به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد رضا صابري با بيان اينکه در سال گذشته براي نخستين بار در کشور شاخص هاي ارزيابي عملکرد اين معاونت تدوين و اجرايي شد، گفت: در اين راستا مسئوليت تدوين شاخص های ارزیابی عملکرد معاونت های غذا و داروی سراسر کشور برعهده اين معاونت نهاده شد.
وي با اشاره به نقش پژوهش در توسعه کيفي و کمي فعاليتهاي معاونت بیان داشت: در اين راستا کمیته پژوهش در اين معاونت تشکيل و بانک اطلاعاتی عناوین پژوهش های کاربردی اولویت دار در سطح مدیریت های حوزه معاونت تدوين شد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصریح کرد: تهیه نرم افزار جهت ثبت، پیگیری و نظارت بر اجرایی شدن اقدامات استراتژیک و برنامه های عملیاتی مربوطه، گردآوری، اعتبارسنجی، انجام هماهنگی های لازم درون بخشی و آموزش در خصوص تمامی مستندات، آیین نامه ها، دستورالعمل ها، بخشنامه ها و شیوه نامه های مرتبط با وظایف حوزه معاونت غذا و دارو در راستای ارتقای فرآیندهای مرتبط، تدوین و اجرای برنامه استفاده از پتانسیل داوطلبین سلامت، آموزش و پرورش و دانش آموزان در راستای ارتقای سطح آگاهی های جامعه و اقدام در زمینه ارتقای نرم افزار پردازشگر نسخ (پورتال و سیستم جامع گزارشگر) از ديگر اقدامات کميته پژوهش اين معاونت به شمار ميرود.
صابري با اشاره به اجراي برنامه تحول نظام سلامت در حوزه غذا و دارو بیان داشت: در اين راستا تدوين طرح تحول کيفيت و سلامت آرد و نان بر عهده دانشگاه گذاشته شده است.
وی همچنين از اجراي برنامه ملي پايش باقيمانده آفت کش ها و سموم در محصولات کشاورزي و باغي در سال جاري خبر داد و بیان داشت: بر اساس نتايج اجراي طرح ملي بررسي باقي مانده آفت کشها، فلزات سنگين و نيترات در محصولات کشاورزي که از سال گذشته در مشهد بر روي هفت محصول و بررسي ۷۰ نوع سم اجرا شد، ميزان سموم باقي مانده در محصولات کشاورزي و باغي در حد استاندارد و قابل قبول است.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: بر اساس اين طرح محصولات باغي و کشاورزي که بيشترين سهم را در سبد غذايي شهروندان به خود اختصاص داده اند از جمله خيار، گوجه فرنگي، کاهو، پياز، سيب زميني، سيب درختي و برنج مورد بررسي قرار گرفت و نتايج حاصل از آن به وزارت بهداشت ارسال شد.
صابري خاطرنشان کرد: قرار است اين طرح در سال جاري بر روي 12 محصول و در تمامي دانشگاه ها و دانشکده هاي شرق کشور اجرايي شود.
وی، تدوین و اجرای برنامه ساماندهی مراکز توزیع فرآورده های آرایشی و بهداشتی. اجرای برنامه ملی پایش باقیمانده آفت کش ها و سموم در محصولات کشاورزی و باغی، تشکیل کارگروه ساماندهی نظارت بر مواد غذایی از تولید تا مصرف با همکاری معاونت بهداشت و اجرای طرح تشدید نظارت بر تولید فرآورده های لبنی به منظور عدم استفاده از چربی های را از ديگر اقدامات انجام شده در حوزه نظارت بر محصولات غذايي، آرايشي بهداشتي اين معاونت برشمرد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به تدوين و اجراي طرح مقابله با داروهاي قاچاق و مخدر بیان داشت: اين طرح به منظور کاهش حداقل 30 درصدي داروهاي قاچاق از سطح عرضه به مرحله اجرا در آمده است.
صابري خاطرنشان کرد: مطالعه، آماده سازی و پیاده سازی مدیریت متمرکز داروخانه های بیمارستانی در سطح دانشگاه. (سماد)، تدوین و اجرای طرح بهبود استانداردهای داروخانه های بیمارستانی در راستای ارتقای اثربخشی این داروخانه ها و استفاده از داروساز بالینی در این حوزه، تدوین و پیگیری طرح استفاده از ظرفیتهای خالی کارخانجات تولید دارو و تدوین و اجراء برنامه تشکیل واحد DUE در معاونت غذا و دارو از ديگر اقدامات به شمار ميرود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تدوين برنامه استراتژيک، تهیه برنامه های عملیاتی و اجرایی کردن اقدام های اين معاونت بر اساس اين برنامه در سال 94 انجام ميشود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطرنشان کرد: طراحی و اجرای مکانیزم ممیزی و ارزیابی سطح کیفی فرآیندهای معاونت، استقرار نظام کنترل و پایش شاخص های ارزیابی عملکردی معاونت، تدوین و جاری سازی چارچوب نظام تصمیم گیری مبتنی بر اطلاعات، ارتقاء و توسعه برنامه هماهنگی و نظارت عالیه بر عملکرد شبکه های بهداشت و درمان تابعه دانشگاه، پیاده سازی و اجرایی کردن سامانه جامع مدیریت بر اساس تمامی فرآیندهای خدمتی حوزه. اجرای برنامه تشکیل واحد DUE در معاونت غذا و دارو، خرید و نصب سامانه مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد مخدر، به روز رسانی و تکمیل اطلاعات داروخانه های شهر مشهد در سامانه GHS شهرداری و برون سپاری صدور پروانه و کارشناسی محل ایجاد داروخانه ها با انجمن داروسازان و تدوین و اجرای فرایند پیگیری مطالبات داروخانه های بیمارستانی از جمله برنامه هايي است که در سال آينده به شمار ميرود.