به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، بمناسبت هفته دولت و گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجائی و باهنر و با گذشت ۱۵ ماه از اجرای موفقيت آميز طرح تحول نظام سلامت در کشور و استان زنجان، شامگاه روز دوشنبه دوم شهریور اولين جشنواره طرح تحول نظام سلامت با حضور مسئولين و مديران استانی و حضور پرشور دانشگاهیان برگزار شد.
بیگلری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در اين آئين ضمن گراميداشت ياد و خاطره احمد مهدوی، موسس این دانشگاه گفت: سنگ بنای دانشگاه ۲۷ سال پيش توسط فردی خير زده شد و در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی زنجان با داشتن بيش از 300 عضو هيأت علمی، حدود ۴۰۰۰ دانشجو در 57 رشته مقطع دانشجوی مشغول به تحصیل دارد.
وی با تشريح وضعيت کشور بعد از انقلاب در مقايسه با سالهای قبل از انقلاب افزود: يادمان نرفته که کشور در تأمين پزشک برای شهرهای بزرگ هم مشکل داشته و اين کمبود را از طريق پزشکان خارجی جبران میکرده است و همچنين کمبود تجهيزات پزشکی و دارو در کشور بی داد مي کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه با اشاره به بحث طرح تحول سلامت، تصریح کرد: طرح تحول، بيمارستان ها را زنده کرد و سبب کاهش پرداختی های مردم شد و همچنين ساختار فيزيکی بيمارستان ها را تغيير داد.
بیگلری با بيان اينکه ايران قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت جزو ۲۷ کشوری بود که پرداختهای مردم در بخش درمان بيش از ۵۰ درصد بوده است، تصريح کرد: اين هشدار توسط سازمان جهانی بهداشت به ايران داده شده بود.
این مقام مسئول با اشاره به کاهش پرداختی های مردم ساکن در شهر در مرحله نخست اجرای طرح تحول نظام سلامت به ۱۰ درصد گفت: اين درصد در مرحله دوم به شش درصد کاهش يافته است.
وی با بيان اينکه درصد پرداخت روستائيان در مرحله نخست پنج درصد بوده است، ادامه داد: اين درصد در مرحله دوم سه درصد شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تغييرات صورت گرفته در نحوه ارائه دارو به بيماران و همچنين بهسازی تجهيزات و هتلينگ مراکز درمانی را از ديگر مراحل اجرای طرح تحول نظام سلامت اعلام کرد که اجرای آنها ارائه خدمات به متقاضيان را در مسير تحول و ارتقای قابل توجهی قرار داده است.
بیگلری از برنامهريزی برای احداث کلينيک در استان زنجان خبر داد و گفت: اين کلينيک در محل بيمارستان شفيعيه سابق احداث میشود و سازمان اوقاف همکاری قابل توجهی را برای فراهم شدن زمينه احداث کلينيک ويژه در محل بيمارستان شفيعيه داشته است.
این مقام مسئول با تأکيد بر اينکه هتلينگ و تجهيزات ۹ بيمارستان فعال استان زنجان ارتقا يافته است، تصریح کرد: نمونه قابلذکر اين ارتقا در بيمارستان اميرالمؤمنين خدابنده بوده است.
وی از پوشش ۱۸۰ نفری حاشيهنشينان شهرهای استان زنجان خبر داد و گفت: اين جمعيت با ۱۹ پايگاه فعالشده، تحت پوشش مراقبتهای اوليه بهداشت و سلامت قرارگرفتهاند و پنجمين استانی هستيم که حاشيه شهرها را در سطح استان با ۱۸۰ هزار نفر جمعيت تحت پوشش کامل مراقبتهای بهداشتی اوليه قرار داديم که تا پايان امسال اين مراقبتها در خصوص همه جمعيت استان اجرايی خواهد شد.
بيگلری با بيان اينکه هنوز وضعيت مراکز درمانی به ايده آل موردنظر نرسيده است، تصریح کرد: مهمترين افتخار ايران راهاندازی شبکه بهداشت مخصوص خود در روستاها است که موجب ريشهکنی بسياری از بيماریها شده و آمار مرگ کودک و مادر را کاهش قابلتوجهی داده است.
وی با تأکيد بر جدی بودن وزارت بهداشت در ارتقای سطح سلامت جامعه بیان داشت: هشدار وزير در مورد سلامت صنايع غذايی و دارو بيانگر جديت اين نهاد در امور مربوط بهسلامت جامعه است.
در اين مراسم همچنين حجت الاسلام شير محمدی، مسئول نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اجرای طرح تحول نظام سلامت را حرکتی جهادی در عرصه درمان و سلامت در کشور عنوان کرده و گفت: اين طرح با تلاش و عزم جدی رياست جمهوری و همت جهادی وزير بهداشت و با حمايت کامل مقام معظم رهبری در کشور آغاز شد و بحمد الله با موفقيت به پيش مي رود و در استان زنجان نيز با همت رياست دانشگاه و تلاش صادقانه همکاران و تلاشگران عرصه سلامت و درمان با موفقيت انجام می شود و طبق آمار جزء استان های نمونه در اين زمينه هستيم.