کد خبر:۴۴۱۴۳۰
قدیانی در جمع نخبگان:

وزارت علوم توانمندی اعضای هیئت علمی خود را نمی‌شناسد

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور گفت: وزارت علوم به عنوان یک مرجع هنوز توانمندی‌های اعضای هیات علمی خود را نمی‌شناسد، در واقع ما هر زمان که بتوانیم نیازمندی‌ها و توانمندی‌های خود را بشناسیم و این دو را به هم پیوند دهیم موفق خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ حسین قدیانی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور عصر امروز در نشست با خانه نخبگان بسیج استان گلستان که با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و رئیس بسیج اساتید استان گلستان برگزار شد، گفت: دو شعار محوری «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» و «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به این معناست که انقلاب اسلامی، تمدن شرق و غرب را قبول ندارد و به دنبال احیای یک تمدن مستقل با حفظ حریت خودش است.

 

وی افزود: ساختار هر کشوری متشکل از سه عنصر «دولت، ملت و سرزمین» است، که اگر تمایل به تبدیل شدن به یک کشور متمدن را داشته باشد عنصر «فرهنگ» نیز به آن اضافه می‌شود، بنابراین اگر انقلاب اسلامی در گستره سرزمین ایران خواهان استقلال و حریت و یک تمدن مستقل است، باید از یک فرهنگ انحصاری و بومی به اسم «فرهنگ اسلامی» برخوردار باشد.

 

اشکال ما این است که فرهنگ اسلامی را با ابزار علم غربی ترویج میدهیم

 

قدیانی تصریح کرد: هر تمدنی برای اجرایی شدن نیاز به یک ابزار دارد و ابزار اجرایی شدن آن نیز «علم» است؛ اشکال اصلی و جدی امروز ما این است که می‌خواهیم فرهنگ اسلامی خود را با ابزار علم غربی در جامعه جاری و ساری کنیم و بالطبع شکست می‌خوریم.

 

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با بیان اینکه علوم به سه دسته علوم دقیقه‌ای، تجربی و علوم انسانی تقسیم بندی می‌شوند، متذکر شد: در علوم انسانی ما تفاوت‌های مبنایی با غرب داریم و قطعا نگاه اومانیستی و توحیدی در ارائه فرضیات و تئوریات در این علوم با هم تفاوت خواهند داشت؛ در علوم دقیقه‌ای نیز همینگونه است، درست است که علم دقیقه‌ای علم منطق و ثابتی به نظر می‌آید، اما همین علم هم هنوز خلأهایی دارد و به دقت مطلق نرسیده است. حتی اگر در مبنا نیز یکی باشد، در کاربرد قطعا تفاوت‌هایی وجود دارد.

 

وی اضافه کرد: هر سال که به عمر انقلاب اضافه می‌شود، به درصدهای سود بانکی نیز افزوده می شود. که این ریشه در دانش وارداتی غربی دارد، این یعنی خلأ علمی در کشور وجود دارد که ناشی از مدل های پراشکال جهان لیبرالی است.

 

جهاد علمی ناظر بر یک جنگ است

 

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با بیان اینکه باید به سمت «جهاد علمی» برویم، تأکید کرد: جهاد علمی ناظر بر یک جنگ است، این جهاد ناظر بر کارآمدی نظام است، جهاد علمی می تواند نظام جمهوری اسلامی را به عنوان یک نظام کارآمد، به عنوان یک الگو در جهان اسلام مطرح کند.

 

دنیای لیبرالی به ته خط رسیده است

 

قدیانی تصریح کرد: امروز دنیای لیبرالی به ته خط رسیده است و مدعیان کدخدایی دهکده جهانی وامانده‌اند و از نگرانی گسترش دین اسلام سعی دارند بدل اسلام را در قالب‌هایی مثل داعش معرفی کنند که این قضیه را امام (قدس سره) پیش بینی کرده و در اواخر عمر خود مرتب با عناوینی مثل اسلام آمریکایی گوشزد می‌کردند.

 

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور متذکر شد: ما هنوز جهاد علمی را به درستی فهم نکرده‌ایم و در این زمینه عناصر دوست و دشمن و خط مقدم را نمی‌شناسیم، اگر در جهاد علمی به طور ضمنی مراکز آموزش عالی را به عنوان یگان‌های خط مقدم در نظر بگیریم نمی‌توانیم مشخص کنیم این یگان‌ها توسط کجا فرماندهی می‌شوند.

 

 ۴میلیون دانشجو در وانفسای بدون مدیریت تحصیل میکنند

 

وی با بیان اینکه در حوزه جهاد علمی خلأ فرماندهی وجود دارد، ابراز کرد: ۴ میلیون و ۶۰۰هزار دانشجو در یک وانفسای بدون مدیریت تحصیل می‌کنند، هیچ کجای جهان دانشگاه‌ها را به حال خود و تنها برای آموزش رها نمی‌کنند، باید برای دانشگاه‌ها وظیفه مشخص شود و دانشجو به صورت مسئله محور، پا به دانشگاه بگذارد.

 

۶میلیون نفر ساعت ظرفیت پژوهشی داریم

 

قدیانی تأکید کرد: ۶ میلیون نفر ساعت در کشور ظرفیت پژوهشی وجود دارد که تنها از یک درصد این ظرفیت در زمینه دفاعی استفاده کردیم و به مقدار عظیمی از پیشرفت هم دست پیدا کردیم. در حوزه هسته ای نیز در شرایط تحریم به یک قدرت بدل شدیم. این موارد نشان می‌دهد هر جا خواستیم، توانستیم.

 

وی با بیان اینکه بسیج در تبدیل ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل مانند یک کاتالیزور عمل می‌کند، متذکر شد: تمام ملت ایران بر حسب عرق ملی و عرق اسلامی یک بسیجی هستند. باید در این زمینه وارد میدان شد و جهاد علمی را رقم زد.

 

هنوز به ۳درصد تولید ناخالص ملی دست نیافتیم

 

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور همچنین گفت: چندین سال است می‌خواهیم به سه درصد تولید ناخالص ملی در حوزه پژوهش برسیم اما تا کنون فقط ۰.۷ درصد آن محقق شده. این کمبود ناشی از عدم شناخت توانمندی‌ها و نیازمندی‌ها در حوزه پژوهش است که هنوز در آن مشکلات بسیاری وجود دارد.

 

وزارت علوم توانمندیهای هیات علمی خود را نمیشناسد

 

وی با بیان اینکه متأسفانه پایگاه داده در کشور نداریم، خاطرنشان کرد: وزارت علوم به عنوان یک مرجع هنوز توانمندی‌های اعضای هیات علمی خود را نمی‌شناسد، در واقع ما هر زمان که بتوانیم نیازمندی‌ها و توانمندی‌های خود را بشناسیم و این دو را به هم پیوند دهیم موفق خواهیم شد.

 

قدیانی با اشاره به اینکه هنوز ارتباط صنعت و دانشگاه شکل نگرفته افزود: دانشجویان ما برای پایان نامه‌های خود عناوینی را انتخاب می‌کنند که مسائل کشور نیست و برخی دانشگاه‌های مهم هم که به دنبال رفع مسئله می روند، مسائل و مشکلات آن طرف دنیا را حل می‌کنند. این‌ها خلأهایی است که با احصا نیازمندی‌های کشور می توان به رفع آن همت گمارد.

بسیج وابسته به هیچ جناحی نیست

 

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با تأکید بر اینکه بسیج باید با تمام اجزا وارد میدان شود و فرماندهی جهاد علمی را به دست بگیرد، گفت: همه کشور بسیجی هستند و بسیج وابسته به هیچ جناحی نیست و در خط مستقیم ولایت در حرکت است. کار کردن در جمهوری اسلامی آسان است، اما هماهنگی با مشکل مواجه است که باید با ظرفیت بسیج این هماهنگی را ایجاد کرد.

 

کمک بلاعوض خانه نخبگان بسیج به طرحهای تجاری

 

قدیانی در پایان با بیان اینکه خانه نخبگان بسیج باید بتواند به عنوان یک مجموعه همدل و همزبان مشکلات منطقه ای را احصا و حل کند و با هماهنگی با دیگر نهادها یاری بخش توسعه ملی شود، ابراز کرد: خانه نخبگان بسیج کشور به طرح‌هایی که قابلیت تجاری شدن دارند کمک بلاعوض خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
رستمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸
همانطور که دکتر قدیانی رئیس محترم سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری گفته اند و همه می دانیم در کشور پذیرش دانشجو بر حسب نیاز صنعت نبوده و همین باعث بی انگیزگی و پایین آمدن کیفیت تحصیل دانشجوها شده است چرا که وقتی دانشجو این وضعیت را می بیند که تفاوتی ندارد که کجا و با چه کیفیتی درس بخواند، بی انگیزه شده و مدرک گرایی رواج می یابد.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار