آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۸۵۰۶

اعطای جایزه دکتر «آشتیانی» به پرفسور «لنگر»

جایزه ۲۰۱۵ مرحوم دکتر آشتیانی به پرفسور رابرت لنگر پراستنادترین دانشمند تاریخ علم مهندسی اهدا شد.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمد گورابی رئیس پژوهشکده رویان عصر امروز در مراسم اهدای جایزه دکتر آشتیانی گفت: در تحریم‌های چند سال گذشته بسیاری از تجهیزات و مواد آزمایشگاهی که استفاده نظامی نداشته و صرفاً برای تحقیقات علمی، پژوهشی و پزشکی مصرف می‌شده به کشور وارد نشده بود اما دکتر کاظمی با درک شرایط و سختی‌های پس از جنگ اقدام به تأسیس مؤسسه رویان می‌کند که هدف آن حرکت در جهت پیشبرد اهداف علمی کشور و مقابله با اینگونه تحریم‌های ظالمانه غرب است.

 

وی ادامه داد: با توجه به تحریم‌ها امکان تهیه مواد و تجهیزات از خارج از کشور را نداشتیم و این باعث شد که بیشتر آنها را در کشور تولید کنیم و اکنون پژوهشکده رویان این سال‌های ساخت را طی کرده است و عهد بسته که راه مرحوم کاظمی را ادامه دهد.

 

گورابی افزود: پرفسور لنگر دانشمند جوانی است که عمر خود را صرف خدمت به بشریت کرده است و تمام زندگی خود را در راه پژوهش و فناوری که در سلامت و رفاه بشر مؤثر بوده گذاشته است.

 

در ادامه این برنامه ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری ضمن تقدیر از حضور پرفسور لنگر به بیان اهمیت پژوهش و آموزش برای آینده بشر پرداخت و گفت: پژوهشکده رویان به خوبی در سال‌های گذشته خدمت‌رسانی کرده است و ما آمادگی داریم در حوزه‌های مختلف کمک‌های لازم را به این پژوهشکده ارائه دهیم.

 

وی افزود: امیدواریم تا آخر سال بودجه لازم به این معاونت تزریق و در جهت پیشبرد پژوهش‌های اینچنینی صرف شود. تاکنون بیش از 200 میلیارد تومان در حوزه پژوهش هزینه کرده‌ایم و امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده بتوانیم این رقم را تا 50 درصد افزایش دهیم چرا که در شرایط سخت مالی بهترین جایی که می‌توان بودجه را هزینه کرد در بحث تحقیقات و پژوهش است.

 

ستاری افزود: آمادگی این معاونت را برای هر گونه همکاری با پرفسور لنگر اعلام می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم در بحث‌های پژوهشی و آموزشی همکاری‌های مؤثر داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: اگر راه درست را انتخاب کنیم و اینکه اقتدار کشور در اهمیت دادن به پژوهش دیده شود می‌توانیم وابستگی به نفت را اصلاح کنیم و از میان برداریم.

 

معاون علمی فناوری ریاست جمهور گفت:‌ اهدای این جایزه چند سال بود که متوقف شده بود که این خوشایند نبود و امسال این برنامه در سطح بین‌المللی برگزار شده است که جای تقدیر و تشکر دارد.

 

در ادامه این برنامه سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان ضمن تجلیل از زحمات مرحوم دکتر آشتیانی گفت:‌ افتخار می‌کنم که در برنامه تقدیر از یکی از دانشمندان جوان و بزرگ جهان حضور دارم و اهدای جایزه دکتر کاظمی را از اقدامات قابل تقدیر جهاد دانشگاهی و معاون علمی فناوری ریاست جمهوری می‌دانم.

 

وی افزود: امسال شخصیت بزرگی که نامش در تاریخ علم مهندسی می‌درخشد و توانسته با استفاده از این دانش قدم‌های بزرگی را در پیشبرد علم پزشکی بردارد این جایزه را دریافت خواهد کرد.

 

هاشمی ضمن تقدیر از خدمات پرفسور لنگر گفت: پرفسور لنگر از شخصیت‌های برجسته علم مهندسی بافت و جزو کسانی هستند که بیش از 1300 مقاله علمی و هزار اختراع و تأسیس بیش از 300 شرکت دانش‌بنیان را در کارنامه علمی پژوهشی خود دارد. همچنین که هنوز جوان هستند و می‌توانند همین تعداد بر دستاوردهای‌شان بیفزایند و جهان مدیون خدمات ایشان خواهد بود.

 

وزیر بهداشت افزود: در سال 1993 با انتشار مقاله‌ای علم مهندسی بافت را به عنوان شاخه‌ای از مهندسی و علم زیستی معرفی کردند و به عنوان پدر مهندسی بافت شناخته می‌شوند.

 

وی ادامه داد: امیدواریم حضور عزیزانی از این دست که مایه افتخار مراکز علمی جهان هستند محققان کشور ما را به سمت پیشرفت سوق دهد و بتوانیم بیش از پیش به دانشمندان کشورمان افتخار کنیم.

 

رابرت لنگر در 29 آگوست 1948 در نیویورک دیده به جهان گشود. وی پدر علم نوظهور مهندسی بافت است که به عنوان آینده پزشکی از آن یاد می‌شود. لنگر با انتشار بیش از 1300 مقاله پژوهشی، ثبت بیش از هزار اختراع علمی و تأسیس بیش از 300 شرکت دانش‌بنیان به عنوان پراستنادترین دانشمند تاریخ علم مهندسی جهان شناخته می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار