به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، عصر روز گذشته نشست هم اندیشی خانه نخبگان استان گلستان با رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور برگزار شد که اساتید، اعضای هیات علمی و دانشجویان حاضر در جلسه به بیان نکات و نظرات و انتظارات خود پرداختند.
حسینی نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه در استان گلستان افزایش دانش نخبگان به تنهایی نتوانسته مشکلات عدیده این استان را حل کند، گفت: گلستان از ظرفیتهای بالای طبیعی و حتی انسانی برخوردار است؛ از این رو مشکل عدم پیشرفت این استان در قسمت دیگری است.
وی افزود: کشاورزی هسته ای در این استان به عنوان تنها استان کشور در حال انجام است؛ اما نتایج آن دیده نمیشود، بنده در استانهای دیگر هم بودم و دیدم طرحهای توسعه ای بسیار زودبازدهتر از گلستان بود اما در استان گلستان با وجود نخبگان بسیار طرحها به بن بست میخورد که باید آسیب شناسی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به انتقاد دیگر اعضا به کمبود بودجه، تصریح کرد: اگر سیستم، زیرساختهای مناسبی داشته باشد معتقد هستم امکانات آن نیز فراهم میشود.
در ادامه نشست یکی دیگر از اساتید دانشگاهی خاطرنشان کرد: وقتی طرحی ارائه میشود که نیازمند بودجه کلان است، مشخص است با توجه به منابع مالی موجود به شکست برمیخورد از این رو چنین طرحهایی نباید از ابتدا اجرایی شوند چرا که اتلاف وقت و هزینه به دنبال خواهند داشت.
وی افزود: ما مجاب هستیم سراغ ایدهها و کسب و کارهایی برویم که نیازمند هزینه کمتری باشد، اکثر مشکلات استان گلستان مشکلات بودجه ای نیست بلکه بزرگترین مشکل ما مرجعیت علمی استان است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما باید پیش از هر چیز یک جامعه پژوهشگر تربیت کنیم؛ چرا که اگر یک جامعه پژوهشگر داشته باشیم یک جامعه تحلیل گر خواهیم داشت در واقع انسانهای پژوهشگر در هر قشری توانمندی این را دارند که مسائل خود را کشف و آن را تحلیل کنند، این مورد همان خودتنظیمی سیستمی است که استان به آن نیاز دارد.