علیرضا اسفندیاری مقدم، در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در همدان، گفت: بعد از گذراندن دهه اول انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی خانمان سوز و دوران موفق جهاد سازندگی، مقام معظم رهبری مدبرانه بحث نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری را مطرح کردند، با این ذهنیت که راه پیشرفت ما باید از کانال علم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری کار علمی و کار فکری و پژوهشی یک بخش از معنویات است، بیان داشت: حوزه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی همدان شامل مدیریت کل حوزه پژوهش، حوزه مدیریت ارتباط با صنعت و جامعه، مدیریت اطلاعات و انفورماتیک، مدیر کل آزمایشگاه ها، رئیس پژوهشگران جوان، انجمن های علمی، کتابخانه و مرکز اسناد و آرشیو است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین بخش ها باشگاه پژوهشگران جوان است و هدف ما این است که چتر حمایتی مناسبی برای دانشجویان و نخبگان بگسترانیم.
عضو هیات علمی گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان تصریح کرد: این باشگاه فقط به دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی تعلق ندارد و هر پژوهشگری که شرایط لازم را داشته باشد، با ارائه اسناد و مدارک لازم می تواند به عضویت آن در بیاید واین باشگاه در جهت تولید مقالات ISI و ISC، حضور در همایش های ملی و بین المللی، بحث عضوگیری و تمدید عضویت با هدف تولید و ترویج علم گام برمی دارد و در همین راستا سال گذشته از باشگاه پژوهشگران جوان همدان به عنوان باشگاه برتر در سطح کشور تجلیل و قدردانی شد.
اسفندیاری مقدم با بیان اینکه حدود 40 درصد از گرو ه های آموزشی این دانشگاه دارای انجمن علمی هستند، افزود : 13 انجمن علمی فعال در دانشگاه آزاد اسلامی همدان وجود دارند که در زمینه برگزاری مسابقات علمی و انتشار مجلات داخلی فعالیت می کنند، همچنین کتابخانه مرکزی دانشگاه با داشتن بیش از 120 هزار جلد کتاب یکی از منابع غنی و متنوع علمی در استان و غرب کشور است، ما تلاش کردیم کتابها را طبق آخرین نیازهای آموزشی دانشجویان و اساتید تهیه کنیم.
وی افزود: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب ما باید از تولید مقاله ضمن حفظ جایگاه به سمت تبدیل مقاله به ایده حرکت کنیم در همین راستا مرکز رشد واحدهای فناوری شهید احمدی روشن دانشگاه آزاد اسلامی همدان با برگزاری مسابقه ایده های برتر سعی در گام برداشتن در این مسیر دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان داشت: ما در مرکز رشد 40 اختراع داریم که چند مورد آن ثبت شده و اکنون 15 اختراع در مرحله نهایی ثبت در اداره کل ثبت اختراع کشور است.
اسفندیاری مقدم با بیان اینکه مجموعه آزمایشگاهی بسیار مجهز و روزآمد است، تصریح کرد: ما تلاش داریم به صورت آزمایشگاه های همکار در جهت توسعه و بالندگی استان همدان و هم چنین در آمدزایی برای واحد همدان قدم برداریم.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی همدان دارای سه مجله علمی و پژوهشی است که در زمینه های ادبیات، شهر سازی و بیو مکانیک ورزشی منتشر می شوند.
عضو هیات علمی واحد همدان افزود: تا کنون بیش از 600 مقاله ISI به نام ایران و دانشگاه آزاد اسلامی در پایگاه های علمی معتبر در دنیا توسط دانشجویان و اساتید این واحد دانشگاهی ثبت شده است و حدود یک سوم این تولیدات علمی مربوط به یک و نیم سال اخیر بوده است.
اسفندیاری مقدم با تاکید بر اینکه دانشکده علوم انسانی این واحد دارای رشته های مختلفی است که شامل رشته های الهیات و رشته های مرتبط با دین مبین اسلام می شود، خاطرنشان کرد: ترجمه 2 کتاب که در رشته الهیات انجام شده جزو برترین ترجمه های سطح کشور شناخته شده است.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای برنامه راهبردی پژوهشی و فناوری اطلاعات است و ما هر دو ماه برنامه ها را بررسی می کنیم که اقدامات برنامه ریزی شده انجام گرفته است یا نه. برای سال جاری ما دومین همایش ملی شهر الکترونیک و همایش بین المللی شبیه سازی را در واحد همدان برگزار خواهیم کرد.