حسنی مقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص نقشه جامع علمی کشور گفت: این نقشه به عنوان یک سند در راستای آرمانهای انقلاب اسلامی و یکی از چشم اندازهای کلی نظام در سال 89 ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه این نقشه هم اکنون به مدت پنج سال است که ابلاغ شده؛ اما اجرایی نشده است، گفت: با کمی دقت متوجه میشویم برای دست یابی به مواردی که در این نقشه آمده است خیلی عقب هستیم.
مسئول علمی بسیج دانشجویی خراسان رضوی عرصه علم و فناوری را یکی از عرصههای رقابت در جهان دانست و افزود: این رقابت باید در سایه معنویت و عدالت انجام شود.
وی نقشه جامع علمی کشور را یک نقشه علمی، فرهنگی و سیاسی دانست و بیان داشت: برای تحقق این مهم همه اقشار تحصیلکرده جامعه از دانش آموز گرفته تا استاد باید فعالیت کنند.
حسنی مقدم با اشاره به اقدامات عملیاتی بسیج دانشجویی خراسان رضوی برای تحقق این نقشه، گفت: از مهرماه امسال بسیج دانشجویی با ورود به عرصه تصمیم سازی برای نقشه جامع علمی کشور، مطالبه گری را در دستور کار خود قرار میدهد.
این نخبه علمی مطالبه گری را متفاوت از غر زدن دانست و بیان داشت: در مطالبه گری دانشجو با داشتن مطالعه دغدغه خود را مطرح میکند.
وی ایجاد دغدغه برای دانشجویان در عرصه علمی را مهم دانست و افزود: با ایجاد دغدغه برای دانشجویان در عرصه علمی وی را متوجه میکنیم که هم اکنون چه مواردی در الویت قرار دارد.
مسئول علمی بسیج دانشجویی خراسان رضوی ادامه داد: با مراجعه به ارزشها و راهبردهای کلان نقشه جامع علمی کشور متوجه میشویم که متاسفانه برای تحقق این مهم تغییر بسزایی رخ نداده و هنوز پایه بسیاری از علوم تدریسی در دانشگاههای ما غربی است.
وی با اشاره ارتباط کم رنگ صنعت و دانشگاه به انتقاد از عملکرد برخی دانشگاهها در خصوص عدم آشنا کردن دانشجو با محیط کسب و کار پرداخت و بیان داشت: در دانشگاهها استاد، دانشجو را با محیط کسب و کار آشنا نمیکند و دانشجو نیز از این محیط آگاهی ندارد.
حسنی مقدم تلفیق آموزش با پژوهش و مهارت را از اصول اصلی علم و فناوری دانست و خاطرنشان کرد: ما حدود یکسال است که در این زمینه مشغول به فعالیت در دانشگاههای مختلف استان هستیم که امیدواریم بتوانیم به موفقیت دست یابیم.
مسئول علمی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با اشاره به آغاز گفتمان سازی علمی از ابتدای مهرماه در دانشگاههای استان، گفت: هدف از این مطالبه گری علمی رسیدن به یک نسخه عملی است.
این نخبه دانشگاهی با تاکید بر ضرورت تحقق نقشه جامع علمی کشور به وضعیت پایان نامههای دانشگاهی اشاره کرد و افزود: متاسفانه این پایان نامهها هدفمند نیستند وقتی استادی در مدت ۲۰ دقیقه موضوع پایان نامه برای دانشجوی دکتری مشخص میکند چگونه میشود انتظار داشت که این پایان نامه مشکل جامعه را حل کند؟
وی با تاکید بر اینکه پایان نامههای دانشگاهی باید به سمت حل مشکلات جامعه برود با انتقاد از نظام رتبه بندی اساتید، بیان داشت: در نظام رتبه بندی فعلی درج مقاله در ISI مورد توجه است که این مقالات هیچ یک از مشکلات کشور را برطرف نمیکند.
حسنی مقدم ادامه داد: نظام رتبه بندی و ارزیابی اساتید باید براساس حل مشکلات صنعت و جامعه شکل بگیرد به طور مثال برای اساتید حل سه مشکل جامعه اساس رتبه بندی باشد که اگر این اتفاق صورت پذیرد استاد به سراغ مشکلات صنعت و جامعه میرود و با کمک دانشجویان خود آنها را برطرف میکند.
مسئول علمی بسیج دانشجویی خراسان رضوی در ادامه بیان داشت: ما باید به دانشجو جرات حرف زدن براساس مطالعاتش را بدهیم. متاسفانه در پایان نامهها و مقالات، اساتید ما به منابع خارجی آن توجه دارند و به مطالعه دانشجو در آن مسئله توجهی نمیکنند که این مسئله نیز باید زیرساختش عوض شود.
وی با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در تولید علم و ثروت در جامعه، گفت: سهم این شرکتها باید در تولید ثروت افزایش یابد.
حسنی مقدم با بیان اینکه هم اکنون نقشه جامع علمی کشور در حال خاک خوردن است، گفت: اگر مسئولین و جامعه دانشگاهی ما از پنج سال پیش تاکنون در تحقق این نقشه کوشا بودند الان بسیاری از مشکلاتی که وجود دارد را شاهد نبودیم.
مسئول علمی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با اشاره به اینکه هنوز مدیران ما در زمینه تحقق نقشه جامع علمی کشور به باور نرسیدهاند، خاطرنشان کرد: مطالبه این مهم در دانشگاهها از مسئولان و مدیران میتواند در باورمندی به این مسئله کارساز باشد. یکی از مهمترین برنامههای بسیج دانشجویی در زمینه علمی همین گفتمان سازی و مطالبه گری تخصصی از مسئولان دانشگاه و اساتید است.
وی افزود: بسیج دانشجویی در این زمینه کار مطالعاتی و تخصصی را در دستور کار خود قرار داده است و پس از رسیدن به یک نسخه عملی آن را به مسئولان ارائه میدهد.
این نخبه علمی با انتقاد از نگاه مادی برخی اساتید در زمینه علمی، گفت: متاسفانه نگاه بسیاری از اساتید ما برای تحقق این نقشه مشکل دارد؛ به طوری که به جای گام برداشتن برای تحقق این مهم و حل مشکلات جامعه نگاهی مادی دارند.