به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در لابه لای انبوه هنرمندانی که در حوزه های مختلف کار می کنند ستاره هایی یافت می شوند که نه تنها به واسطه هنرمندیشان بلکه به دلیل عملکرد متعهدانه همواره می درخشند.حسین یاری یکی از آنهاست که قریب به دو دهه حضوری مستمر،کم حاشیه، حساب شده و تاثیرگذار در سینما و تلوزیون از خود به جای گزارده و همچنان بانشاط و آماده چشم به افقهای تازه دارد.
کارنامه هنری یاری شامل لیستی بلند از یک عمر حضور موفق و کم نوسان است که او در طول نزدیک به دو دهه از خود به جای گذاشته است. بازیگری که هنوز از سرزنده گی و نشاط لازم برای بازی در نقش کاراکترهای جوان و پرجنب و جوش برخوردار است.
او بازیگری را با فیلمهای «سرعت» و «دنیای وارونه» تجربه کرد و در «آخرین مرحله» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر به خود اختصاص داد و در «بلوغ» تحسین منتقدان را برانگیخت و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای بازی در این فیلم از هجدهمین جشنواره فیلم فجر بدست آورد و البته با «شب دهم» و در نقش حیدر در میان عموم مردم محبوبیت زیادی کسب کرد.
حضور حسین یاری در فیلم مزارشریف یکی از نقاط قوت این فیلم محسوب می شود.
"آن مرد آمد"
محمد حمزه زاده مدیر عامل سازمان توسعه سینمایی سوره طی متنی درباره حضور حسین یاری در فیلم مزارشریف با عنوان " آن مرد آمد"می نویسد:
سینمای ایران حرف های گفته و نگفته بسیاری دارد. همان طور که خیلی حرف ها درباره سینما زده شده، چه بسیار نگفته ها هم در سینه سینما می ماند. بعضی حرف هایش را هیچ وقت نمی شود گفت. یکی از ناگفته های سینمای ایران، سلوک از سر بی مهری بعضی دست اندرکاران آن با موضوعات استراتژیک و امنیتی کشور است.
واقعیت این است که حسین یاری اولین انتخاب گروه سازندگان فیلم برای ایفای نقش شاهسون در فیلم ضد آمریکایی و ضد تکفیری مزارشریف بود و او با اشتیاق پذیرفت. اما در آستانه شروع فیلمبرداری، گروه در این که حسین بهترین انتخاب است یا نه، دچار دودلی شد. پروژه حدود دو ماه عقب افتاد تا تهیه کننده فیلم با بیش از ده تن از بازیگران سرشناس همتای حسین مذاکره کند. نتیجه این بود که هیچ یک از آنان حاضر به بازی در این فیلم نشدند؛ بعضی درگیر پروژه های دیگر بودند و بعضی هم دلایل جالبی برای نیامدن داشتند که گفتن ندارد. حسین را دو ماه بی خبر گذاشته بودیم و گمان می کردیم دیگر محال است قبول کند. اما او که در این فاصله بازی در فیلمی دیگر را تمام کرده بود، به اولین تماس تهیه کننده جواب مثبت داد و آمد.
در حاشیه یکی از بازدید های پشت صحنه، در پی دلجویی از او برآمدیم. محکم گفت : این پروژه برای من مهم است. این فیلم متعلق به شهیدان است و خواهد درخشید.
به اذعان همه دست اندرکاران فیلم، حسین حتی یک بار هم این موضوع را به رخ کسی نکشید و طوری رفتار کرد که گویی از ماجرا بی خبر است.
ثواب بزرگداشت یاد شهدای مظلوم و غریب مزارشریف قسمت حسین یاری بود و عاقبت نصیب خودش شد. این امتحانی برای ما و حسین بود. حسین با مرام ابوالفضلی اش آمد و با حضور و بازی درخشانش کاری کارستان کرد تا این بازی، فقط یک بازنده داشته باشد : آمریکا و اسلام تکفیری و داعشی اش!
حضوری که باید به آن بالید
نقش آفرینی حسین یاری در فیلم سینمایی مزار شریف مثل همیشه روان و هنرمندانه ایفا شده و نقطه قوت این فیلم محسوب می شود اما حضور این بازیگر سینمای ایران در این فیلم به واسطه انگیزه او از جنس دیگری است.
عرصه هنر همیشه به حضور مردان و زنانی که به هنر از منظری متعهدانه می نگرند نیاز دارد و حسین یاری یکی از این مردان است.