به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری استان یزد روز گذشته در نشست اصحاب رسانه استان یزد به مناسبت هفته دولت گفت: پارک علم و فناوری میزان 10 درصد 2 میلیون و 450 هزار دلار از صادرات فناوری را استان یزد به خود اختصاص داده است و در حوزه توسعه فناوری و تولید تکنولوژی از دیگران چیزی کم نداریم و اگر این باورها و حمایت ها صورت گیرد.
وی افزود: یکی از فعالیت های ما در خصوص بازنگری برنامه استراتژیک و تدوین برنامه سوم است تا بتوانیم از این طریق تهدیدها و فرصت ها را مشخص کرده و برای آنها برنامه ریزی کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان یزد خاطرنشان کرد: ما از ایده های افراد مختلف در جامعه از جمله دانشجویان وفارغ التحصیلان حمایت می کنیم و در صورت وجود استانداردها از آنها استقبال می کنیم.
پورسراجیان تصریح کرد: ما در پارک علم و فناوری استان یزد از ابتدای فعالیت خود مجموعا 220 میلیارد ریال به 530 طرح حمایت داشتیم و در این راستا نیز اولین صندوق را در کشور تشکیل دادیم.
وی با اشاره به آمار موسسات فناور ادامه داد: بعد از شهرستان یزد مرکز شهرستان ابرکوه بیشترین فعالیت را داشته است که بخش عمده فعالیت ما در بخش آی سیتی است و 47 درصد فعالیت ما در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
رئیس پارک علم و فناوری استان یزد خاطرنشان کرد: ۱۰ دوره از جشنواره ایده های برتر در استان برگزار شده است و یازدهمین دوره آن نیز در استان برگزار می شود و ایده های مختلف را دریافت می کنیم که هدف آن نیز رونق بازار ایده پردازی است تا افراد بتوانند ایده های خود را ثبت کرده و بررسی کنند.
پورسراجیان گفت: تعداد موسسات ما در پارک علم و فناوری یزد تعداد 250 شرکت است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مورد توجه در معاونت فناوری وزارت علوم در راستای توجه به بازار ایده و فناوری است تا خرید و فروش فناوری رونق پیدا کند که در این راستا ما نیز فعالیت های خود را انجام داده ایم.
رئیس پارک علم و فناوری استان یزد بیان کرد: موسساتی که در پارک ها فعالیت می کنند باید فعالیت های تجاری داشته باشند؛ بنابراین ما برای پذیرش هر شرکت یک ایده با قابلیت محصول تجاری شده نیاز داریم که در این راستا نیز این پارک حدود 500 شرکت در مراکز رشد ما فعالیت داشتند.
پورسراجیان ادامه داد: ما از ابتدای شکل گیری سعی داریم با دانشگاه ها ارتباط سازنده داشته باشند و تشویق ایفای نقش داشته ایم که در این راستا نیز با تشکیل مرکز رشد در دانشگاه ها ما انتظار داریم که اعضای هیات علمی و دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در مراکز نوآوری فعالیت نمایند و در ایده های خود در راستای تجاری سازی قرار دهند.
وی افزود: ما به عنوان مشاور می توانیم پیشنهاد دهیم که برای ارتقا نیز می توان به همکاری اساتید و اعضای هیات علمی با پارک های علم و فناوری در این راستا گام های اساسی برداشت.
رئیس پارک علم و فناوری یزد خاطرنشان کرد: الان ما در چهار دانشگاه استان یزد مرکز نوآوری داریم که دانشگاه یزد پیام نور و امام جواد و دانشگاه آزاد اسلامی از جمله این دانشگاه ها هستند.
پورسراجیان بیان کرد: طبیعت کار هر نهادی این است که کمتر از 10 درصد از ایده ها به محصول تبدیل می شود و مقدار کمتری در بازار می مانند اما ما بیشتر دغدغه ای داشته ایم که ایده ها افزایش پیدا کند و جذب ایده پرداز داشته ایم.
وی ادامه داد: ما به نتیجه رسیده ایم که خلاقیت در زمانی زودتر از فارغ التحصیلی صورت می گیرد که در این راستا پارک علم و فناوری مرکز خلاقیت کودکان و نوجوانان را تشکیل داده ایم تا با ایده سازی و ایده پردازی آشنا شوند.
رئیس پارک علم و فناوری استان یزد تصریح کرد: برگزاری ده دوره جشنواره ایده های برتر، فعالیت بین المللی پارک علم و فناوری یزد، انجام چندین پروژه کلان و ملی، ثبت بیش از 90 اختراع، راه اندازی مرکز پژوهش های فناوری نرم از جمله فعالیت های ما است.
پورسراجیان گفت: راه اندازی مرکز فناوری و توسعه ، آب، کاشی و سرامیک و همکاری با ستاد توسعه فناوری ها و توسعه دانش بنیان هوایی، ایجاد مراکز هماهنگی مرکز رشد، برگزاری ششمین دوره ابتکارات دانش آموزی و تبدیل آن به مسابقات ملی، توسعه فعالیت های صندوق پژوهش و فناوری و شروع فعالیت عمرانی در مرکز فناوری اقبال از جمله فعالیت های دیگر ماست.