به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،کارگاه هم اندیشی طراحی و تدوین برنامه راهبردی دانشگاه، چشم انداز ۱۴۱۴ و افق برنامهای ۱۳۹۹؛ دوشنبه نهم شهریورماه ۱۳۹۴ با حضور رییس و هیات رییسه دانشگاه، دبیران و اعضای کمیتههای تخصصی پشتیبان در تدوین برنامه راهبردی و تعدادی از خبرگان دانشگاه در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.
این کارگاه هم اندیشی در دو بخش عمومی و نشستهای تخصصی برگزار شد. در بخش عمومی آنکه با حضور دکتر پوررستمی (مدیر کل برنامه و بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و دکترمرجانی (مدیر گروه مطالعات تطبیقی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی) برگزار شد؛ ابتدا دکتر برخورداری (رییس دانشگاه)، ضمن خیرمقدم گویی به حاضران و تبریک ایام میلاد، به تذکر چند نکته حایز اهمیت در تدوین برنامه پرداخت.
رییس دانشگاه گفت: در کشور ما و به تبع آن در دانشگاه، معمول این است که برنامهای نوشته و تصویب میشود ولی در طول زمان برنامه، عموما مسئولان سلیقه خود را به برنامه ارجح میدانند و تقید چندانی به آن نشان نمیدهند. پس اولین نکته این است برنامهای باید تنظیم کنیم که همه و از جمله مدیران، به آن اعتقاد داشته باشند. دوم اینکه همه در اجرای آن مشارکت داشته باشند و این لازمهاش آنست که در تنظیم برنامه، نظرات افراد زیادی اعمال شود.
دکتر برخورداری افزود: واقعیت این است که در جمع ما افراد زیادی هستند که به لحاظ علمی، تخصصشان برنامه ریزی است و برخی نیز به جهت تجربیات مدیریتی میتوانند نظرخوبی داشته باشند. سایر همکاران ما نیز دانشگاهی و صاحب تفکر هستند و نظرشان در بند بند برنامه مهم است.
رییس شورای برنامه ریزی راهبردی دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود، بر لزوم مکانالیزه کردن مباحثی که در جلسات مطرح میشود، تاکید کرد و در انتها گفت: نکته سوم، خود هدف گذاریهاست. توجه کنیم اهداف عالیای را تعیین کنیم که بدانیم حداقل تا هفتاد- هشتاد درصد دست یافتنی است.
دومین سخنران بخش عمومی کارگاه، دکتر مرجانی (مدیر گروه مطالعات تطبیقی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی) بود که ضمن معرفی طرحهای موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی؛ برای همکاری این موسسه با دانشگاه در جهت استخراج اکوسیستم دانشگاه و تطبیق آن با برنامه راهبردی اعلام آمادگی کرد.
سخنران بعدی این بخش، مهندس خالقی (دبیر شورای برنامه ریزی راهبردی دانشگاه) بود که گزارش مختصری از فعالیتهای این شورا و فرآیند آن پرداخت. سپس دکتر شفیعا (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع)، با موضوع پیشرانهای حرکت به سوی آینده راهبردی دانشگاه، سخنرانی کرد. در ادامه، دکتر شاه حسینی (مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه) در خصوص نظامهای رتبه بندی دانشگاههای جهان و جایگاه دانشگاه علم وصنعت ایران، توضیحات مفیدی ارایه کرد. در خاتمه بخش عمومی کارگاه نیز دکتر سرپولکی (عضو شورای برنامه ریزی و مدیر دفتر نظارت و ارزیابی) گزارشی از عملکرد سالهای ۹۳-۱۳۹۰ دانشگاه بر مبنای سند راهبردی (افق ۹۴) ارایه کرد.
گفتنی است این چهارمین برنامه مدون راهبردی دانشگاه است که در دست بررسی و تدوین میباشد. این برنامه که دوره زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ را در بر میگیرد، منطبق بر برنامه ششم توسعه کشور است.