به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از همدان، رویا تاج بخش در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: کاوش های باستان شناختی دانشجویان رشته باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در محوطه این دانشگاه در حال برگزاری است.
وی بیان داشت: در این کاوش ها که در دو گروه خواهران و برادان به انجام خواهد رسید، دانشجویان با اصول و مبانی کاوش در محوطه های باستانی آشنا شدند.
رویا تاجبخش افزود: از آنجا که پیگیری اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی استان همدان جهت انجام کاوش های آموزشی باستان شناسی به نتیجه نرسید، دانشجویان در سایت مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی همدان با اصول و مبانی کاوش در محوطه های باستانی آشنا شدند.
وی تصریح کرد: کار میدانی دانشجویان با کاوش و حفر گمانه هایی به ابعاد 3×2 متر بوده که با روش لایه نگاری، کاوش صورت می پذیرد.
تاج بخش اظهار داشت: به منظور اجرای دقیق سرفصل و تدریس موارد لازم و مقرر، از کلیه امکانات آموزشی موجود در دانشگاه بهره گرفته شد تا حتی المقدور فضای کارگاهی به سایت های باستانی واقعی نزدیک باشد.
مدیرگروه باستان شناسی واحد همدان بیان داشت: تعیین محل گمانه، مستندسازی اولیه گمانه های کاوش، انجام لایه نگاری با روش ثبت لوکوس (Locus)، پر کردن فرمها و جداول مخصوص کاوش، درجاطلاعات داده های فرهنگی فرضیدر لیست ها، ترسیم سکشن گمانه ها، ضبط و عکاسی از مراحل کار و مطالعاتی زمین شناختی ازجمله کارهایی است که توسط دانشجویان رشته باستان شناسی این دانشگاه در این کاوشها صورت می گیرد.
تاج بخش گفت: آموزش کاوش های باستان شناختی به ارزش بیست واحد عملی صحرایی از جمله دروس گروه باستان شناسی است که دانشجویان این رشته در آخرین ترم تحصیلی خود موظف به گذراندن آن هستند. این برنامه هر ساله در فصل بهار یا تابستان به اجرا در می آید و دانشجویان این رشته نزدیک به بیست روز در یکی از سایتها به کاوش می پردازند.