آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۰۹۸۶
در گفتگو با خبرگزاری دانشجو مطرح شد؛

حداقل مطالبه شوراهای صنفی از مسئولان/ انتظار حل مشکلات را نداریم، دست کم صدای ما را بشنوید

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان گفت: خواسته اصلی ما نه به‌ عنوان اعضای شورای صنفی؛ بلکه به عنوان دانشجو این است که مسئولان با روی خوش با مشکلات دانشجویان برخورد کنند. اگر قرار است مشکلی برطرف شود، اعلام کنند و به دانشجویان بگویند که این مشکلات حل شدنی است یا خیر.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، راضیه احمدی؛ یکی از بخش‌هایی که در دانشگاه‌ها و در کنار بحث‌های آموزشی حائز اهمیت است، توجه به مسائل صنفی و رفاهی دانشجویان است، اهمیت این موضوع آنجا مشخص می‌شود که سهم این مسائل در موفقیت یا شکست دانشجویان بسیار زیاده بود و اخلال در نحوه ارائه خدمات به دانشجویان با افت تحصیلی آنها رابطه مستقیم دارد.

 

از همین رو شوراهای صنفی دانشجویان پس از چند سالی وقفه، مجددا در سال‌های اخیر فعالیت خود را آغاز کرده و به صورت ویژه پیگیر مطالبات دانشجویان در این زمینه‌ها هستند. شوراهایی که علاوه بر پیگیری مطالبات دانشجویان، کمک خوبی به مسئولان در جهت شناسایی نیازها و کمبودها در دانشگاه دارند.

 

در همین راستا گفتگویی با یکی از اعضای شورای صنفی دانشگاه اصفهان انجام شده، که در ادامه می‌خوانیم:

 

شورای صنفی یک پل ارتباطی بین دانشجویان و مسئولان دانشگاه است

 

خسروی، عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، در رابطه با مشکلات صنفی مطرح شده از سوی دانشجویان و پیگیری‌های اعضای این شورا گفت: شورای صنفی یک مجموعه صنفی- رفاهی است که وظیفه رسیدگی به امور دانشجویان را بر عهده دارد و در واقع یک پل ارتباطی بین دانشجویان و مسئولان است.

 

وی افزود: با وجود شورای صنفی، دانشجویان از طریق کسانی که از جنس خودشان هستند و مشکلات دانشگاه را می‌دانند و در جریان فضای دانشگاه هستند، مطالباتشان را از مسئولین پیگری می‌کنند.

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان در رابطه با زمان آغاز فعالیتش در این شورا گفت: انتخابات شورا قبل از عید سال ۹۳ برگزار شد و بعد از آن فعالیت ما از اردیبهشت ۹۳ با حضور ۹ عضو اصلی و ۲ عضو علی‌البدل رسما آغاز شد.

 

کیفیت پایین غذاهای دانشجویی؛ معضلی پایان ناپذیر

 

خسروی ادامه داد: در ابتدای فعالیت شورا، اردیبهشت‌ماه با حضور مسئولان اولین جلسه برگزار شد و بعد از آن نیز جلساتی به صورت هفتگی برگزار می‌شد که در ابتدای شکل‌گیری شورا، به هر فردی مسئولیتی داده شد و دبیر شورا نیز انتخاب شد.

 

وی در رابطه با محتوای جلسات هفتگی این شورا گفت: هر هفته که جلسات تشکیل می‌شد، اعضای شورا موظف بودند مشکلاتی که در سطح دانشگاه بیشتر بود را مورد بررسی قرار دهند و در جلسه نیز مشکلات بررسی می‌شود، راه کار ارائه می‌دادند و در ادامه نیز پیگیری‌های لازم و مربوط به هر کسی صورت می‌گرفت.

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان در رابطه با مشکلات عمده این دانشگاه گفت: یکی از مشکلاتی که بیشتر در سطح دانشگاه‌ها مطرح است، در رابطه با کیفیت تغذیه است، مشکل دیگری که دانشجویان مطرح می‌کنند کمبود فضای مناسب مطالعه، به ویژه در بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.

 

جذب بیش از حد دانشجوی در دانشگاه‌ها و رویارویی دانشجویان با کمبود امکانات رفاهی

 

خسروی به جذب بیش از حد دانشجو طی سال‌های اخیر در دانشگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت: این مسئله متاسفانه مشکلاتی از قبل کمبود خوابگاه و کاهش کیفیت خدمات رفاهی ارائه شده به دانشجویان را به همراه دارد.

 

وی ادمه داد: با افزایش تعداد دانشجویان، تعداد افراد ساکن در هر اتاق در بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیش از حد است، که در بعضی موارد  ۵- ۶ دانشجو در یک اتاق هستند که این مسئله باعث کاهش کیفیت درس خواندن دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به ویژه دانشجویان دکتری می‌شود.

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان یکی از پیامدهای جذب بیش از حد دانشجو در دانشگاه را ایجاد مشکل رفت و آمد دانست و افزود: این مسئله باعث کاهش کیفیت سرویس دهی جهت رفت و آمد دانشجویان در سطح دانشگاه‌ها شده است.

 

خسروی در ادامه تصریح کرد: بالا بودن هزینه اسکان دانشجویان مهمان در خوابگاه‌های دانشجویی از دیگر معضلات است؛ چراکه دانشجویان دانشگاه اصفهان در زمانی که فارغ التحصیل می‌شوند و مراجعه می‌کنند برای انجام کارهای فارغ التحصیلی، هزینه‌ای برای اسکان پرداخت می‌کنند، در صورتی که هیچ امکانات خاصی در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد، و این هزینه فقط برای یک اتاق است و نه موارد دیگر.

 

گیت ویژه ایاب و ذهاب دانشجویان خوابگاهی 

 

وی به بحث ایاب و ذهاب دانشجویان خوابگاهی اشاره کرد و گفت: دانشگاه اصفهان سال گذشته اقدام خوبی در این زمینه انجام داد و گیت‌های مخصوصی درب خوابگاه شهدا و علم الهدی که خوابگاه خواهران است، نصب شد و دانشجویان برای عبور و مرور از این گیت‌ها کارت دانشجویی نیاز داشتند.

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه این اقدم مناسب بود، افزود: اما دانشجویان به دلیل این مسئله با مشکلاتی نیز مواجه شدند؛ چراکه دانشجوی در همه مکان‌ها و برای انجام فعالیت‌های خود از قبیل گرفتن غذا و غیره باید از کارت دانشجویی استفاده کنند و زمانی که این دانشجویان می‌خواستند وارد خوابگاه شوند، حتما مورد نیاز بود در صورتی که در بعضی از موراد کارت بنا به دلایلی همراه دانشجو نبود و اجازه ورود به خوابگاه را به دانشجویان نمی‌دادند.

 

خسروی ادامه داد: به دنبال ایجاد این مسئله پیشنهاد شد که کارت خوابگاه الکترونیکی شود، تا دانشجویان خوابگاهی برای ورود به خوبگاه نیاز به استفاده از کارت دانشجویی نداشته باشند.

 

وی با اشاره به وضعیت کتابخانه‌های دانشکده‌های دانشگاه اصفهان بیان داشت: در این کتابخانه‌ها بعضا کتاب‌های قدیمی وجود داشت و درخواست کردیم که کتاب‌ها بروز شوند تا دانشجویان و به ویژه مقاطع تحصیلات تکمیلی از کتاب و منابع جدید جهت ارائه پایان نامه و مقالات استفاده کنند.

 

شرایط برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مساعد نیست

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان مشکل دیگر دانشجویان را وضعیت خوابگاه دانشجویان دکتری دانست و گفت: دانشجویان دکتری باید در دانشگاه از امکانات خوبی برخوردار باشند؛ اما متاسفانه امکانات خوابگاه دانشجویان دکتری حتی در بعضی از موارد، از خوابگاه‌های دانشجویان کارشناسی کمتر بود و خوابگاه نیز به گونه‌ای بود که از سرویس‌های دانشگاه فاصله داشتند و کلا فضای خوابگاه این دانشجویان امکانات کمی دارد.

 

خسروی در رابطه با پیگیری‌های شورای صنفی دانشگاه اصفهان در راستای حل مشکلات رفاهی دانشجویان اذعان داشت: یکی اقداماتی که صورت گرفته در زمینه تغذیه است، که به این منظور آذرماه سال ۹۳ جلسه‌ای با حضور مسئولان دانشگاه و دانشجویان برگزار شد، که دانشجویان مشکلات خود را در حضور مسئولین مطرح کردند و جلسه پرباری بود که که تا حدی هم کیفیت و کمیت غذاها بهبود پیدا کرد.

 

وی ادامه داد: سال‌های قبل تعداد اتوبوس‌های حمل و نقل دانشجویان در سطح دانشگاه بیشتر بود که طی سال‌های اخیر با کاهش مواجه شده و طبق پیگیری‌های صورت گرفته، مسئولین اعلام کردند که سازمان اتوبوسرانی اصفهان در این زمینه با دانشگاه همکاری‌های لازم را ندارد، و با پیگیری‌های انجام شده، گام‌های مثبتی نیز در این زمینه برداشته شد.

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان به مشکل اسکان دانشجویان در ایام تابستان در خوابگاه اشاره کرد و افزود: تابستان سال ۹۳، دانشجویان خوابگاهی با مشکل عدم اسکان در خوابگاه مواجه شدند و اواخر خردادماه مسئولین اعلام کردند که در ایام تابستان خوابگاه در اختیار دانشجویان نخواهد بود و در این بین دانشجویان ارشد ورودی ۹۱ دانشجویانی بودند که به دلیل شرایطی که داشتند، درخواست داشتند در خوابگاه بمانند و در غیر اینصورت به مشکل بر می‌خوردند و این مسئله برای دانشجویان مشکلات اساسی ایجاد می‌کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: برای تابستان امسال نیز از متقاضیان اسکان طی ایام تابستان در خوابگاه امضا گرفتیم و در اختیار مسئولین قرار دادیم، که نتیجه این بود که هزینه خوابگاه تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته کمتر شد.

 

دانشجویان خوابگاهی هم باید خوب زندگی کنند و هم خوب درس بخوانند

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه هدف برای همه انسان‌ها خوب زندگی کردن است، گفت: دانشجویان خوابگاهی هم باید خوب زندگی کنند و هم خوب درس بخوانند، تا تلاش خودشان و خانواده‌هایشان در این مسیر نتیجه‌بخش باشد.

 

خسروی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مورد نیاز کشور، تولید علم است، ادامه داد: پیگیری‌هایی که از سوی دانشجویان و مسئولان انجام می‌شود، باید در راستای رسیدن به این اهداف باشد.

 

وی در خصوص یکی از عمده‌ترین دغدغه‌های دانشجویان گفت: بی توجهی عده‌ای از مسئولین نسبت به مشکلات و کم لطفی برخی دیگر در قبال پیگیری مشکلات که از سوی دانشجویان انجام می‌شود، از مشکلات و دغدغه‌های عمده دانشجویان است.

 

عضو شورای صنفی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مشکلات صنفی و رفاهی در همه دانشگاه‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: دانشجویان انتظار دارند مسئولان نسبت به مطرح شدن مشکلات با روی باز برخورد برخورد کنند، و مهم ترین دغدغه دانشجویان جدای از مشکلات رفاهی این است که مسئولان چه طور با مشکلات برخورد می‌کنند و همه دانشگاهیان چه مسئولان و چه دانشجویان باید کمک کنند تا این مشکات مرتفع شود.

 

خسروی با توجه به نزدیک شدن پایان فعالیت این دوره از شورای صنفی دانشگاه اصفهان گفت: نشریه‌ای دانشجویی در دست تهیه است که مهر و آبان منتشر خواهد شد، و شامل اقداماتی است که انجام شده و مشکلات که وجود دارد، تا در این زمینه به دانشجویان اطلاع‌رسانی شود.

 

وی در پایان بیان داشت: خواسته اصلی ما نه به عنوان اعضای شورای صنفی، بلکه به عنوان دانشجو این است که مسئولان با روی خوش با طرح مشکلات از سوی دانشجویان برخورد کنند. اگر قرار است مشکلی برطرف شود و این مسئله احتیاج به زمان دارد، اعلام کنند و به دانشجویان بگویند که این مشکلات حل شدنی است یا خبر.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار