به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» پرویز افشار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مصرف بیش از اندازه مواد مخدر و مصرف چندگانه مواد مخدر در زنان معتاد سبب افزایش مرگ آنها شده است به صورتی که مرگ و میر بر اثر اعتیاد در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ ، یک درصد افزایش را در کل جامعه معتادان نشان می دهد اما در زنان معتاد مرگ و میر افزایش ۳۳ درصدی داشته است .
وی با بیان اینکه اخیراً سازمان غذا و دارو بخشنامه ای ابلاغ کرده است که دو داروی اکسی کدون و بوپرونورفین در دسته داروهای کنترل شده قرار بگیرد اضافه کرد: این داروها که اثر کنترل کننده دردهای مزمن و سرطانی دارند و بوپرونورفین که اثر سم زدایی دارد به نظر باید با نظارت کامل، در بخش داروهای در دسترس قرار بگیرند تا همانند ترامادول ، اعتیاد جدید را وارد جامعه نکنند.
وی افزود: همانطور که ترامادول با اعتیاد جدید وارد جامعه و عوارض جدی را باعث شد باید تضمین مناسب برای عرضه دو داروی نامبرده وجود داشته باشد به همین علت فعلا ً توزیع متوقف و قرار شده است بخشنامه وزارت بهداشت اجرایی نشود تا در جلسه ای با حضور کارشناسان وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر تعیین تکلیف شود .
افشار گفت: باید اطمینان داشته باشیم داروهایی که کاربرد دوگانه دارند، مطمئناً مورد سوء مصرف قرار نگیرند و چون ما سازوکارهای نظارتی قوی نداریم ممکن است مانند ترامادول نشت پیدا کند .
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در دهه ۸۰ تا ۹۰ تعداد معتادان زن دو برابر شده است گفت: در سال ۱۳۸۰، ۵ درصد معتادان کشور ، زن بودند اما در مطالعه ای که در سال ۸۹ و ۹۰ انجام شد این آمار به ۹ درصد رسیده است.
وی گفت: یکی از علل این افزایش متاثر از الگوی مصرف مواد مخدر صنعتی از جمله در کلوپ های ورزشی و آرایشگاه های لاغری است .