به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،فراهانی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در حاشیه نشستی که امروز به مناسبت بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی کشور به توضیح بحث معیشتی دانشجویان و مشکلات صنفی آن ها پرداخت و گفت: در بهبود وضعیت معیشتی دانشجویان چهار محور اسکان خوابگاهی، تغذیه، مشاوره روان و تربیت بدنی وجود دارد که ما در این خصوص دو دستور کار را در برنامه خود گنجانده ایم.
وی از ارائه دو پیشنهاد برای برنامه ششم توسعه به دولت خبر داد و افزود: در برنامه پنجم توسعه به معیشت دانشجویان توجهی نشده بود به نحوی که بر اساس این برنامه 20 درصد هزینههای معیشت دانشجویان باید به بخش خصوصی واگذار شود اما این امر دارای ابهام بود و مشخص نبود که دولت باید از این بخش خارج شود یا خیر. همچنین این امر دارای ضایعات فرهنگی بوده و در آن به تبعات فرهنگی توجه نشده بود. بنابراین در حکم اول پیشنهاد شد که دولت در برنامه ششم توسعه سرمایه گذاری لازم برای ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه معیشت دانشجویان را انجام دهد.
وی ادامه داد: در این پیشنهاد آمده است که هزینه معیشت دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی آنها و به نرخ روز فارغ التحصیلی از آنها اخذ شود. به این ترتیب هر دانشجویی که فارغ التحصیل میشود هزینه معیشت دانشجوی در حال تحصیل دیگری را میپذیرد.
فراهانی با اشاره به اوضاع نابسامان خوابگاههای دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: در بودجههای وزارت بهداشت یک ریال برای نگهداری خوابگاهها در نظر گرفته نشده است. با این شرایط هزینه نگهداری خوابگاهها باید از کجا تامین شود.
از طرف دیگر قیمت ژتون غذایی برای دانشگاه 8000 تومان تمام می شود در صورتی که دانشجویان 800 تومان آنرا پرداخت میکنند. از طرف دیگر باید گفت خدماتی که اکنون به دانشجویان ارائه میشود در سطح مطلوب نیست و باید ارتقا یابد. به همین دلیل همچنین پیشنهادی را به دولت مطرح کردیم.
هم اکنون خوابگاه دانشگاهی را می شناسم که تنها زمین آن 50 میلیارد تومان ارزشش است اما دانشجویان آن در اتاقی 14 متری آن هم شش نفره زندگی می کنند در واقع بعضی خوابگاه ها اصلا برای کاربری خوابگاه بودن ساخته نشده اند.
معاون فرهنگی دانشجویی و امور مجلس وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به سند طراحی خوابگاه استاندارد اظهار کرد: اولین فاز پروژه ساخت 20 خوابگاه استاندارد با کمک وزارتخانه و دانشگاهها آغاز شده است و قرار است یک سوم هزینههای آن توسط دانشگاهها، یک سوم توسط معاونت فرهنگی دانشجویی و یک سوم دیگر توسط منابع بیرونی دانشگاه مانند خیرین و استانداری تامین شود.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص کمک های خیرین در بحث مشکلات صنفی دانشجویان به خصوص خوابگاه ها با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی وزارت بهداشت اقدام به ساخت فیلم مستندی از وضعیت این مشکلات کرده است افزود: ما قصد داریم با ساخت این مستند گزارشی از وضعیت دانشجویان و خوابگاه های آن ها به خیرین و کسانی که بضاعت کمک مالی در این زمینه را دارند بدهیم.خیرین تاکنون کمک های بسیار زیادی را در حوزه دانشگاه انجام داده اند که نمونه آن بهره برداری از 3 میلیون متر مربع زیرساخت و تجهیز و نوسازی بسیاری از ساختمان های دانشگاه ها است اما در حوزه مشکلات صنفی آن طور که باید کمک مالی نشده است.
فراهانی با اشاره به تدوین سند دانشگاه اسلامی در دو سال پیش گفت: این سند مشخص می کند که دانشگاهی در شان یک جامعه اسلامی در راستای ویژگی های آن باید تاسیس گردد که مطالبه ما در این خصوص از شخص وزیر علوم چاپ کتابی درباره این سند است که البته باید منابع لازم آن از جمله سخنان مقام معظم رهبری و اصول اخلاقی لازم در این زمینه به دست ما برسد.
وی هم چنین از برگزاری جشنواره ورزش های همگانی خبر داد و گفت: معاونت فرهنگی قصد دارد مخاطبین خود را در حوزه ورزش افزایش دهد که اولین گام آن پرداختن به ورزش خوابگاهی و تبلیغ آن میان دانشجویان است هر چند که کل بودجه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت رقم ناچیز 4 میلیارد تومان است که تنها پول سه جشنواره المپیاد می شود اما با همین بودجه نیز تمام تلاش خود را می کنیم تا سطح خدمات رسانی به دانشجویان را بالا ببریم.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در پایان گفت: 25 درصد دانشجویان پزشکی معلوم نیست کجا هستند و این آمار در جلسه شورای معاونین مطرح شد که مشخص می کند این دانشجویان یا در حوزه پزشکی در حال خدمت رسانی به جامعه نیستند یا به خارج از کشور رفتند و دیگر به ایران بازنگشتند یعنی 25 درصد هزینه هایی که برای تربیت نیروی پزشکی کشور داده ایم به هدر رفته است.