به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، 100 نفر از دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی لرستان و دانشگاه لرستان به منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، عمرانی و فرهنگی اردوی جهادی مشترک خود را در روستاهای بخش محروم شاهیوند شامل روستاهای کرکز، ولد کش، چناران، پیری رضا، پیری سوخته زار، ژیری زبان، کرم آباد، هودر بساط علی و طالقان برپا کردند.
در این اردو که اولین تجربه مشترک برگزاری اردوی جهادی بین دانشجویان جهادی دانشگاه های مادر استان لرستان است، 40 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و 60 نفر از دانشجویان دانشگاه لرستان به انجام فعالیت های فرهنگی و عمرانی می پردازند.
علی ابراهیمی، جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» ضمن تشریح برنامه های گروه جهادی این دانشگاه در روستاهای بخش محروم بخش شاهیوند شهرستان دوره چگنی گفت: 60 نفر از دانشجویان جهادی این دانشگاه در روستاهای ژری ژبان، کرم آباد، هودر بساط علی، کرگز، ولد کش، چناران و طالقان به فعالیت های فرهنگی و عمرانی می پردازند.
وی با بیان اینکه در بخش عمرانی تکمیل مسجد روستای طالقان در دستور کار دانشجویان جهادی دانشگاه لرستان است افزود: تکمیل این مسجد به درخواست اهالی این روستا توسط دانشجویان جهادی انجام می شود.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: رایزنی هایی با فرماندار شهرستان دوره چگنی برای تامین مصالح مورد نیاز تکمیل مسجد روستای طالقان صورت گرفته است و همچنین اداره برق و آبفار نیز قول داده اند که نسبت به برق رسانی و همچنین تامین لوله های انتقال آب این مسجد اقدام کنند.
ابراهیمی ابراز امیدواری کرد که مسئولان این شهرستان با عمل به وعده های داده شده زمینه را برای تسریع در عملیات تکمیل مسجد روستای طالقان فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت این مسجد در گذشته توسط دانشجویان جهادی آغاز شده است و تا مرحله اسکلت بندی و دیوار چینی نیز پیش رفته است، تصریح کرد: دانشجویان جهادی این دانشگاه در مرحله نازک کاری عملیات تکمیل این مسجد مشارکت می کنند.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان به نفوذ فرق در روستاهای بخش شاهیوند اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل عدم آموزش مبانی اسلام، انقلاب، شهدا و دفاع مقدس امروز شاهد این هستیم که عده ای با سوء استفاده از خلاء حضور ما با نفوذ در دل روستائیان مسائلی را به خورد آنها داده اند که مروج شریک قائل شدن برای خداوند یکتا است.
ابراهیمی تصریح کرد: متاسفانه کسانی که می توانسته اند در این روستاها نسبت به انجام برنامه های فرهنگی اقدام کنند از انجام وظیفه خود قصور کرده اند و همین مساله باعث شده است که زمینه برای فعالیت فرق انحرافی فراهم شود.
وی با بیان اینکه آموزش مبانی اسلام، انقلاب، شهدا و دفاع مقدس به کودکان یکی از برنامه هایی است که دانشجویان جهادی دانشگاه لرستان در روستاهای محل برگزاری اردو آن را اجرا می کنند، افزود: اگر از این مهم غافل شویم قطعا دیگران در دل روستائیان نفوذ می کنند و خدای دیگری را در مقابل خدای واحد برای آنها می سازند.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان به نامناسب بودن وضعیت معیشتی روستائیان این بخش به دلیل عدم استفاده مطلوب از منابع و ظرفیت های موجود اشاره کرد و گفت: آموزش مشاغلی از قبیل قالیبافی، تولید لبنیات، ترشیجات، مرباجات و خیاطی از جمله آموزش هایی هستند که توسط دانشجویان جهادی به روستائیان ارائه می شوند.
ابراهیمی با بیان اینکه اگر فعالیت های اقتصادی بر پایه اقتصاد مقاومتی در روستاها رونق پیدا کند، روستائیان می توانند بخشی از چرخه اقتصادی کشور را بر عهده بگیرند، اضافه کرد: در این کشور منابع و ذخایر گوناگون به حدی است که می توانند موجب تحول شوند و با این حال رهبر انقلاب نیز بارها تاکید کرده اند نفتی که توسط یک کشور قیمت آن بالا و پایین می شود نمی تواند منبع قابل اطمینانی باشد؛ از این رو ضرورت دارد تا مسئولان بستری را فراهم کنند که روستائیان نیز در چرخه اقتصادی کشور نقش آفرینی کنند.
مرثیه ای بر بی مهرهای صاحبان قدرت و ثروت در حق روستائیان
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در ادامه با اشاره به اینکه بعضا به قدری به روستائیان رسیدگی نمی شود که دل آنها می شکند، گفت: خداوند در دل شکسته جا دارد؛ بنابراین باید برای این مردم کار کرد.
ابراهیمی افزود: مردم روستاها مردمی هستند که خیلی ها می توانسته اند برای تامین رفاه و آسایش آنها کار کنند؛ اما کاری نکرده اند و در انجام وظیفه خود مرتکب قصور شده اند.
وی از روستائیان به عنوان ذخائر انقلاب نام برد و اضافه کرد: متاسفانه امروز در روستاها روستائیان با مشکلاتی دست به گریبان هستند که با اندکی همت و توجه از جانب مسئولان قابل حل هستند به عنوان نمونه امروز شاهدیم که در روستاها به دلیل مسائل مربوط به تقسیم اراضی روستائیان درگیر کشمکش و نزاع هستند و این در حالی است که اگر مسئولان وارد عمل شوند، می توانند این مشکل را به راحتی رفع و زمینه را برای تامین رفاه و آسایش روستائیان فراهم کنند.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: برخی از روستاها نیز از فقر روحانی رنج می برند و همین مساله نیز موجب رواج انحرافات دینی در روستاها شده است؛ از این رو انتظاری که وجود دارد این است که مسئولان بستر مناسب را برای روحانیت جهت تبلیغ دین و مبانی انقلاب اسلامی در روستاها فراهم کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: سزاوار نیست انقلابی که امروز پیام آن از مرزهای کشور فراتر رفته و اقصی نقاط جهان را درنوریده است در داخل کشور خومان در بین مردم روستاها و ساکنین مناطق دورافتاده ناشناخته و مردم با آن بیگانه باشند.
وی بیان کرد: انتظار داریم روحانیون در مساجدی که در روستاها ساخته می شوند، حضور یابند و برای اسلام و انقلاب تبلیغ کنند تا این ذخایر حفظ شوند.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در ادامه با بیان اینکه متاسفانه امروز کسانی مانند رضا خان می گویند که روستائیان چرا باید باشند و همین به روستائیان ضربه زده است گفت: امروز کسانی در زمره صاحبان ثروت و قدرت قرار دارند که چون مقداری پول و ثروت جمع کرده اند یادشان رفته است که در کدام کشور زندگی می کنند و یادشان رفته است که گذشته خودشان چه گذشته ای است.
ابراهیمی گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که اهانت به روستائیان از زبان کسی صورت می گیرد که خود زمانی از یاران راستین امام خمینی (ره) و در رکاب انقلاب بوده است؛ اما امروز 180 درجه با حرف های امام فاصله گرفته اند.
وی ادامه داد: ما به این افراد توصیه می کنیم که اندکی از پست و مقام خود فاصله گرفته و به روستاها بیایند تا بفهمند که من یک روستایی هستم یعنی چه.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: اگر از دید یک روستایی به دنیا نگاه کنیم، قطعا خداوند برای انسان همه چیز می شود؛ اما اگر ثروت و قدرت جلوی چشم انسان را بگیرد آنگاه است که به روستائیان که ذخائر انقلاب هستند هم پشت پا می زنیم.
تب مالت و اسهال خونی دامنگیر مردم روستاهای بخش شاهیوند
در راستای تکمیل پازل خدمت رسانی دانشجویان جهادی به مردم روستاهای بخش شاهیوند شهرستان دوره چگنی دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در کنار خدمات عمرانی و فرهنگی دانشجویان جهادی دانشگاه لرستان به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی می پردازند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، گفت: 40 نفز از دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی لرستان به مدت شش روز به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به اهالی روستاهای کرکز، ولد کش، چناران، پیری رضا، پیری سوخته زار و ژیری زبان می پردازند.
آهنگری با اشاره به همراهی سه نفر از پزشکان بسیجی با گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به منظور انجام ویزیت و تجویز رایگان دارو ادامه داد: مردم روستاهای بخش شاهیوند به علت عدم واکسیناسیون نامناسب دام ها و همچنین مشکلات آب شرب با بیماری های تب مالت و اسهال خونی دست به گریبان هستند؛ البته به دلیل شایع بودن ازدواج های فامیلی در این منطقه افرادی وجود دارند که مبتلا به بیماری های ژنتیکی هستند.
وی با بیان اینکه در این اردو دانشجویان جهادی آموزش های لازم را به منظور پیشگیری از ابتلا به تب مالت و اسهال خونی به روستائیان ارائه می دهند، تصریح کرد: بخشی از اهالی این روستاها نیز به مشکلات گوارشی دچار هستند و با این حال افرادی که نیازمند به انجام سونوگرافی هستند، شناسایی و پیگیری های لازم جهت انجام سونوگرافی رایگان آنها انجام می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ارائه آموزش های مربوط به رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین آموزش های مربوط به زنان را از دیگر آموزش های گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی لرستان برشمرد و گفت: در این اردو بیماران مبتلا به فشار خون و قندخون نیز شناسایی و اقدامات درمانی لازم برای آنها انجام می شود.
آهنگری با اشاره به اینکه دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از چند ماه پیش اقدامات لازم برای شناسایی بیماری های شایع و همچنین مشکلات بهداشت محیط روستاهای بخش شاهیوند را انجام داده اند، تصریح کرد: دانشجویان جهادی به صورت خانه به خانه آموزش های لازم را در زمینه های مختلف به روستائیان ارائه می دهند.