کد خبر:۴۳۸۷۱۰
مولاوردی:

شکاف بین دانش آموختگی و اشتغال زنان تحصیل‌کرده باید از بین برود

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: مهمترین چالش این قشر از جامعه به خصوص فارغ‌التحصیلان و زنان سرپرست خانوار، بیکاری است.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در همایش توسعه نقش‌آفرینی زنان تعاون‌گر در کارآفرینی و اشتغال، مناسبت‌ترین ظرفیت برای ایجاد اشتغال در جمعیت زنان را بخش تعاون دانست و گفت: حضور و فعالیت زنان در قالب تعاونی‌ها یک انتخاب و راهکار مناسب و ضروری برای ایجاد و افزایش اشتغال زنان است.

 

وی با بیان اینکه بخش تعاون به عنوان یکی از بخش‌های مهم در اقتصاد کشور است، افزود: تعاون بسترساز توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه است و باید هر چه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه تعاون از بطن سنت‌های دیرینه برخاسته و جایگاه خود را در رشد و توسعه کشورها پیدا کرده است، اظهار داشت: در آموزه‌های دینی و اعتقادی مردم ایران، تعاون از دیرباز مورد توجه بوده و توجه به این بخش می‌تواند، مبنای حرکت پرشتاب در جامعه را فراهم آورد.

 

مولاوردی خاطرنشان کرد: مفهوم تعاون یک مفهوم جهانشمول است که موجب راهبری، رشد و توسعه بین‌المللی برای کاهش نابرابری‌ها و افزایش مشارکت زنان را میسر خواهد کرد.

 

وی با انتقاد از استفاده از بخش تعاون تنها در حوزه اقتصادی، گفت: استفاده از بخش تعاون منحصراً در حوزه اقتصادی، اجحاف به این ساختار چند وجهی است که باید در بخش‌های اجتماعی و فرهنگی نیز به صورت گسترده از آن استفاده شود.

 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه تعاون، زاده بستر اجتماعی است و کارکرد اقتصادی تعاون محصول آن است، اظهار داشت: با بهره‌گیری از کارکرد اجتماعی تعاون در برنامه‌ریزی‌ها، راهکارهای جدیدی را برای توسعه و رونق ایجاد کنیم.

 

مولاوردی به شعار همدلی و همزبانی ملت و دولت اشاره و اظهار امیدواری کرد با تحرک بخش اقتصادی، زمینه برای خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی به وجود آید.

 

وی اضافه کرد: وفاقی که امروزه بین برنامه‌ریزان، مسئولین و مردم در جهت رفع مشکلات اقتصادی وجود دارد، می‌تواند علاوه بر رفع مشکلات اقتصادی، مشکلات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه را نیز حل کند.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده مهم‌ترین رسالت دولت در مشارکت و نقش‌آفرینی زنان در بخش اقتصادی را رفع موانع موجود در این مسیر دانست و خاطر نشان کرد: مهم‌ترین چالش این قشر از جامعه به خصوص فارغ‌التحصیلان و زنان سرپرست خانوار، بیکاری است که دولت با حذف قوانین دست و پاگیر و تسهیل و حمایت از زنان تعاونگر می‌تواند زمینه‌ساز رونق و توسعه تعاونی‌ها باشد و دولت با در نظر گرفتن اقدامات لازم می‌تواند گام مؤثری در جهت زمینه‌سازی، فعالیت و مشارکت زنان در بخش تعاون داشته باشد.

 

مولاوردی با اشاره به اینکه باید در تبدیل توسعه منابع انسانی به سرمایه به خصوص در بخش زنان تسریع شود، گفت: باید شکاف موجود بین دانش آموختگی و اشغال زنان تحصیلکرده را از بین برد تا شاهد کاهش نرخ بیکاری، از بین رفتن آسیب‌‌های اجتماعی و سلامت جامعه باشیم.

 

وی گفت: خودداری از دخل و تصرف در نیروی اجتماعی نیز در این مراسم و اعمال قوانین و مقررات لازم در عرصه اقتصادی و رویکرد تعاون محور توسط برنامه‌ریزان و مسئولین می‌تواند تغییر محسوسی در بخش اقتصاد مبتنی بر مشارکت زنان ایجاد کند. اهمیت این اقتصاد در این برهه زمانی که کشورها به سمت دانایی محوری و دانش محوری حرکت می‌کنند، بسیار حائز اهمیت است.

 

فیروزآبادی قائم‌مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از شاخصه‌های توسعه را میزان و کیفیت حضور زنان در صحنه اجتماعی دانست و گفت: جامعه جهانی امروز بیشتر دانش‌محور و تکنولوژی‌محور است تا منابع محور؛ جمهوری اسلامی ایران نیز باید با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها و نیروی انسانی به سطح مناسبی در سطح بین‌المللی دست پیدا کند.

 

وی راهکارهای اجرایی وزارت تعاون در توسعه شرکت‌های تعاونی زنان را هفت راهبرد اساسی از جمله ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمندسازی منابع انسانی، تحکیم تعاملات شبکه‌ای، تقویت راهکارهای بین دستگاهی، تأمین مشوق‌ها و منابع مالی، توسعه بازار تعاونی‌ها و تقویت برند تعاونی دانست که در این امر فارغ‌التحصیلان و متخصصان زن در اولویت قرار دارند.

 

این همایش به مناسبت هفته تعاون و با همت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار