به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید علیرضا مروجی ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در مراسم رونمایی از واکسن تزریقی فلج اطفال در مرکز بهداشتی امام علی (ع)، ورود واکسن تزریقی فلج اطفال به برنامه واکسیناسیون کشوری را گام دیگری در راستای طرح تحول نظام سلامت دانست.
سید علیرضا مروجی با اشاره به اینکه از سال 79 تا کنون هیچ موردی از فلج اطفال در کشور گزارش نشده است، ابراز امیدواری کرد: با قطره خوراکی فلج اطفال و واکسن تزریقی به سوی ریشه کنی جهانی فلج اطفال گام برداریم.
وی با بیان اینکه واکسن های فلج اطفال خوراکی سه ظرفیتی (حاوی سه نوع ویروس زنده ضعیف شده) بودند، اظهار داشت: از این به بعد کودکان 4 ماهه علاوه بر واکسن خوراکی، واکسن تزریقی فلج اطفال را نیز دریافت می کنند.
مروجی با اشاره به اینکه واکسن خوراکی فلج اطفال نیز از فروردین ماه سال 1395از سه ظرفیتی به دوظرفیتی تغییر خواهد کرد، افزود: واکسن فلج اطفال تا سه سال آینده در برنامه واکسیناسیون به صورت تلفیقی خوراکی و تزریقی خواهد بود و از سال 2019 واکسن تزریقی در کل دنیا جایگزین واکسن خوراکی خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون در شهرستان کاشان 66هزار و 200 کودک زیر شش سال تحت واکسیناسیون قرار گرفته اند، گفت: در مرکز بهداشتی امام علی (ع) تا کنون حدود 700 کودک در سنین مختلف واکسینه شده اند و با توجه به بافت جوان منطقه و تعداد کودکان زیر شش سال تحت پوشش نسبت به مراکز دیگر بهداشتی این مرکز بهداشتی برای رونمایی از واکسن فلج اطفال انتخاب شده است.
مروجی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون تا کنون طبیعی ترین، ایمن ترین و مطمئن ترین راه برای مبارزه با بیماریهای واگیر اعم از سرخک، فلج اطفال و ... است ابزار تاسف کرد: برخی از افراد با عناوین مختلف مانند طب سنتی و ... واکسیناسیون را در سخنرانی ها و مجامع عمومی زیر سوال برده اند.
وی با ابراز نگرانی در این مورد از مردم خواست هوشیارانه عمل کرده و با کنترل و پیگیری دقیق و منظم برنامه واکسیناسیون فرزندشان سطح ایمنی کودکان در مقابل بیماریها ارتقاء دهند.