جویا شود.
از سوی دانشجویان هیچ درخواستی دریافت نکرده ایم
قربانی، رئیس دانشگاه کوثر در توضیح این مسئله گفت: در بحث شکل گیری تشکل های دانشجویی هسته اولیه هر تشکل به خود دانشجویان بازمی گردد که به چه میزان برای تأسیس آن اراده داشته باشند.
وی افزود: دانشگاه کوثر تا کنون درخواستی مبنی بر تاسیس یک تشکل در چهارچوب آئین نامه تاسیس تشکل های دانشجویی باشد، دریافت نکرده است.
قربانی ادامه داد: بنابراین اساساً رکود در تشکل های دانشجویی بیش از آنکه متوجه مسئولان دانشگاه باشد، متوجه دانشجویان است و دلیل را باید از خود آنان جویا شد.
وی در پایان جهت آشنایی با چگونگی تاسیس تشکل های دانشجویی علاقه مندان را به مطالعه آيين نامه تشكل هاي اسلامي دانشگاهيان، مصوبه جلسه 448 شوراي عالي انقلاب فرهنگي دعوت کرد.
نوپا بودن دانشگاه مهمترین علت کمبود تشکل های دانشجویی
در همین رابطه شعبانی، مسئول فرهنگی دانشگاه کوثر علت رکود تشکل ها را چنین توضیح داد: بنده مدت کوتاهی است که در این مسئولیت منصوب شده ام و پیش از بنده فعالیت ها توسط یک کارشناس که آقا بود، انجام می شد.
وی افزود: از ابتدای ورودم همواره دانشجویان را به راه اندازی کانون ها تشویق و با حضور در بین آنها فعالیت هایی که می توانند در کانون ها انجام دهند را معرفی می کنم.
شعبانی با اشاره به اینکه ترم گذشته و پس از متولی پیدا کردن بخش فرهنگی دانشگاه فرصتی جهت راه اندازی کانون باقی نماند، پیش بینی کرد: امیدوارم از مهرماه شاهد راه اندازی و فعالیت جدی تشکل های دانشجویی باشیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون تنها تشکل دانشگاه که بسیج دانشجویی است، فعالیت های خوبی در اردوهای راهیان نور از خود نشان داده و رتبه سوم در کیفیت اردو را در استان کسب کردیم.
مسئول فرهنگی دانشگاه کوثر مهمترین علت کمبود تشکل های دانشجویی را نوپا بودن دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: هم اکنون سرانه فرهنگی هر دانشجوی ما سالانه 35 هزار تومان است و چون فعالیت کانون ها آغاز نشده، تا کنون از کمک هزینه ها بهره ای نداشته ایم.
بی تجربگی علت کنار کشیدن دانشجویان
معین از اعضای هیات علمی این دانشگاه در این خصوص معتقد است در بین دانشجویان علاقه مندی برای فعالیت در کانون ها و تشکل ها وجود دارد و تنها نیاز به راهنمایی دارند.
وی افزود: بنده چند بار دانشجویان را به این کار تشویق کرده ام؛ اما چون دانشگاه تازه تاسیس است و تجربه دانشجویان ما کم است و مهمتر از آن هنوز تشکل ها و کانون ها شکل نگرفته اند، این کنار کشیدن ها وجود دارد.
این عضو هیات علمی در پاسخ به این سئوال که آیا از سوی دانشگاه مانعی برای این کار وجود دارد یا خیر، گفت: دانشگاه مانع نیست؛ بلکه جلسات توجیهی نیز برگزار می کند و از راه اندازی و فعالیت کانون ها استقبال می کند.
وی تصریح کرد: فکر می کنم امسال چون دانشجویان ترم بالایی زیاد می شوند و دانشگاه بناست اولین فارغ التحصیلان را بیرون بدهد، اعتماد به نفس در این زمینه افزایش می یابد و اوضاع بهتر می شود.
معین در پایان یکی دیگر از مشکلات را کمبود عضو هیات علمی و درگیر شدن اساتید با فعالیت های اجرایی عنوان کرد.
صد درصد آماده ایم
در پایان یکی از دانشجویان این دانشگاه که نخواست نامش منتشر شود در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا علاقه مندی به فعالیت در کانون ها و تشکل ها را دارید بی تردید پاسخ داد: صد در صد.
وی افزود: نه تنها من بلکه بیشتر دانشجویان دانشگاه و بخصوص دانشجویان غیر بومی بخاطر داشتن فرصت های خالی زیاد علاقه زیادی به فعالیت های فرهنگی و هنری و غیره دارند.
این دانشجوی دانشگاه کوثر ضمن اشاره به نبود مکان مشخص برای کانون ها در ترم گذشته ادامه داد: اگر برنامه های توجیهی و اطلاع رسانی ها از سوی مسئولین بیشتر شود، دانشجویان زیادی در «کوثر» اقدام به راه اندازی کانون ها و فعالیت در آنها خواهند کرد.
این بود گزارشی از علل کمبود تشکل ها و کانونهای دانشجویی در دانشگاه تک جنسیتی کوثر بجنورد که اگر همدلی و همزبانی بیشتری میان مسئولان، اساتید و دانشجویان آن برقرار شود، ظرفیت خوبی برای فعالیت های دانشجویی دارد.